ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Α.Γιαννακόπουλος: Ένσταση προς την κυβέρνηση για την αναστολή εξώσεων

Ο κ.Γιαννακόπουλος επανέρχεται με ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες Ελλήνων, δεδομένου ότι υφίστανται αρκετές παθογένειες στο καθεστώς μισθωτών -  εκμισθωτών διαμερισμάτων ,ακινήτων κ.τ.λ.

Θεωρώ ότι η τοποθέτηση του κ.Α.Γιαννακόπουλου είναι ακριβής και σαφέστατη, και γνωρίζουμε συνολικά ότι η προστασία των μισθωτών σε πολλές των περιπτώσεων αποβαίνει απόλυτα κατά των εκμισθωτών, οι οποίοι καλούνται να πληρώνουν φόρους, κ.τ.λ, για διαμερίσματα, από τα οποία δεν εισπράττουν το ελάχιστο. 

Η πολιτεία οφείλει να είναι δίκαια με το σύνολο των πολιτών, και να υπάρξει ρύθμιση προστασίας και των εκμισθωτών, στις περιπτώσεις κακοπληρωτών, 
οι οποίοι εκμεταλλεύονται ακόμη και όταν διαθέτουν τα χρήματα.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:
 
1) Δικαιοσύνης, κ. Νικόλαο Παρασκευόπουλο.
 
2) Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
 
ΕΝΣΤΑΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑIΤΗΜΑ.
 
Γιαννακόπουλου Αναστασίου του Ιωάννη, κατοίκου Γλυφάδας Αττικής, οδός Ιάσονος αριθ. 15 1651, τηλ./fax210-9645005
 
Ενίσταμαι κατά της αριθ. 49214/21-07-2015 αποφάσεως, (ΦΕΚ 1525/2015), και κατά των επόμενων Κ.Υ.Α., με τις οποίες αναστείλατε τις εξώσεις από διαμερίσματα κ.λπ., από 21-07-2015 έως 31-10-2015 (για προστασία των μισθωτών), σε βάρος των εκμισθωτών κατά παράβαση του άρθρου 17 του Συντάγματος.

«Ο θεσμός της ιδιοκτησίας καθιερώθηκε για πρώτη φορά μέσα από το ρεύμα πολιτικής φιλοσοφίας του 17ου αιώνα.  Έκτοτε, η εξέλιξή του ως θεσμού ακολούθησε τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις κάθε εποχής.

Το ελληνικό Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα της ατομικής ιδιοκτησίας στο αρ.17. Σ΄αυτό διατυπώνεται μια επιφύλαξη γενικού συμφέροντος, η οποία και συνιστά κατ΄αρχήν την ατομική δέσμευση της ιδιοκτησίας. Η δέσμευση αυτή αφορά κυρίως την ακίνητη ιδιοκτησία και την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Ωστόσο, από το σύνολο των συναφών θετικών διατάξεων του Συντάγματος επιτρέπεται να εξαχθεί μία συνταγματική έννοια της ιδιοκτησίας κατά πολύ ευρύτερη, καταλήγοντας στο ότι το Σύνταγμα προστατεύει εν γένει την οικονομία της αγοράς. Ο νόμος δεν μπορεί να θέτει περιορισμούς που να αναιρούν και να εξαφανίζουν τις δυνατότητες που συνεπάγεται η οικονομική ελευθερία. ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ: ΣτΕ21/1934, ΣτΕ21/1934, ΣτΕ 1677,4375/80, ΣτΕ1094/1987, ΣτΕ 3521,3522/1992, ΣτΕ2486/92, ΣτΕ3385/95, ΣτΕ1430/1988, ΣτΕ542/1999, ΑΠ 40/1998, κ.α.».

Καταγγέλλω τις ως άνω ενέργειάς σας ως αντισυνταγματική, (ως αναφορά τις εξώσεις), διότι, ο κάθε φορολογούμενος πολίτης μετά από πολλές στερήσεις, κόπο, ιδρώτα και πόνο, πλέον του ενός διαμερίσματος  που κατοικεί, κατασκεύασε και άλλα διαμέρισμα με σκοπό αργότερα να στεγάσει τα παιδιά του όταν αποκτήσουν δική τους οικογένεια, ή να του αποφέρουν συγκεκριμένα έσοδα, ταυτόχρονα προσέφερε εργασία σε 120 συναφή επαγγέλματα και κατέβαλε άμεσους και έμμεσους φόρους στο Κράτος, πλην όμως σεις οι πολιτικοί, δια του κ. Πρωθυπουργού, με τα προεκλογικά σας ψέματα, ότι «με ένα νόμο θα σχίζατε τα μνημόνια, θα καταργούσατε τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α., θα αυξάνατε τις συντάξεις κ.λπ.»,  μας εξαπατήσετε και υφαρπάξατε τις ψήφους μας και καταλάβατε την εξουσία. Κατόπιν αυτών, τίποτα από τις υποσχέσεις δεν τηρήσατε, αλλά με την αριθ. 49214/21-07-2015 απόφασή σας δεσμεύσατε και τις ιδιοκτησίες μας παρά το Σύνταγμα. Η απόφασή σας αυτή, παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα μη ευρωπαϊκής και μη πολιτισμένης χώρας, με αποτέλεσμα στα αντίστοιχα διαμερίσματά μας να κατοικούν και : τυχοδιώκτες,  απατεώνες, ληστές, διαρρήκτες που προφυλακίστηκαν και στη συνέχεια καταδικάστηκαν για Οργάνωση και Σύσταση Συμμορίας με διακεκριμένες κλοπές, πρώην κατάδικοι  για βιασμούς, σωματικές βλάβες, υπεξαιρέσεις, σωματεμπορία, μέχρι και φόνους, εγκλήματα που πληροφορηθήκαμε αφού άρχισαν οι αντιδικίες λόγω της μη καταβολή μισθωμάτων, κοινόχρηστων δαπανών κ.λπ. Αυτοί οι άνθρωποι  διαμένουν  στην ίδια με εμάς πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να μας προκαλούν μεγάλο τρόμο και ανησυχία. Γνωρίζω περίπτωση που όταν ο εκμισθωτής αξίωσε από τον μισθωτή – ενοικιαστή τα μισθώματα των μηνών: 6ου, 7ου, 8ου, 9ου και 10ου/ 2015, του επιτέθηκε σωματικά, του κατέσχισε το πουκάμισο, τον απείλησε και τον εξύβρισε με τον πιο χυδαίο τρόπο, αρνούμενος να του καταβάλλει τα μισθώματα, τις κοινόχρηστες δαπάνες και τις καταναλώσεις νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, παραμένοντας ταυτόχρονα στο μίσθιο διαμέρισμα του  εκμισθωτή χωρίς ο δεύτερος να δύναται να τον απομακρύνει με δικαστική απόφαση και ταυτόχρονα να κατάσχει συντηρητικά κάθε περιουσιακό του στοιχείο έναντι των οφειλών του προς τον εκμισθωτή.

Από την άλλη…, το Κράτος σε λίγες ημέρες θα μας στείλει «ραβασάκια» να πληρώσουμε (τον κατ΄εσάς προεκλογικά κατηργημένο) Ε.Ν.Φ.Ι.Α., φόρο εισοδήματος και όσους ακόμη φόρους έχουμε πληροφορηθεί από τα Μ.Μ.Ε.. Ταυτόχρονα θα προβείτε σε νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων. Κατά τα λοιπά, 10.846.979 (δηλαδή μια χούφτα Ελληνες) τους κυβερνούν 300  «βολευτές» και 5.000 συνακόλουθοι, σε αντιπαράθεση με την γείτονα Χώρα - Τουρκία, με πληθυσμό 77.695.904 το 2015, που εκλέγει 550 βουλευτές.

Ετσι αναλογικά, οι βουλευτές στην Ελλάδα έπρεπε να είναι 77.   Κατόπιν αυτών, αν μειωθούν οι βουλευτές σε 77, θα βρεθούν πάρα πολλά ισοδύναμα μέτρα, σύμφωνα με το τρίτο μνημόνιο που βάλλατε στον ζυγό του ΕΛΛΗΝΑ.

Για όλους τους παραπάνω λόγους.

Αιτούμαι την ΑΜΕΣΗ απόσυρση του ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ, ο οποίος θα φέρει και άλλες αυτοκτονίες ελλήνων (βλ. 9.000 έλληνες αυτόχειρες επί συγκυβερνήσεως: Σαμαρά Βενιζέλου), επειδή δεν θα μπορέσουν να πληρούσουν τους παλαιούς και τους νέους φόρους και να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες τους προς το ζην.
 
Αθήνα, 06-09-2015
 

Γιαννακόπουλος Αναστάσιος.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Α.Γιαννακόπουλος: Ένσταση προς την κυβέρνηση για την αναστολή εξώσεων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">