ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η Ελληνική αποστολή στην Οδησσό επικρίνει τον Φασισμό της κυβέρνησης του Κιέβου

Η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος, και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου , επικρίνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αντιδημοκρατικές και φασίζουσες πρακτικές της κυβέρνησης του Κιέβου, που θέτουν σε κίνδυνο τα κοινωνικά, δημοκρατικά, πολιτιστικά και πολιτικά δικαιώματα όλων των Ουκρανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτήτων της χώρας, ενώ σε πλήρη αντιδιαστολή αυτής της ενέργειας ουδέποτε ως βουλευτές Β'Αθήνας καταδίκασαν ανάλογες ''πολιτικές'' που ακολουθούνται στο τόπο μας.

Προσωπικά οφείλω να είμαι κατηγορηματικά ευθύς και απόλυτα ειλικρινής, και να τονίσω ότι ειδικά η κ.Βαλαβάνη γνωρίζει  τις συνεχιζόμενες φασίζουσες συμπεριφορές ''πολιτικές'' από την πλευρά των εκάστοτε διοικούντων Γλυφάδας, οι οποίοι επί πολλά χρόνια υπηρετούν τους ολιγάρχες της διαπλοκής.

Η τέως υφυπουργός οικονομικών, και παράλληλα βουλευτίνα Β'Αθήνας, όπως και το σύνολο των βουλευτών Β'Αθήνας είναι πλήρως ενήμεροι για τις φασιστικού τύπου κακοδιοικήσεις στη Γλυφάδα, οι οποίες επί δεκαετίες εκμαυλίζουν τον τοπικό πολιτισμό και δημοκρατία, και όχι απλά θέτουν σε κίνδυνο τα κοινωνικά, δημοκρατικά, πολιτιστικά και πολιτικά δικαιώματα των κατοίκων Γλυφάδας, όπως γνωρίζετε τα έχουν καταργήσει στην πράξη.

Για πολλοστή φορά επισημαίνω δημόσια, ότι μεγαλοσχήμονες και λοιποί, όπως και διαπλεκόμενοι στράφηκαν επανειλημμένα κατά του τοπικού ραδιοσταθμού ΓΛΥΦΑΔΑ FM, με σειρά μηνύσεων καταχρηστικών διώξεων και κατασχέσεων, που τέλεσαν επί ημερών διακυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στοχεύοντας στην φυσική εξόντωση ενός ριζοσπάστη αριστερού, ο οποίος καθημερινά αναδείκνυε τις παθογένειες και τα κακώς κείμενα των εν λόγω κομμάτων - συμφερόντων.

Αποδεικνύεται έπειτα από 11 χρόνια που μεσολάβησαν από την τελευταία καταχρηστική δίωξη και κατάσχεση, κατά του τοπικού σταθμού, ότι όσοι έτυχαν εκλογής στη Γλυφάδα παρανόμησαν στο σύνολο τους σε σειρά σύννομων αιτήσεων, άρα καθίσταται αυταπόδεικτος ο φασισμός από την πλευρά του συνόλου διοικούντων, καθώς επίσης η διαφθορά και η διαπλοκή εντός των θεσμών από τα κόμματα βαθειάς σήψης που οδήγησαν την χώρα και τον Ελληνικό λαό στην παρούσα κατάσταση.

Ανάλογη εικόνα έχει διαμορφωθεί και στο σύνολο των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων - εκλεγμένων, οι οποίοι/ες επί σειρά ετών αποσιωπούν τις παρανομίες σε σύννομα αιτήματα από την πλευρά δημάρχων - διοικήσεων, και με δημόσια έκθετο τον δημότη που υπέστει τεράστια οικονομική ζημία και έμεινε χωρίς εργασία ουδέποτε τοποθετήθηκαν, άρα στο σύνολο τους είναι λείαν επιεικώς απαράδεκτοι για θεσμικό ρόλο εκπροσώπησης.

Πότε θα τοποθετηθείτε για όσα διαμορφώθηκαν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και κάκιστα συνεχίζουν να ισχύουν στη χώρα μας; Βουλευτές Β'Αθηνών είστε, δεν έχετε ιδία αντίληψη όσων διαμορφώθηκαν από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στο Ν.Αττικής; Δεν έχετε ιδία αντίληψη για τα εγκλήματα που τέλεσαν αυτά τα κόμματα τα οποία συνεχίζουν να βρίσκονται με θεσμικό ρόλο στους δήμους εγκληματώντας κατά των πολιτών, της δημοκρατίας, του πολιτισμού, και των συνταγματικών μας δικαιωμάτων;

Έχουν μεσολαβήσει έντεκα χρόνια που δεν λειτουργώ, και ενώ συνολικά πολιτικοί και κόμματα κάνετε τα ''στραβά μάτια'' στην κατάργηση του θεμελίου του πολιτεύματος από σειρά ολιγαρχών - ολιγοπωλίων της διαπλοκής, με σειρά ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, καθώς επίσης και για το απόλυτο άναρχο μπάχαλο των ερτζιανών, και ενώ έχετε εξοικειωθεί με τον νεοφιλελευθερισμό και τον καπιταλισμό, δεν διαπίστωσα ούτε για ένα δευτερόλεπτο να εκπροσωπείται ο πολίτης ο οποίος με δόλο και σκοπιμότητα βλήθηκε επανειλημμένα με στόχο την φυσική του εξόντωση.

Στο διαταύτα, άρμόζουν στους θεσμούς και τα κοινά όσοι έτυχαν εκλογής στο δήμο Γλυφάδας σύμφωνα με όσα ισχύουν τοπικά;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Η ελληνική αποστολή, αποτελούμενη από τους Κώστα Ήσυχο, Νάντια Βαλαβάνη και Βασίλη Χατζηλάμπρου και συνοδευόμενη από τους δημοσιογράφους Άρη Χατζηστεφάνου και Άρη Χιωτέλη, επέστρεψε από την Οδησσό της Ουκρανίας σήμερα το μεσημέρι, 1.10.2015. 

Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο Κώστας Ήσυχος και η Νάντια Βαλαβάνη προέβησαν στην παρακάτω δήλωση: «Η διήμερη παραμονή μας στην Οδησσό μετά από πρόσκληση της “Επιτροπής Εθνικών Μειονοτήτων της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας” με στόχο τη συζήτηση και ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει κυρίως η ελληνική μειονότητα, σημαδεύτηκε από τις φασίζουσες εκδηλώσεις και την προκλητικά απαράδεχτη και ανοιχτά αντιδημοκρατική συμπεριφορά, με στόχο τον εκφοβισμό όχι μόνο το δικό μας, αλλά προπαντός των ελλήνων και ευρύτερα των μειονοτήτων της πόλης και της περιοχής, των νεοναζιστικών οργανώσεων “Δεξιός Τομέας” και “Αυτοάμυνα της Πλατείας Μαϊντάν”.

Η επίσημη συνάντηση και συζήτηση με τους εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας στην Οδησσό, εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης και τους οργανωτές, που ήταν προγραμματισμένη για χθες το μεσημέρι, παρεμποδίστηκε και τελικά ματαιώθηκε λόγω της δράσης παραστρατιωτικών τμημάτων των δύο παραπάνω οργανώσεων. Αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν να παρεμποδιστεί η έξοδος της αποστολής επί 5 ώρες από το ξενοδοχείο. 

Χάρη στην παρέμβαση των ανθρώπων του ελληνικού προξενείου επετεύχθη ο απεγκλωβισμός της ελληνικής αποστολής αργά το μεσημέρι χθες, 30.09.2015. Στη συνέχεια, ωστόσο, η αποστολή παρακολουθήθηκε στενά από παραστρατιωτικά τμήματα των δύο οργανώσεων στους δρόμους της Οδησσού και “πολιορκήθηκε” σε εστιατόριο μέχρι αργά το απόγευμα - με παρουσία παραστρατιωτικών μέσα κι έξω από την αίθουσα του και προσπάθειες “ανάκρισης” των μελών της αποστολής από διάφορους παραστρατιωτικούς, οι οποίοι αυτοαποκαλούνταν “κομαντάντε”.

Είχε προηγηθεί, ευτυχώς, άτυπη συνάντηση της ελληνικής αποστολής με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας το βράδυ άφιξης της αποστολής, στις 29.09.2015. Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την πολιτιστική κληρονομιά και τις παραδόσεις των Ελλήνων της Οδησσού, προβλήματα της ελληνόφωνης εκπαίδευσης, αλλά και η παρακράτηση βασικών ακινήτων περιουσιακών στοιχείων της ελληνικής κοινότητας από τις τοπικές αρχές. 

Για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων χρειάζεται να υπάρξει ολοκληρωμένο σχέδιο ουσιαστικής παρέμβασης της ελληνικής πολιτείας, τόσο στην εξωτερική πολιτική της χώρας όσο και στην διαχρονική και μεθοδευμένη στήριξη του Ελληνισμού της Διασποράς. Ειδικά για τον Ελληνισμό της Οδησσού, η παρέμβαση πρέπει να είναι άμεση, καθώς οι τοπικές αρχές φαίνεται ότι εκποιούν αυτή την περίοδο κτίρια που συνιστούν από τα πιο σημαντικά, από αρχιτεκτονική και κυρίως ιστορική άποψη, στοιχεία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Ταυτόχρονα, διαπιστώσαμε πόσο εύθραυστη είναι η δημοκρατική ομαλότητα σε μια περιοχή, όπου αφήνονται να δρουν ανεξέλεγκτα νεοναζιστικές παραστρατιωτικές οργανώσεις. Η ελληνική αποστολή κατήγγειλε στις τοπικές αστυνομικές αρχές την απαράδεκτη δράση των προαναφερόμενων οργανώσεων – μια γραπτή καταγγελία, που συντάχτηκε και παραδόθηκε σε αστυνομικούς υπό το βλέμμα, τα σχόλια και σε απόσταση αναπνοής από διάφορους παραστρατιωτικούς “διοικητές” μέσα στην αίθουσα. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα και με τις ίδιες συνθήκες έδωσε συνεντεύξεις σε τοπικά τηλεοπτικά και έντυπα μέσα της Οδησσού επισημαίνοντας την κατάσταση με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη, χαρακτηριστική – απ’ ότι φάνηκε - της γενικότερης κατάστασης που επικρατεί στην πόλη, ενώ έκανε έκκληση στη δημοκρατική συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων και της εργαζόμενης κοινωνίας της Οδησσού, που συμβιώνουν ειρηνικά και αρμονικά με την ελληνική κοινότητα εδώ και αιώνες, να μην επιτρέψουν τη συνέχιση της.

Τέλος η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου επικρίνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις αντιδημοκρατικές και φασίζουσες πρακτικές της κυβέρνησης του Κιέβου, που θέτουν σε κίνδυνο τα κοινωνικά, δημοκρατικά, πολιτιστικά και πολιτικά δικαιώματα όλων των Ουκρανών πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των μειονοτήτων της χώρας.»

Αθήνα, 1.10.2015
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η Ελληνική αποστολή στην Οδησσό επικρίνει τον Φασισμό της κυβέρνησης του Κιέβου Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος