ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διαπλοκή και προνόμια



Ο όρος διαπλοκή έχει πολυδιάστατο χαρακτήρα, και δεν παραπέμπει αποκλειστικά στους ολιγάρχες.

Σαφώς η πλειονότητα των πολιτών όταν ακούει η βλέπει τον όρο διαπλοκή τον ταυτίζει με τους ολιγάρχες, εφοπλιστές, εκδότες, και τους μεγαλοεργολάβους.

Το επιλεκτικό μοίρασμα ρόλων, καθώς και η παροχή ωφελημάτων σε στελέχη και τάσεις (έμμισθες θέσεις, χρήματα για λειτουργία δομών -ινστιτούτων - εντύπων - sites, radioφώνου, ταξίδια επαναστατικού τουρισμού, “εξουσίες"), τα οποία έχουν εδραιωθεί στο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να μας απασχολήσουν  και να τεθούν λεπτομερώς επί τάπητος.

Δεδομένων σχετικών ερωτήσεων από τη πλευρά μελών των ΟΜ, το ζήτημα προνομιακής μεταχείρισης ορισμένων μελών έναντι των υπολοίπων θεμελιώνει το δικαίωμα να δοθούν αναλυτικά τα στοιχεία ώστε να λάβουν γνώση συνολικά τα μέλη του κόμματος.

Άρθρο 5 του καταστατικού του σύριζα. 4. Κάθε μέλος δικαιούται να απολαμβάνει πλήρη πληροφόρηση για τη δράση του κόμματος σε όλα τα επίπεδα και σε όλο το εύρος των Οργανώσεων Μελών του κόμματος ώστε να διασφαλίζεται η δυνατότητα ισότιμης συμμετοχής στις αποφάσεις, στον έλεγχο και στη δράση του κόμματος.

Αδιαμφισβήτητα έχουμε τη διαπλοκή των ολιγαρχών, η οποία εκμαυλίζει το πολίτευμα και τη πολιτική, και στον αντίποδα έχουμε προνομιακές έμμισθες θέσεις, όπως και όσα προαναφέρονται, τα οποία συσχετίζονται με τις τακτικές των διαπλεκόμενων και για κάποιους εξ ημών επιφέρουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Ομολογουμένως   υφίσταται στο κομματικό σχεδιασμό το ζήτημα των έμμισθων στελεχών, χωρίς να υπάρχει παράλληλα η δημοσίευση ώστε να είναι ενήμερα συνολικά τα μέλη των ΟΜ, ενώ όσων αφορά το σκέλος των υπολοίπων προαναφερόμενων κανείς δεν γνωρίζει πως, από ποιούς, και πότε αποφασίστηκαν.

8. Έμμισθα στελέχη
Κομμάτι του σχεδιασμού μας είναι και τα έμμισθα στελέχη (επαγγελματικά στελέχη και επιστημονικοί συνεργάτες) και ως εκ τούτου οι όροι της λειτουργίας τους, θα πρέπει να βασίζονται στη δημόσια συζήτηση μέσα στην οργάνωση και σε κανόνες που θα θεσπίζει η ίδια η οργάνωση. Συγκεκριμένα: Τα έμμισθα στελέχη και ο τομέας χρέωσής τους δημοσιεύεται με ευθύνη του ΚΣ στις ΟΜ. Τα έμμισθα στελέχη αμοίβονται με ενιαίο μισθολόγιο, το οποίο ορίζεται από το ΚΣ.

Αξιώνουμε πλήρη διαφάνεια, δημοσίευση στις ΟΜ των ονομάτων όλων των έμμισθων στελεχών, καθώς επίσης τήρηση των αρχών του καταστατικού μας.

Παράλληλα διαμόρφωση των όρων πλήρους ισοπολιτείας έναντι του συνόλου των μελών του κόμματος, χωρίς να διαμορφώνονται όροι προνομιακής μεταχείρισης ορισμένων μελών ΟΜ, η τάσεων έναντι των υπολοίπων.

Δεν δικαιούται κανείς να δίνει λαβή για σχόλια η για δυσαρέσκεια τόσο εντός του κόμματος, όσο και σε επίπεδο κοινωνίας.

Όπου υφίσταται αδιαφάνεια, η ακόμα προνομιακού χαρακτήρα καταστάσεις για ορισμένους , ο χαρακτηρισμός είναι κάθετα ΔΙΑΠΛΟΚΗ.

Είναι αδιανόητο να ακούμε καθημερινά "ΑΙΣΧΟΣ" για όσα διαμόρφωσαν ελάχιστοι.

Γιάννης Κουρδομένος: Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός δημιουργίας ,ετεροχρονισμένα, τόσο κομματικού ραδιοφωνικού σταθμού, όσο και ιστοσελίδων, και ενώ υπήρχαν δημόσια τα δεδομένα προϊστορίας όσων αφορά μέλη του κόμματος, υποστηρίχτηκαν - προτάθηκαν - ορισμένοι, χωρίς να έχουμε ενημέρωση κάτω από ποιο καθεστώς, και στον αντίποδα χωρίς να υπάρξει ίχνος προτάσεων από τη πλευρά ακόμα και των οφελημένων, οι οποίοι γνωρίζουν ότι ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΑΔΙΚΙΕΣ δεν συμπορεύονται.

Όσοι επέλεξαν και συνεχίζουν να επιλέγουν ακόμα και σήμερα τα δυο μέτρα και σταθμά είναι οι βασικοί υπονομευτές της αριστεράς και κατά μιας σύγχρονης σοσιαλιστικής προοπτικής.

Επί δεκαετίες σύμφωνα των δυνατοτήτων μας, και όχι με ξένες πλάτες, μάθαμε να πορευόμαστε και να αγωνιζόμαστε ενάντια στην καπιταλιστική λαίλαπα, τα κόμματα των προνομιούχων και ημέτερων, και την νεοελληνική κοινωνική ζούγκλα, και πάντα με ξεκάθαρα λόγια.

Επαναλαμβάνω, όσοι διαμορφώνουν δυο μέτρα και σταθμά επί του παρόντος είναι οι βασικοί υπονομευτές της Αριστεράς.

Όλοι εμείς που επιλέξαμε το μονόδρομο της αριστεράς , γνωρίζαμε τους όρους που ίσχυαν στα μέχρι πρότινως κυβερνώντα κόμματα, και δεν ήταν λίγες φορές που στελέχη αυτών των κομμάτων προσπάθησαν να μας εξαγοράσουν με παροχή ρουσφετιών τα οποία κάποιοι απo εμάς αρνηθήκαμε, άρα αν δεν μας δικαιώσει το δικό μας κόμμα εξανεμίζεται η προοπτική δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης, η αλληλεγγύη δεν υφίσταται, οπότε κάντε μας τη χάρη να αλλάξουμε τη πορεία πλεύσης όσοι από εμάς μπορούμε.

Όπως είπε πρόσφατα ένας εθνικιστής δεξιός "απεχθάνομαι τους αριστερούς οι οποίοι διοργανώνουν ανθρωπιστική βοήθεια για λαούς οι οποίοι βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, ενώ ποτέ δεν έκαναν το ελάχιστο για το γείτονα τους" και χωρίς να υπάρχει ταύτιση με τον εθνικιστή γνωρίζουμε ότι αποτελεί την νεοελληνική πραγματικότητα.

Βέβαια, ο υποκριτής δεξιός εθνικιστής, σε πλήρη αντιδιαστολή με εμάς , ποτέ δεν θα έλεγε δημόσια ότι με τα χρήματα του συνόλου παρέχει κάποια πράγματα, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κοινωνικού συνόλου την ίδια στιγμή που "τρώνε" εκατομμύρια, και ξεχνώντας ότι για το γείτονα τους τη μία έγιναν χαφιέδες, την άλλη συκοφάντες, και παράλληλα ενίοτε και οι κουκουλοφόροι με τα γκλόπς στις πορείες.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διαπλοκή και προνόμια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">