ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το κόμμα ''δεν έγινε ακόμα κυβέρνηση''

Είναι σαφές ότι το κόμμα δεν έγινε κυβέρνηση, και επί οκτώ μήνες διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υφίσταται ένα ολιγομελές κυβερνητικό σχήμα υπό τον Α.Τσίπρα, το οποίο έχει καθολική αδυναμία κάλυψης όσων υποσχόταν προεκλογικά.

Συνολικά γνωρίζουμε το σύνολο των νεοελληνικών παθογενειών, σε επίπεδο κοινωνίας, οι οποίες διαμορφώθηκαν επί δεκαετίες, όπου έχουν την πρωτοκαθεδρία ο παραγοντισμός, οι ''κολλητοί'', οι συγγενείς, κ.τ.λ, και αυταπόδεικτα κάθε ιδεώδες της αριστεράς οδεύει με φθίνουσα πορεία να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από τον κάθε νεοέλληνα.

Αποτελεί βασική υποχρέωση, να θυμίζουμε, και να τονίζουμε, ότι σε πλήρη αντιδιαστολή κάθε συστημικού, κομματικού, διαπλεκόμενου, των εργολάβων και λοιπών, μέσου έντυπης και ηλεκτρονικής μορφής, υφίστανται οι χιλιάδες των υπολοίπων πολιτών, που στην εν λόγω ''παράσταση'' ως υποκείμενα αντιλαμβάνονται και βιώνουν το σύνολο των υφιστάμενων παθογενειών.

Η μεγαλύτερη παθογένεια επί του παρόντος, όλων των υπαρχόντων, είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η οποία δεν είναι η κυβέρνηση ολόκληρου του κόμματος, δεν είναι μια κυβέρνηση της λαϊκής βάσης, και σαφέστατα ενώ εκατομμύρια πολίτες ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για την διακυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα συνασπισμού ριζοσπαστικής αριστεράς δεν κυβερνά.

Είναι χιλιάδες τα αυταπόδεικτα δεδομένα, τα οποία σε καθημερινή βάση καθιστούν εξόφθαλμο ότι δεν υφίσταται μια κυβέρνηση του κόμματος συνασπισμού ριζοσπαστικής αριστεράς.

Αν επιχειρήσω να υποδείξω μερικά εξ αυτών, τα οποία προβληματίζουν τόσο τα εκατομμύρια πολιτών, όσο και μερίδα των κομματικών μελών, σίγουρα κάποιοι από εσάς θα δυσανασχετήσουν, δεδομένου ότι ο κάθε πολίτης έχει ταξινομήσει με διαφορετικό τρόπο τα ζητήματα - προβλήματα - θέματα τόσο τα εθνικού χαρακτήρα, όσο και όσα άπτονται της ευρωπαϊκής ενώσεως και εξωτερικής πολιτικής.

Ενδεικτικά ένα απλό θέμα: O κ. Γρηγόρης  Δημητριάδης,  διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) ζήτησε την αυστηροποίηση των ποινών της λαθρεπιβίβασης, ζητώντας τη μετατροπή του αδικήματος από πταίσμα σε πλημμέλημα, και αμέσως γεννάται το ερώτημα: Κυβερνά ο συνασπισμός της ριζοσπαστικής αριστεράς; Πλαισιώνουν τον δημόσιο ιστό αριστεροί;

Ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας δήλωνε και ξαναδήλωνε την προεκλογική περίοδο «Να ξεμπερδέψουμε με το παλιό κατεστημένο»

«Μετά την εκλογική νίκη του Γενάρη δώσαμε μεγάλες μάχες για να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού μας» δήλωνε προεκλογικά ο Α.Τσίπρας, και τονίζω ότι το δίκιο του λαού, των πολιτών, ημών των ιδίων, δεν το έχουν υπερασπιστεί, ούτε το υπερασπίζονται, και μπορώ να παρέχω τα πειστήρια και τις αποδείξεις.  

Εξετάζοντας ενδελεχώς τι ίσχυσε στη Γλυφάδα, στο δημοψήφισμα του ''ΟΧΙ'', που το ποσοστό τοπικά υπέρ του ΟΧΙ ήταν 50%, άρα τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η αριστερά αποκτούσαν δυναμική έναντι του παρελθόντος, σε ένα δήμο που η δεξιά απέκτησε πλεονέκτημα και έρισμα έναντι της αριστεράς δεδομένων συγκεκριμένων αντιλαϊκών πολιτικών κατά αριστερών, πελατειακού κράτους, ρουσφετιών, πολιτικών υπέρ ημέτερων, εθελοντών, κ.τ.λ, στις πρόσφατες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε κατά κράτος από τη ΝΔ.

Οι έξι (6) ποσοστιαίες μονάδες υπέρ της ΝΔ στη Γλυφάδα, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταμαρτυρούν εξόφθαλμα ότι σε τοπικό επίπεδο υφίσταται τεράστια παθογένεια, η οποία ούτε δικαιολογείται ούτε συγχωρείται.

