ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη αντιστοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική και κοινωνική του βάση

Όπως όλα δείχνουν οι πολίτες δεν απασχολούνται και δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι γνωρίζουν τις νεοελληνικές παθογένειες.

Όταν όλα είναι στημένα στις τοπικές Ο.Μ. από έναν περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων, οι οποίοι χωρίς να αντιμετωπίζουν κανένα ίδιαίτερο πρόβλημα ''καπελώνουν'' τους υπολοίπους για την προσωπική τους ανάδειξη και όφελος, χωρίς να υπάρχουν τόσο στις νομαρχικακές επιτροπές, όσο και στην υποβολή προτάσεων όσοι αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα, δεν είναι δυνατόν να υφίσταται αντιπροσώπευση του κοινωνικού συνόλου.

Γιάννης Κουρδομένος: Προσωπικά έπειτα από τους μήνες διακυβέρνησης δεν έχω διαπιστώσει ούτε για ένα δευτερόλεπτο πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά το κυβερνητικό σχήμα, γίνεται εκφραστής και οργανωτής των λαϊκών τάξεων, και πως υπεραστίστηκε τις λαϊκές τάξεις, δεδομένου ότι έχω στην κορυφή της σελίδας συγκεκριμένα και σαφή μηνύματα.

Από το να συνταχθεί ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης, και κοινωνικής δικαιοσύνης στα νέα δεδομένα, μέχρι να ισχύσει, και μη γνωρίζοντας αν θα ισχύσει κάποια στιγμή, υπάρχει τεράστιο χάσμα. Το θέμα είναι τι λύσεις παρέχει η κυβέρνηση  άμεσα στους πολίτες - Εδώ και τώρα 

Η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα παροχής ουσιαστικών, απλών, και εφαρμόσιμων λύσεων, καθώς επίσης και όσα απαιτούνται για παρεμβάσεις, και άλλωστε αυτό υποσχόντουσαν ώστε να βρεθούν στην κυβέρνηση. 

Είναι λυπηρό το φαινόμενο να γελούν κρυφά ορισμένοι μαζί μας, με βασικό δεδομένο ότι γνωρίζουν ότι πλην των δηλώσεων που γίνονται απο κυβερνητικά στελέχη, δεν υπάρχουν οι απαιτούμενες ενέργειες.

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η πρώτη μέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ξεκίνησε με την ομιλία του προέδρου του κόμματος.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε την ανάγκη "αντιστοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική και κοινωνική του βάση" στον δρόμο προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου, καθώς και τη σημασία το κόμμα να μην απορροφηθεί από το κράτος αλλά να παραμείνει εκφραστής και οργανωτής των λαϊκών τάξεων. Επίσης αναφέρθηκε στις διεργασίες που γίνονται στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο στην Ευρώπη, που επισήμανε έχουν αρχίσει να αποδίδει καρπούς.

Ακολούθησε η παρουσίαση της εισήγησης της Πολιτικής Γραμματείας προς την Κεντρική Επιτροπή από τον Παναγιώτη Ρήγα και τοποθετήσεις των μελών της Κ.Ε.

Ο Π. Ρήγας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της αποχής και το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει ότι η πολιτική συμμετοχή αξίζει τον κόπο.

Ο Στ. Κοντονής τόνισε την ανάγκη ιεράρχησης των ανοικτών μετώπων που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι χρειάζεται σοβαρή δουλειά, προετοιμασία και κοπιώδης εφαρμογή.

Σε αυτό το ζήτημα αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του και ο Νίκος Μανιός, ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αποδείξει μέσα στο επόμενο εξάμηνο ότι μπορεί να υπερασπιστεί τις λαϊκές τάξεις.

Ο Θοδωρής Δρίτσας τόνισε ότι στο επικείμενο συνέδριο θα πρέπει να τεθούν και να ενσωματωθούν οι προσδοκίες για αριστερή αναζήτηση μιας ρεαλιστικής διεξόδου, ενώ και αυτός υπογράμμισε την ανάγκη να συνταχθεί ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής δικαιοσύνης στα νέα δεδομένα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να μην φοβηθεί να λερώσει τα χέρια του, αλλά και να αποφύγει τον υπαρκτό κίνδυνο ενσωμάτωσης.

Την Κυριακή η εκλογή Πολιτικής Γραμματείας και γραμματείας

Την Κυριακή στις 10:30 ξεκινούν οι ομιλίες μελών της Κεντρικής Επιτροπής και θα ακολουθήσει η εκφώνηση, συμπλήρωση και ψήφιση του σχεδίου πολιτικής απόφασης, στο οποίο αναμένονται προσθήκες.

Τέλος θα εκλεγούν νέος γραμματέας και Πολιτική Γραμματεία με δεδομένο ότι κάνεις δεν επιθυμεί την αντιπαράθεση κλειστών ψηφοδελτίων, αλλά αντιθέτως όλες οι πλευρές επιδιώκουν να υπάρξει κοινή πρόταση της Π.Γ. προς την Κεντρική Επιτροπή.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αλ. Τσίπρας: Ανάγκη αντιστοίχισης του ΣΥΡΙΖΑ με την εκλογική και κοινωνική του βάση Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος