ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Επιστολή Δημάρχου Ηλιούπολης - Στροφή στον πολιτικό ρεαλισμό

Με επιστολή του ο δήμαρχος Ηλιούπολης, κ. Βασίλης Βαλασόπουλος, επισημαίνει ότι «το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα της πόλης απαιτεί ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις». Επίσης τονίζει στην επιστολή του ότι «οι εκλεγμένοι του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαχωρίσουν τις θέσεις τους απ’ όλες εκείνες τις ενέργειες που τους ταύτιζαν με τις λεγόμενες «αντιμνημονιακές δυνάμεις».

Σαφώς πρέπει να τονιστεί από τη πλευρά μας ότι το μνημόνιο δεν αποτελεί πάγιο κανόνα ανάπτυξης και δίκαιων πολιτικών όσων αφορά το κοινωνικό σύνολο και πολλούς τομείς στη χώρα μας, άρα είναι απίθανο να υπάρξει αποδεύσμευση των αντιμνημονιακών τάσεων από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία υποχρεούνται να κρούουν τον κώδωνα στους κυβερνώντες σε όσες περιπτώσεις υπάρχει σαφής απόκλιση άσκησης ριζοσπαστικών αριστερών πολιτικών για την προστασία και οφέλεια των πολιτών και του τόπου. 

Η επιστολή του δημάρχου


                                                               Ηλιούπολη, 12 Οκτωβρίου 2015 

ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΑΛΙΣΜΟ 

Οι βουλευτικές εκλογές τελείωσαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ σχημάτισε κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και έχει την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας. 

Έκανε στροφή 180ο , υπέγραψε το πιο σκληρό μνημόνιο από το 2011, κατήργησε την αντίθεση μνημόνιο – αντιμνημόνιο, που με βάση αυτή διαιρέθηκε η Ελληνική κοινωνία, και καλείται σήμερα να το εφαρμόσει στην πράξη. Απέβαλε από τις τάξεις του την αριστερή πλατφόρμα και προχωρά σ’ ένα νέο «Ιδρυτικό Συνέδριο» τον Φεβρουάριο. 

Είναι εμφανές πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί σιγά σιγά να μετεξελιχθεί σ’ ένα σοσιαλιστικό κόμμα που δεν θα ταυτίζεται πλήρως με τη σοσιαλδημοκρατία αλλά θα διατηρεί ένα αριστερό ριζοσπαστικό χαρακτήρα. Ζητά από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές το ρόλο του παρατηρητή στις συναντήσεις τους. Δεν είναι τυχαία η εξαγγελία του Πρωθυπουργού στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή για το άνοιγμα των οργανώσεων στην κοινωνία. 

Ο λαός έδωσε μια καθαρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ: να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Η στροφή όμως στον πολιτικό ρεαλισμό, θα φτάσει στους φορείς και κυρίως στις δημοτικές παρατάξεις που τον εκπροσωπούν στα Δημοτικά Συμβούλια; Θα γίνει κατανοητό ότι δεν μπορούν να στηρίζουν ακραίες και προκλητικές θέσεις περιθωριακών ομάδων που είναι ευθέως αντίθετες με ό,τι προοδευτικό και αναπτυξιακό υπάρχει για να κάνουν ένα βήμα μπροστά οι τοπικές κοινωνίες; 

Θα μπορέσουν να συνειδητοποιήσουν αυτές οι δημοτικές παρατάξεις ότι είτε ως Δημοτικές Αρχές είτε ως αντιπολιτεύσεις οφείλουν πλέον να διαχωρίσουν τις θέσεις τους απ’ όλες εκείνες τις ενέργειες που τους ταύτιζαν με τις λεγόμενες «αντιμνημονιακές δυνάμεις»

Είναι ένα στοίχημα που εύχομαι ολόψυχα να το κερδίσουν. Θα είναι πολύ θετικό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και για τη χώρα. Ειδικά για την Ηλιούπολη - που δεν θα είναι ανήσυχη γιατί ο Δήμαρχός της είναι χαρούμενος - επειδή η πόλη θα θωρακιστεί με αντιπλημμυρικά έργα και δεν θα κινδυνεύουν οι κάτοικοί της από πνιγμό. 

Το μεγάλο αναπτυξιακό άλμα της πόλης απαιτεί ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις. 
Εύχομαι ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο να δείξει την ωριμότητα που απαιτούν οι στιγμές και να απομονώσει τις ακραίες φωνές που πριν λίγες μέρες κατέλαβαν το γραφείο της κυρίας Δούρου και την απέτρεψαν να ολοκληρώσει τον καθαρισμό των ρεμάτων της Αττικής (τέτοια ρέματα βρίσκονται στη δυτική Αττική και όχι στα βόρεια προάστια). 

Οι λύσεις δεν βρίσκονται στα δικαστήρια αλλά σ’ έναν ουσιαστικό και επιστημονικά τεκμηριωμένα διάλογο. 

Βασίλης Βαλασόπουλος 

Δήμαρχος Ηλιούπολης
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Επιστολή Δημάρχου Ηλιούπολης - Στροφή στον πολιτικό ρεαλισμό Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">