ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (VIDEO)

Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Οικονομικών , πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη (13/10) η Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων.

Δείτε στο αποκλειστικό βίντεο του Γλυφάδα web τα αιτήματα των αναπήρων.



Η Συντονιστική Επιτροπή καταγγέλλει ότι «με το τρίτο μνημόνιο καταργούν ουσιαστικά την πρώτη μεγάλη κατάκτηση της εργατικής τάξης, τις αναπηρικές συντάξεις», μια και όπως τονίζει μέλος της επιτροπής αγώνα αναπήρων στο βίντεο που εξασφάλισε ο ΓΛΥΦΑΔΑ WEB, «η κατώτερη σύνταξη αναπηρίας θα είναι μόνο 87 ευρώ».




Τα αιτήματα τους είναι να μην κοπεί ούτε ένα ευρώ από τα επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις. «Αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα το ένα τρίτο των σημερινών ανάπηρων δεν θα παίρνει επίδομα, και θα μιλάμε καθαρά για καταστάσεις εξαθλίωσης».

«Όποιος στην δουλειά του παθαίνει κάποια αναπηρία με τα νέα μέτρα (Μνημόνιο) θα παίρνει 87 ευρώ επίδομα - σύνταξη».

Υπάρχει βασικό αίτημα προσλήψεων - στελέχωσης - και λειτουργίας των ειδικών σχολείων.

Άλλο ένα αίτημα της επιτροπής αναπήρων είναι «να ανοίξουν τα ειδικά σχολεία για τα άτομα με αναπηρίες, δεδομένου ότι ένα μήνα μετά τη νέα σχολική χρονιά τα περισσότερα ειδικά σχολεία λόγω υποχρηματοδότησης και έλλειψης στελέχωσης προσωπικού δεν λειτουργούν».

Επίσης, εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι «πάνε στα 67 χρόνια τους ανάπηρους εργαζόμενους, πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία, αιμορροφιλία, παραπληγικούς, τυφλούς όταν για κάποιες κατηγορίες το προσδόκιμο ζωής δεν φτάνει ούτε τα 55 χρόνια».

Τέλος επισημαίνουν την «δωρεάν παροχή φαρμακοιατρικών παροχών δωρεάν από το κράτος χωρίς να υποχρεούνται οι ανάπηροι να καταβάλλουν χρήματα για φάρμακα».



  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαμαρτυρία στο υπουργείο Οικονομικών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (VIDEO) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">