ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη;

Γνωρίζεται ότι στη πολιτική υπάρχουν ορισμένα κλισέ - φρασεολογία στη "γλώσσα" της πολιτικής - τα οποία σύμφωνα της νεοελληνικής νοοτροπίας καθίστανται απο φύσιν αδύνατο έως απίθανο να ισχύσουν.

Ένα από αυτά είναι και η περιβόητη κοινωνική δικαιοσύνη.

Λόγω της ιδιαιτερότητας του συγκεκριμένου ζητήματος πρέπει να γίνω περισσότερο σαφής με μια σειρά παραδειγμάτων.

1) Υπάρχει ενδεχόμενο ένας δεξιός νεοφιλελεύθερος καπιταλιστής να αντιλαμβάνεται τον όρο κοινωνική δικαιοσύνη;
Ενδεικτικά, ο Αλαφούζος καθώς και μια σειρά ολιγαρχών μπορεί να αντιλαμβάνονται πλήρως τον όρο κοινωνική δικαιοσύνη ;

Ορισμένοι έχοντας τόσο την οικονομική δυνατότητα,  όσο και τις απαιτούμενες πολιτικές διασυνδέσεις ετεροχρονισμένα έκλεψαν τις δομές λειτουργίας (ιδέες)  ορισμένων πρωτεργατών. των ερτζιανών. (και ειδικά των Νοτίων προαστίων) και ενώ είναι γνωστό σε χιλιάδες κατοίκους δεν διαπιστώσαμε ούτε για ένα δευτερόλεπτο πως μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη.

Αναφέρω χαρακτηριστική περίπτωση όπου ένας ολιγάρχης έχοντας τις πολιτικές άκρες και κάλυψη , εκτός της ενημερωτικής ραδιοτηλεόρασης, παράλληλα έχει και ένα σκασμό μουσικά ραδιόφωνα τα οποία είναι προϊόντα κλοπής και Αντισυνταγματικά.

Δεδομένης αυτής της πραγματικότητας,  και σύμφωνα με το αυταπόδεικτο γεγονός της κυβερνήσεως Σύριζα, αν το κυβερνητικό σχήμα δείξει ολιγωρία στην αποκατάσταση τόσο της δημοκρατίας, όσο και της κοινωνικής Δικαιοσύνης στη πράξη, και έχουμε μια συνέχεια αντισυνταγματικότητας από τη πλευρά οικονομικών κύκλων, ο εξευτελισμός της αριστεράς δια μέσω του Σύριζα θα είναι βασικό δεδομένο.

Οι κυβερνώντες δεν πρέπει να ξεχνούν ούτε για ενα δευτερόλεπτο την καθολικότητα ανυπαρξίας δημοκρατίας που διαμόρφωσαν τα κόμματα 42 ετών, καθώς επίσης ότι βρίσκονται στην κυβέρνηση απο επιλογή της λαϊκής βάσης, και σε καμία περίπτωση από επιλογή του Αλαφούζου και άλλων ολιγαρχών.

Λόγω του σεγκεχυμένου χαρακτήρα της δομής λειτουργίας του νεοελληνικού λαού, αποτελεί βασική υποχρέωση της Πολιτείας να σταθμίσει τα δεδομένα, να τα επεξεργαστεί. και ως κράτος- κυβέρνηση να περάσει τις απαιτούμενες ρυθμίσεις.  

Αν περιμένουμε από τους νεοέλληνες - λαϊκή βάση - κοινωνική δικαιοσύνη, δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ.

Το απολυτο έλλειμα ορθής νοοτροπίας το συναντάμε και το βλέπουμε καθημερινά οπουδήποτε. Στην επιβίβαση στο Μετρό, στις σκάλες, στις δημόσιες υπηρεσίες, στις ουρές, στα ταμεία των επιχειρήσεων που δεν κόβουν αποδείξεις ώστε αυτοί που κερδίζουν περισσότερα να κλέβουν τους υπολοίπους, κ.τ.λ, συναντάμε μια λειτουργία ενός λαού ο οποίος αυτόνομα ούτε σε χίλια χρόνια δεν πρόκειται να διαμορφώσει κοινωνική δικαιοσύνη 

2 ) Συνεχίζεται . . 





  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Μπορεί να υπάρξει κοινωνική δικαιοσύνη; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">