ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Προβληματική κάλυψη από την wind στην Άνω ΓλυφάδαΤου Γιάννη Κουρδομένου

Από τις 18 Σεπτεμβρίου η Άνω Γλυφάδα (Τερψιθέα) βρίσκεται χωρίς σήμα λόγω προβλήματος στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας wind.

Ήδη αρκετοί συνδρομητές πληρώνουν το πρόστιμο και διακόπτουν την σύνδεση με την εν λόγω εταιρία, αν και δεν αποτελεί λύση του υφιστάμενου πρόβλήματος.

Δεδομένου ότι η εν λόγω εταιρία, όπως και οι υπόλοιπες, έχουν αναλάβει την κάλυψη σε επίπεδο τηλεπικοινωνιών, αποτελεί βασική τους υποχρέωση να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες των συνδρομητών τους.

Σαφώς το πλαίσιο λειτουργίας των εν λόγω εταιριών, από πολυκατοικίες εντός της πόλης, δημιουργεί πιθανούς κινδύνους από τη λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας λόγω της μικροκυματικής ακτινοβολίας.

Ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας και δεν θα δαιμονοποιήσουμε τα πάντα χωρίς να υπάρχουν επίσημες μετρήσεις και αποδείξεις, όμως αποτελεί υποχρέωση τόσο των διοικούντων, όπως και της πολιτείας η «Ελληνική Εταιρεία Ατομικής Ενέργειας» να μετρήσει αν το εκπεμπόμενο σήμα όλων των κεραιών εντός της Γλυφάδας ξεπερνά ή όχι τα όρια.

Επίσης, η πολιτεία οφείλει να παρέχει τη δυνατότητα στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να χρησιμοποιήσουν τον Υμηττό, όπως ο ΟΤΕ, ώστε να υπάρχει επάρκεια σήματος και κάλυψης χωρίς υπέρβαση των ορίων.

Επιπροσθέτως, οι δήμοι στα νότια όφειλαν να τοποθετήσουν ψηφιακό κέντρο ελέγχου - μέτρησης της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, το οποίο να μετρά την ένταση του σήματος από τις κεραίες ΌΛΩΝ των εταιριών, ώστε να γνωρίζουν τόσο οι διοικούντες, όσο και το σύνολο των δημοτών, αν υπάρχει υπέρβαση από τη πλευρά των εταιριών.

Το κέντρο ελέγχου - μέτρησης κάλλιστα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, (περιφέρεια Αττικής) στο πλαίσιο ελέγχου και προστασίας των πολιτών, και να δημιουργηθεί στα νότια από τους όμορους δήμους, οι οποίοι να το παρέχουν στις ιστοσελίδες των δήμων, και σε καθημερινή βάση το σύνολο των δημοτών να γνωρίζει αν υπάρχει υπέρβαση των ορίων εκπομπής από την πλευρά όλων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, και όλων των κεραιών στα νότια προάστια.
Με ψηφιακή απεικόνιση ο κάθε δημότης - δημότισσα θα μπορεί να ελέγχει - να βλέπει - τα όρια εκπομπής από την ιστοσελίδα των δήμων, και αν υπάρχει υπέρβαση από την κάθε κεραία κινητής τηλεφωνίας, η οποία μπορεί να υφίσταται σε κοντινή απόσταση από την οικία τους, το σχολείο τους, η οτιδήποτε άλλο.

* Ο Γιάννης Κουρδομένος είναι Ηλεκτρονικός - Μηχανολόγος με ειδίκευση στις ακτινοβολίες του φάσματος συχνοτήτων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Προβληματική κάλυψη από την wind στην Άνω Γλυφάδα Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος