ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΤΤΙP: Η μυστική εμπορική συμφωνία που μας αφορά όλους

Από το Κάμπινγκ της Βούλας λάβαμε και δημοσιεύουμε το ζήτημα της μυστικής εμπορικής συμφωνίας ΤΤΙP, η οποία μας αφορά όλους, και σαφέστατα θα αποτελέσει, αν εφαρμοστεί στη χώρα μας, την διευρυμένη κατάργηση της Δημοκρατίας των πολλών, δεδομένου ότι για κάποιους εξ υμών η κατάργηση της Δημοκρατίας για τα οφέλη διαπλεκόμενων και συστημικών κύκλων υφίσταται επί δεκαετίες.

Γ.Κ: Το θέμα είναι ότι κάποιοι εκ των συμπολιτών μας στα Νότια προάστια ηθελημένα παραβλέπουν ότι επί δεκαετίες το ''ΤΤΙP'' υφίσταται στη χώρα μας με διαφορετικό χαρακτήρα και δομή, και ονομάζεται ΔΙΑΠΛΟΚΗ

Μια καθολική πολιτικοοικονομική διαφθορά, η οποία συνήργησε διαμορφώνοντας ολιγωπώλια προνομιούχων, οι οποίοι συνεργαζόμενοι με τους εκάστοτε κυβερνώντες πέτυχαν και πετυχαίνουν να καταργούνται στη πράξη τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών, η ισχύσ του Συντάγματος, και η Δικαιοσύνη, και να υφίστανται τα ολιγωπώλια αλυσίδες εταιρίων μιας χούφτας οικογενειών με την πλήρη ανοχή του κοινωνικού συνόλου. Εκατομμυρίων πολιτών.

Οι εταιρίες ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ιδιοκτησίας λίγων οικογενειών, έχουν καταλύσει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ και το πολίτευμα στη χώρα μας, με απτή συνέργια πολιτικών και κομμάτων. Το δηλώνω Δημόσια από το 1989.

Προσωπικά λυπάμε αφάνταστα για λογαριασμό εκατομμυρίων νεοελλήνων, οι οποίοι ενώ γνώριζαν και γνωρίζουν τι διαμορφώθηκε στη χώρα μας, καταργώντας το θεμέλιο του πολιτεύματος, δεν έπραξαν το ελάχιστο, ακόμη και την περίοδο που καθημερινά λειτουργούσα ραδιοφωνικά επισημαίνοντας την χουντοποίηση από την πλευρά κομμάτων και συμφερόντων στη χώρα μας. 

Το συγκεκριμένο ζήτημα το γνωρίζω επαρκώς, και κατά πολύ καλύτερα του κοινωνικού συνόλου, δεδομένου ότι εμένα στοχοποίησαν τα συμφέροντα της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής με διώξεις και κατασχέσεις, και όπως γνωρίζετε όλοι αυτοί λειτουργούν ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ  σειρά ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ, με τις ευλογίες του συνόλου των κομμάτων του κοινοβουλίου, και της κυβέρνησης.

Η αριστερά και οι αριστεροί εδώ και πολλά χρόνια απεδέχθησαν και συμβιβάστηκαν με την πολιτικοοικονομική διαπλοκή, τα συμφέροντα των λίγων, το κεφάλαιο, και όσα λέγονται από εμένα  επί δεκαετίες παρακάμπτονται επιμελώς. 

Το γνωρίζετε...δεδομένου ότι υφίσταται μια κυβέρνηση η οποία υποσχέθηκε τομές κατά της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, και όπως γνωρίζετε επί εννέα μήνες υφίσταται το απόλυτο της διαπλοκής και των ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ραδιοτηλεοράσεων στο απυρόβλητο, και στον αντίποδα καμία ενέργεια αποκατάστασης του Αριστερού που βλήθηκε επανειλημμένα από την πολιτικοοικονομική Διαπλοκή με διώξεις - κατασχέσεις - και κλείσιμο της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Λίγα λόγια για ενημέρωση:

Η μυστική συνθήκη ΤΤΙΡ (Transatlantic Trade and Investment Partnership), που αφορά τις εμπορικές και εταιρικές σχέσεις επενδύσεων, ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, συμφωνία για την οποία οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν μυστικά τον Ιανουάριο του 2013 και συνεχίζονται μέχρι σήμερα με άκρα μυστικότητα.

Τέλος στα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα, τέλος στην διεκδίκηση για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, τέλος στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και αυστηρός έλεγχος επί των πνευματικών δικαιωμάτων και των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας επιχειρείται μέσα από τη μυστική συμφωνία των ΗΠΑ και των εταίρων τους με την νομενκλατούρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από «προεδρευόμενη δημοκρατία» σε «προεδρευόμενη …εταιριοκρατία» θα μετατραπεί το πολίτευμα της χώρας, εφόσον η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, η περίφημη Διατλαντική Εταιρική Σχέση (TTIP) έχει τα χαρακτηριστικά που προδιαγράφουν οι έως τώρα διαπραγματεύσεις.

Κυβερνητικές πολιτικές θα τίθενται …υπό αίρεση, εφόσον δεν πληρούν τους κερδοσκοπικούς όρους που θέτουν και απαιτούν οι πολυεθνικοί κολοσσοί της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να πραγματοποιούν «διατλαντικές» επενδύσεις.

Πρόκειται για «τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία που έχει υπογραφεί ποτέ, μιας και οι δύο αυτές οικονομικές ενότητες αποτελούν περίπου το 60% της παγκόσμιας οικονομίας». Κεντρικό της χαρακτηριστικό είναι το ότι είναι η πρώτη φορά που σε ένα τύπο εμπορικών συμφωνιών οι εταιρείες αποκτούν το δικαίωμα να στρέφονται εναντίον κυβερνήσεων.

Στο πλαίσιο του ISDS, (δηλαδή του προβλεπόμενου μηχανισμού επίλυσης διαφορών ανάμεσα στις εταιρίες και τα κράτη που θα συνυπογράψουν την συμφωνία) οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προσφεύγουν σε περίπτωση που εκτιμήσουν ότι υπέστησαν ζημιά. Έτσι «οι πολυεθνικές θα έχουν δυνατότητες να ζητούν από τις χώρες υπέρογκες αποζημιώσεις για υπάρχοντες ή νέους νόμους και διατάξεις οι οποίες θεσπίστηκαν για να προστατεύουν και να βελτιώνουν το περιβαλλοντικό - πολιτιστικό - κοινωνικό περιβάλλον στο οποίο ζούμε (που κερδήθηκε με πολύχρονούς αγώνες), ακόμα και για απεργιακές κινητοποιήσεις, αν εκτιμούν ότι αυτές περιορίζουν την υψηλή κερδοφορία τους.

Η εναντίωση μας μπορεί να τους αποτρέψει.

Έχει προγραμματιστεί σε Πανευρωπαϊκό συντονισμό, κινητοποίηση στις 10 Οκτωβρίου στις 11.30πμ στην Πλατεία Συντάγματος.

Ψηφίσματα για να ενώσουμε τις φωνές μας

http://stop-ttip.n2g14.com/l/128981953/c/0-91jq-9r4ror-8vw
https://secure.avaaz.org/el/stop_ttip_greece/?bxeSkdb&v=65336

Πληροφορίες: Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP) 

Ανανεωμένη έκδοση
Χάρτα απορρύθμισης, επίθεση στην εργασία, κατάλυση της δημοκρατίας.
http://rosalux.gr/publication/diatlantiki-etairiki-shesi-emporioy-kai-ependyseon-ttip
Βιβλίο με τα σημαντικότερα σημεία κινδύνους – έκδοση 2015
http://rosalux.gr/ΤΤΙΡ- ΒΟΟΚ-2015/publications/final_gr.pdf
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΤΤΙP: Η μυστική εμπορική συμφωνία που μας αφορά όλους Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">