Αν λοιπόν το κυβερνητικό σχήμα, το οποίο μέχρι στιγμής είναι αποκομμένο από το κόμμα, δεν καταφέρει σε εύλογο χρόνο να αποκαταστήσει το δίκιο του λαού, και συνεχίζει την υπηρέτηση διαπλεκόμενων, ολιγαρχών, διαφθοράς, και του κράτους που διαμόρφωσαν και πλαισίωσαν με τα δικά τους πρόσωπα τα κόμματα εξουσίας 42 ετών, σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούμε να ομιλούμε για νίκη του λαού και του κόμματος, ούτε ενδέχεται με αυτό το προσωπικό να ισχύσουν ριζοσπαστικές αλλαγές υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Είναι γνωστό ότι στη Γλυφάδα δεν κατοικούν δεκάδες χιλιάδες εφοπλιστές, η μεγαλοεργολάβοι του δημοσίου, είτε μεγαλοεπιχειρηματίες, η πλειονότητα αποτελείται από μισθοσυντήρητους, υπαλλήλους, συνταξιούχους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ανέργους, κ.τ.λ, άρα οι έξι ποσοστιαίες μονάδες διαφοράς δεν είναι ένα διαμορφωμένο φυσιολογικό αποτέλεσμα, είναι αποτέλεσμα διαφθοράς, πελατειακού συστήματος, διαπλοκής, και κάκκιστων επιλογών των κατοίκων μιας πόλης, και ειδικά των αριστερών.

Θυμίζω στον Αλέξη Τσίπρα ότι τα τοπικά ραδιόφωνα, όσο λειτουργούσαν στη Γλυφάδα, νικούσαν κατά κράτος τα διαπλεκόμενα των εφοπλιστών σε ακροαματικότητα, και ήταν το βασικό παράπονο κάποιων διάσημων παραγωγών, συνεργατών των ολιγαρχών, πως μπορεί να γίνεται και να ισχύει, δεδομένου ότι κανείς από αυτούς δεν κατάφερνε να μπεί καθημερινά σε χιλιάδες σπίτια οικογενειών στη Γλυφάδα.

Το βασικό πλήγμα κατά της αριστεράς στη Γλυφάδα και τα νότια το διαμόρφωσαν επί δεκαετίες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και η ΔΙΑΠΛΟΚΗ, με την πλήρη ανοχή όσων αριστερών κατοικούσαν στα νότια, ενώ οι πολιτικοί σε τοπικό επίπεδο παρέκαμψαν το μείζον για ένα τόπο, δεδομένου ότι το επίπεδο αντιλήψεως τους προφανώς είναι περιορισμένο και έχουν συμβιβαστεί με όσα διαμορφώθηκαν σε προγενέστερο χρόνο από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. 

Όταν ένας τόπος δεν διαθέτει ενδογενείς μαζικές δομές, και η τοπική κοινωνία - κάτοικοι - χειραγωγούνται από οικονομικές ελίτ, ενώ στον αντίποδα διαπιστώνουν και το καθολικό έλλειμμα ορθών πολιτικών από την πλευρά ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και αριστερών, είναι σαφές ότι καθημερινά θα απομακρύνονται από κάθε ιδεώδες αριστεράς. 

Το απίστευτες καταστάσεις σήμερα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα όσων αφορά τις επιλογές των κατά τόπους αριστερών, οι οποίοι εξιδανικεύουν σε περιορισμένου φάσματος - χαρακτήρα - ζητήματα, και ενώ διυλίζουν τον κώνωπα καταπίνουν την κάμηλον.


Αν δεν διαθέτουμε τη δυνατότητα μαζικής επικοινωνίας, ενημέρωσης, συνομιλίας, και τουλάχιστον ενός δημόσιου μαζικού βήματος στα ερτζιανά όλων των κατοίκων στα νότια προάστια, δεν μπορεί να υπάρξει οργανωμένο πλαίσιο αντιπροσώπευσης του κοινωνικού συνόλου.

Αποκλείω το γεγονός να αγνοούν το μείζον, είτε να θεωρούν ελάχιστο το ανώτατο, άρα υφίσταται τεράστια παθογένεια, η οποία θα λυθεί μόνο στην περίπτωση που το κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, διακυβερνήσει το τόπο ως σύνολο.

Το φθαρμένο σύστημα δεν έχει νικηθεί ακόμη, και τονίζω ότι δεν είμαστε φτερό στον άνεμο της ιστορίας, οι ρίζες μας πάνε πολύ βαθιά.

ΓΛΥΦΑΔΑ FM 1977 - 2004 Διώξεις & Κατασχέσεις

Γιάννης Κουρδομένος

Υ.Γ: Προσωπικά μπορεί να φέρω το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης, δεδομένου ότι δεν αντέδρασα έντονα και αφελώς πίστευα ότι τα μέλη ενός κόμματος θα μπορούσαν να διαθέτουν το ίδιο επίπεδο αντίληψης - θεώρησης των πραγμάτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το κόμμα ''δεν έγινε ακόμα κυβέρνηση'' Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">