ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δεν είναι στη φύση της αριστεράς να τσακίζουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ''ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ'' ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ 

Κύριε Τσίπρα χαρακτηρίζεται δικαιοσύνη της Αριστεράς οι μισοί να ταΐζονται και οι υπόλοιποι να κοιτάζουν; Επίσης, Δικαιοσύνη της Αριστεράς η λύση για όσους βρισκόντουσαν στην ΕΡΤ και η αδιαφορία για τους υπoλοίπους; Επιπροσθέτως, δικαιοσύνη της Αριστεράς τα επιλεκτικά επιδόματα σε μερίδα υπαλλήλων ΜΜΕ; Δικαιοσύνη της Αριστεράς και οι επιλεκτικά έμμισθοι του κόμματος, στον ιδιωτικό καπιταλιστικό τομέα, αντί δημόσιων δομών;

Εγώ ξέρω μια άλλη Αριστερά, η οποία δεν λειτουργεί επιλεκτικά, και όταν διαμορφώνει ένα σχέδιο νόμου καλύπτει το σύνολο, όταν ρυθμίζει για ένα τομέα καλύπτει το σύνολο, και δεδομένου ότι γνωρίζω μια άλλη αριστερά, την οποία κάποιοι τσακίζουν σκόπιμα, ώστε να μπορούν να επικαλεστούν ότι έχουν δίκιο για τις αδικίες τους, είτε θα την δω να ισχύει, είτε θα υπάρξει ανατροπή. 

Άλλωστε προσωπικά μας είναι αδιάφορο αν θα επιστρέψουμε στο χθες, δεδομένου ότι στο ''χθες'' ζούσαμε καλύτερα από το σήμερα, αν και έχουμε μια εναλλακτική επιλογή και ανώτερη.  Το δικό μας έντιμο και ειλικρινές Αύριο. Ορισμένα στελέχη, μέχρι αυτή τη στιγμή, καταργούν κάθε ιεράρχηση προτεραιοτήτων, και το γνωρίζουν οι πολίτες τοπικά στα νότια. 

Μη κάνετε το λάθος να θεωρείτε δημοκρατικές διαδικασίες όσα αποφασίζονται παρασκηνιακά. Η πραγματική δημοκρατία, όπως πρέπει να ισχύσει επί του παρόντος, απαιτεί λειτουργία σε καθεστώς πλήρους διαφάνειας, και αιτιολογήσεως επί παντός επιστητού. Αυτό δεν έχει ισχύσει ακόμα στη χώρα μας, δεδομένου ότι κάποιοι από εμάς είμαστε δημόσια έκθετοι - όπως και όσα έχουμε περάσει - ενώ στον αντίποδα υπάρχουν τα γνωστά παρασκηνιακά μαγειρέματα, συμφωνίες, όπως και οι όποιες εκβάσεις.

Μια οργάνωση η οποία γνωρίζει, είναι ενήμερη, όπως και το κόμμα, όσα έχουν προηγηθεί εις βάρος πολιτών, η οποία ακόμα και έπειτα συγκεκριμένων προτάσεων, στη βάση της Αριστεράς, κωφεύει (...), μπορείτε να μας πείτε τι μηνύματα περνά στο κοινωνικό σύνολο;

Ποιος θα κρίνει τις επιλογές, ενός η πέντε ατόμων, οι οποίοι έχοντας προσωπικού χαρακτήρα συμφέροντα (...) αντί αρωγής και δρομολόγησης στη βάση που απαιτείται κωλύουν την διευθέτηση ζητημάτων των υπολοίπων ενώ έκαναν ότι μπορούσαν ώστε να βρεθούν σε έμμισθες θέσεις  - ρόλους; ( Δεν δικαιούται κανείς να μας λέει ''από εμένα εξαρτάται;'' '' μπορώ να κάνω κάτι και δεν το κάνω;'' )

Θα μας απαντήσετε κάποια στιγμή, οι σύντροφοι συντονιστές Γλυφάδας, γιατί επί χρόνια οι προτάσεις μας δεν έτυχαν άμεσης προώθησης στην κεντρική επιτροπή, στην κυβέρνηση, και σχεδίου νόμου - υλοποίησης; Δεν υφίστανται δημόσια, με πλήρη διαφάνεια ;

Πόσο ριζοσπαστική αριστερά μπορεί να είναι ένα κόμμα το οποίο συνεχίζει επακριβώς όσα βρήκε δημιουργημένα από τα κόμματα που προϋπήρχαν, και ενώ υπάρχουν οι ριζοσπαστικές προτάσεις, έναντι όσων ίσχυαν, ένα κυβερνών κόμμα πηγαίνει αντίθετα στη βάση του και στις ίδιες του τις γραμμές; 

Ακόμα και για την δημόσια τοποθέτησή μας, σε συγκεκριμένα ζητήματα, κατηγορούμαστε από μερίδα των υπολοίπων, και ενώ φροντίζουν δεξιά - αριστερά να μας κατηγορούν, είναι οι ίδιοι που κωλύουν την δυνατότητα ισχύος ενός δημόσιου μαζικού μέσου στη Ν.Α.Αττική, ώστε όποτε θεωρήσουν ορθό να τοποθετηθούν και οι ίδιοι, να ισχύει άμεσα και μαζικά.

Δεν δικαιούνται κάποιοι να σπιλώνουν συλλήβδην όσους τοποθετούνται η λειτουργούν δημόσια, ενώ οι ίδιοι λειτουργούν παρασκηνιακά και συντεχνιακά. Το κοινωνικό σύνολο γνωρίζει ποιοι βρίσκονται σε έμμισθες θέσεις, και ποιοι υπονομεύονται, άρα κρίνει επαρκώς. 

Αν οι ενοχλημένοι από όσα ίσχυαν επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι είχαν τοποθετηθεί αρκετές φορές με δελτία τύπου, εκδηλώνοντας την δυσαρέσκεια τους για μεροληπτική  στάση, η φίμωση,  από την πλευρά ΜΜΕ και ιδιοκτητών, δεν διαφοροποιήσουν άρδην όσα ισχύουν στη χώρα μας, καθίσταται σαφές ότι δεν διαφέρουν από όσους κυβέρνησαν στο παρελθόν, και εξαπατούσαν το κοινωνικό σύνολο. 

Τονίζω ότι έπειτα από χρόνια που θέτω συγκεκριμένο ζήτημα, ακόμα και έπειτα από ψήφισμα το οποίο ζήτησα να περάσει στην συνέλευση ΟΜ Γλυφάδας, κάποιοι κύριοι κωλύουν την δημοκρατία και την αριστερά, εκ του ασφαλούς, δεδομένου ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, έμμισθοι, και προφανώς συμβιβασμένοι στην συντήρηση όσων υπήρχαν, όπως υπήρχαν, και όπως τα διαμόρφωσαν όσοι προϋπήρχαν. 

Το παράλογο είναι γιατί είχαν φαγωθεί να ανατρέψουν όσα συνεχίζουν οι ίδιοι σήμερα, και σαφώς χειρότερα από όσους τα εδραίωσαν.
Ξέρετε γιατί; 

Έφερα συγκεκριμένο ψήφισμα για την συνέλευση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, το οποίο κάποιοι του συντονιστικού ζήτησαν να τεθεί αρχικά στο συντονιστικό, και ενώ τέθηκε και συζητήθηκε στο συντονιστικό, δεν πέρασε στην προγραμματισμένη συνέλευση από τους συντονιστές. Όταν ζήτησα εξηγήσεις, η αιτιολόγηση ήταν ''να το συζητήσουμε'' και επαναλαμβάνω ότι έφερα ψήφισμα για συζήτηση και ψηφοφορία στη συνέλευση των μελών της ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας.

Η δημοκρατία είτε υπάρχει στη πράξη, είτε δεν υφίσταται, και ουδεμία σχέση έχει η δημοκρατία και οι δημοκρατικές διαδικασίες με συμφωνίες και συζητήσεις παρασκηνιακά.

Οι Αριστεροί ήδη θα είχαν δρομολογήσει την ισχύ των αυτονόητων. Αντί των αυτονόητων, υφίστανται τα αδιανόητα, και ορισμένοι/ες ταυτίζονται με αχαρακτήριστες καταστάσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση είχαν η έχουν με την αριστερά. Σαφώς την αριστερά του 21ου αιώνα...

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

* Αποτελεί υποχρέωση κάποιοι από εμάς να λειτουργούμε δημόσια - και με διαφάνεια, σε αντιδιαστολή των υπολοίπων, ακόμα και στην περίπτωση που αυτά που λέγονται η γράφονται ενοχλούν.

* Αν είναι αμέτοχη η ηγεσία του κόμματος, και η Κ.Ε, όσων ισχύουν στις ΟΜ, τουλάχιστον οφείλουμε να είναι ενήμερη τόσο η ηγεσία, όσο και ενήμεροι συνολικά.

* Δεν έτυχα καμιάς υποστηρίξεως σε όσα προωθώ δημόσια επί δεκαετίες, και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια, ώστε να υπάρξει ορθή κοινωνική συνοχή στα νότια προάστια, και συσπείρωση για την ωφέλεια τόπου και πολιτών.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δεν είναι στη φύση της αριστεράς να τσακίζουμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">