ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ημιτελής και κάκιστος ο νόμος 4331/15 τον οποίο ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιχειρούσε να πείσει ότι αποτελεί το καινούργιο και έπρεπε να αντικαταστήσει το παλιό πολιτικό προσωπικό, δημιουργεί κάκιστους νόμους, ενώ φροντίσαμε να γνωστοποίησουμε τα ισχύοντα στους κυβερνώντες.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2015 ψήφισε τον ν.4331 επικαλούμενη μέτρα για την ανακούφιση των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ), και την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.).

Σύμφωνα με όσα θα σας αναφέρω, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται στον ψηφισθέντα νόμο από την κυβέρνηση, καθίσταται σαφές ότι δημιούργησαν έναν ημιτελή νόμο, ο οποίος δεν θα καλύψει το σύνολο των πολιτών, και όσες παθογένειες δημιουργήθηκαν επί ημερών διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Χαρακτηριστική περίπτωση: Δέκα μήνες πρό της λήξεως του τριετούς προνοιακού επιδόματος, με το υφιστάμενο σύστημα που ίσχυε στα ΙΚΑ- ΕΤΑΜ, υπήρξαν αιτήσεις επανεξετάσεως, ώστε έγκαιρα να υπάρξει επανεξέταση των δικαιούχων, και να μην διακοπεί το επίδομα το οποίο ελάμβαναν.

Λόγω τεταμένων πολιτικών συγκυριών, μιας καθολικά ανεύθυνης συγκυβερνήσεως που υφίστατο (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ) οι αρμόδιοι του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ δεν γνωστοποιούν προ της λήξεως του προνοιακού επιδόματος στους δικαιούχους ότι έχουν καταργήσει τα βιβλία - λίστες αναμονής - για τις επιτροπές ΚΕΠΑ, και οι δικαιούχοι πρέπει να καταθέσουν εκ νέου αιτήσεις αξιολόγησης.

Όπως αντιλαμβάνεστε είναι σαφές ότι υπήρξε κυβερνητική εντολή ''αλλαγών'' ώστε να κοπούν τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους, και μέχρι την επανέκδοσή τους τα χρήματα που αναλογούσαν στους πολίτες να τα δίαχειρίζονται κατά το δοκούν. 

Ένα μήνα προ της διακοπής του επιδόματος, υπάρχουν πρωτοκκολημένες αιτήσεις στον αρμόδιο δήμο Καλλιθέας, όπως και στην περιφέρεια Αττικής, για συνέχιση του επιδόματος στους δικαιούχους χωρίς να υπάρξει συνέχιση της καταβολής.

Είναι σαφές ότι είχε δοθεί εντολή να ανασταλούν τα προνοιακά επιδόματα από την συγκυβέρνηση ΝΔ&ΠΑΣΟΚ, όπερ και εγένετο, δεδομένου ότι πιστοποιημένοι πολίτες επί σειρά δεκαετιών με αναπηρία 67% και άνω κόπηκαν από ανεύθυνους γιατρούς στα τοπικά ΙΚΑ - ΚΕΠΑ, οι οποίοι σαφέστατα είχαν εντολή να κόβουν τους πολίτες, και αντί των ορθών ποσοστών αναπηρίας να βάζουν χαμηλότερα.

Έχουμε περιπτώσεις πολιτών που τους διέκοψαν το προνοιακό επίδομα από το 2012, και μέχρι σήμερα 8/10/2015 δεν λαμβάνουν όσα δικαιούνται και έπρεπε να καταβάλλονται.

Ο κάκιστος νόμος 4331/15, τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν αναφέρει σε κανένα σημείο τι μέλλει γενέσθαι με αυτές τις περιπτώσεις των δικαιούχων, οι οποίοι έχοντας τις ιατρικές βεβαιώσεις Νοσοκομειακών ιατρών για αναπηρία άνω του 67%, ενώ έπρεπε να λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα από το 2012, τους το διέκοψαν και δεν το λαμβάνουν.

Υπάρχουν τα αποδεικτικά, τα οποία πιστοποιούν ότι οι γιατροί του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ στα κατά τόπους ΚΕΠΑ δεν λειτούργησαν όπως απαιτείται, και καθίσταται σαφές ότι είχαν γραμμή να κόβουν τους δικαιούχους.

Χωρίς εξετάσεις, και χωρίς να συμπεριλάβουν τις επίσημες νοσοκομειακές εξετάσεις και πορίσματα δημόσιων νοσοκομείων - ιατρών, μέσα σε ένα λεπτό της ώρας με μια ματιά αποφάνθηκαν ότι οι δικαιούχοι του επιδόματος με αναπηρία 67% και άνω, οι οποίοι το ελάμβαναν επί δεκαετίες, ότι πρέπει να κοπούν και τους έβαλαν ποσοστά 40 και 45%.

Στη συνέχεια υπήρξαν αιτήσεις επιδείνωσης της υγείας των δικαιούχων στο ΙΚΑ - ΚΕΠΑ, δεδομένου ότι στερήθηκαν τη μοναδική πηγή εισοδήματος διαβίωσης, και έκτοτε, από τις αρχές του 2012 που διέκοψαν τα επιδόματα δικαιούχων, μέχρι σήμερα, δεν έχει υπάρξει ακόμη εξέταση των δικαιούχων, άρα μένουν εκτός επιδόματος. 

Θυμίζω για άλλη μια φορά, ότι το 2011, δέκα μήνες προ της λήξεως των επιδομάτων υπήρξαν αιτήσεις και εγγραφές στα βιβλία - λίστες προτεραιότητας - που είχαν στα τοπικά ΙΚΑ - ΚΕΠΑ, ώστε να εξεταστούν έγκαιρα οι δικαιούχοι ώστε να μην υπάρξει διακοπή του επιδόματος, και οι κύριοι των ΙΚΑ - ΚΕΠΑ, κατήργησαν τα βιβλία λίστες αναμονής  χωρίς να ενημερώσουν τους δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι βρέθηκαν προ τετελεσμένου ένα μήνα προ της λήξεως των επιδομάτων, όταν τους έγινε ενημέρωση ότι καταργήθηκαν τα βιβλία - λίστες προτεραιότητας, και οι δικαιούχοι έπρεπε να καταθέσουν νέες αιτήσεις για εξέταση από τις επιτροπές ΚΕΠΑ, άρα είχε στηθεί μηχανή ΔΙΑΚΟΠΗΣ των επιδομάτων στους δικαιούχους, οι οποίοι από το 2012 μέχρι και σήμερα δεν έχουν περάσει ακόμη από την επιτροπή ΚΕΠΑ.

Τονίζεται ότι έπειτα της μεθοδευμένης ενέργειας κατάργησης των βιβλίων - λίστες αναμονής στα ΙΚΑ - ΚΕΠΑ , μεσολάβησε περισσότερο από ένας χρόνος μέχρι την ειδοποίηση εξέτασης των δικαιούχων, και ενώ τους είχαν διακόψει το επίδομα, κλήθηκαν να εξεταστούν και οι γιατροί των ΙΚΑ - ΚΕΠΑ απουσίαζαν από το ΙΚΑ ενώ δεν είχαν στάση εργασίας, άρα χάθηκε το προγραμματισμένο ραντεβού των πολιτών οι οποίοι παρέμεναν στην αναμονή περισσότερο από ένα χρόνο. Την επόμενη φορά που κλήθηκαν οι πολίτες, έπειτα από άλλο ένα χρόνο, και χωρίς να λαμβάνουν το επίδομα, οι γιατροί που είχαν εγκαταλείψει την εργασία τους (σύσταση επιτροπής ΙΚΑ - ΚΕΠΑ) έβγαλαν τα λαθεμένα ποσοστά των δικαιούχων, με λάθος ημερομηνίες. 

Σε ποιο σημείο του νόμου που υπογράφουν οι κυβερνώντες υπουργοί κ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ,   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΠΙΡΤΖΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, ΟΛΓΑ−ΝΑΝΤΙΑ ΒΑΛΑΒΑΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΔΑΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ, ΘΕΑΝΩ ΦΩΤΙΟΥ, ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΠΑΣ γίνεται σαφής αναφορά για τις περιπτώσεις που προανέφερα;

Δεν καθίσταται αυταπόδεικτο ότι γι' άλλη μια φορά υπάρχει ένας νόμος στο ''γόνατο'' χωρίς να καλύπτει τους πολίτες;

Η κυβέρνηση να αναθεωρήσει άμεσα τον εν λόγω νόμο, και σε όσες περιπτώσεις δικαιούχων προσκομιστούν τα αποδεικτικά μακροχρόνιας αναπηρίας 67% και άνω, να καταβληθούν όσα παρακρατήθηκαν από το 2012 λόγω σκόπιμων λαθών από την πλευρά των ιατρών στα ΚΕΠΑ.

Αν δεν υπάρξει άμεσα αναθεώρηση του νόμου από την κυβέρνηση, καλύπτοντας τις αναφερόμενες περιπτώσεις πολιτών, προσφεύγω δικαστικά με το σύνολο των αποδείξεων κατά παντός υπευθύνου, δεδομένου ότι δεν υπάρχει μια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση δίπλα στους πολίτες η οποία να προασπίζεται το δίκαιο.

Δεν δικαιούται κανείς σήμερα να δημιουργεί νόμους στο γόνατο οι οποίοι να μην καλύπτουν πλήρως το σύνολο των πολιτών, δεδομένου ότι προεκλογικά οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζαν τις πολιτικές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ δεν αλλάζουν επι της ουσίας το ελάχιστο των παθογενειών και λαθών που διαμορφώθηκαν επί ημερών τους.

Αν απαιτείται και χρειάζεται επί παντός επιστητού ο πολίτης να προσφεύγει στην δικαιοσύνη, οι εντός του κοινοβουλίου και ειδικά στην κυβέρνηση δεν αντιπροσωπεύουν τους πολίτες. Δεν αντιπροσωπεύουν το λαό, άρα να βρεθούν στις εν λόγω θεσμικές θέσεις όσοι μπορούν πλήρως να καλύψουν το λαό.


Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υποσημείωση: Το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων για όσα αναφέρονται προσκομίζεται στους αρμοδίους υπουργούς της κυβερνήσεως.

* Ειδικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση της υφιστάμενης παθογένειας στα ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, η οποία δημιούργησε απίστευτες καταστάσεις σε Έλληνες πολίτες, και δεδομένου ότι υπήρξε κυβερνητική γραμμή από τη πλευρά της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σε βάρος των Ελλήνων πολιτών, αν ο ΣΥΡΙΖΑ αδυνατεί να καλύψει δίκαια τους πολίτες, με αναθεώρηση του νόμου, η υπόθεση θα δρομολογηθεί τόσο στην δικαιοσύνη, όσο και στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι το προνοιακό επίδομα δεν είναι ούτε βοήθημα, ούτε ευεργέτημα, ούτε κάποια προνομιακή παροχή της οποιασδήποτε κυβέρνησης που είναι στην εξουσία. Είναι η υποχρέωση της πολιτείας προς τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, με στόχο την αναπλήρωση του εισοδήματος που χάνουν, εξ' αιτίας της πάθησης τους.

Είναι η υποχρέωση της δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας, που φροντίζει τους πολίτες της και ειδικά τους πολίτες με αναπηρία, ώστε να τους παρέχει ίσες ευκαιρίες στην παιδεία, την εργασία, την ψυχαγωγία και γενικότερα να τους παρέχει μια ανώτερης ποιότητας ζωή.


Είναι ένα δικαίωμα όλων των ατόμων με αναπηρία, που έχει κατακτηθεί με αγώνες, μια και είναι γεγονός ότι τίποτα δεν μας έχει δοθεί αυτόματα, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο, δηλαδή η πολιτεία να μας προσφέρει όλα εκείνα που μας χρειάζονται στη ζωή. Αυτονόητο, ότι αυτή την κατάκτηση πρέπει να την διαφυλάξουμε με κάθε μέσο και με όλη την δύναμη της ψυχής μας.


Πιστεύουμε ότι όλα τα παραπάνω είναι ένα στέρεο ιδεολογικό πλαίσιο να αντισταθούμε στην όποια προσπάθεια περικοπής ή κατάργησης του επιδόματος μας. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ημιτελής και κάκιστος ο νόμος 4331/15 τον οποίο ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">