ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι δημοτικές εκλογές έρχονται...

Επιγραμματικά θα αναφέρω, προς κάθε πλευρά, ότι οι δημοτικές εκλογές στη Γλυφάδα, και τα νοτιοανατολικά προάστια, αποτελούν το αύριο.

Έχοντας τα βασικά δεδομένα της λειτουργίας των κομματικών παρατάξεων,  τα οποία γνωρίζει η πλειονότητα, θεωρώ ότι είναι η τελευταία φορά, ειδικά στη Γλυφάδα, κομματικής παρατάξεως και κομματικών μελών στην διοίκηση του δήμου.

Τα κόμματα επί δεκαετίες έδωσαν τη δυνατότητα ορισμένοι να αποκτήσουν εύκολο χρήμα, και στη συνέχεια να παρουσιάζονται ως κατάλληλοι για τα κοινά, με αποτέλεσμα να υφίστανται διαχρονικά κακοδιοικήσεις.

Δεδομένου ότι σήμερα η πλειονότητα των κατοίκων γνωρίζει τι ίσχυε στο παρελθόν, όπως και τι συνεχίζει να ισχύει επί του παρόντος, και ορισμένοι ενήμεροι ήδη γνωρίζουν τι σχεδιάζεται παρασκηνιακά και για το αύριο, αυτή η πλειονότητα οφείλει να γίνει ο ρυθμιστής και να κλείσει οριστικά την πόρτα στα κόμματα εντός του δήμου.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά σαν τραγωδία και τη δεύτερη σαν φάρσα, οπότε όσοι έχουν τα δεδομένα που έχουν ισχύσει και ισχύουν τοπικά, μόνο αν είναι ανεγκέφαλοι θα συνεχίσουν όσα ίσχυαν και ισχύουν. 

Επί 42 χρόνια ''φροντίστηκαν'' πέραν του δέοντος κομματικά στελέχη, οι φίλοι τους,  οι συγγενείς τους, όπως και οι ημέτεροι τους, και ''έμενε'' απ' έξω η πλειονότητα. Όπως και σήμερα.

Αυτά που πιστεύουμε γίνονται μόνο από εμάς, από κανέναν άλλο, η άλλους._

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com

Υ.Γ: Θυμάστε πριν από 20 - 25 χρόνια τις μεταδόσεις μου στον ΓΛΥΦΑΔΑ FM; Μήπως θυμάστε συγκεκριμένα το PF D, το οποίο το προσφωνούσα ως Εφ Ντί; Επαναλαμβάνω (phone digital, η smart phone όπως επικράτησε) 
Μήπως θυμάστε αν εκείνη τη περίοδο είχε υπάρξει εταιρία κινητών η κατασκευάστρια εταιρία κατασκευής κινητών τηλεφώνων; Να σας θυμίσω εγώ ότι δεν υπήρχε καμία, και δεν είχε κατασκευαστεί ακόμα καμία από τις συσκευές τηλεφώνου που χρησιμοποιείται.

Υ.Γ 2: Θυμάστε πριν 25 χρόνια αν υπήρχε μηχανή αναζήτησης στο διαδίκτυο, η μήπως υφίστατο δυνατότητα χαρτών; 

Υ.Γ 3: Θυμάστε πριν 25 χρόνια αν υπήρχαν sosial media, η μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Θυμάστε ποιος και πότε ανέφερε τα sosial media, και πότε ίσχυσαν στα νότια προάστια Αττικής σε πρώιμο στάδιο για πρώτη φορά; (Για όσους δεν θυμούνται, η δεν έτυχε να βρίσκονται στα νότια προάστια Αττικής, θυμίζω ότι σε ''πρώιμο στάδιο'' ίσχυσαν από την δεκαετία του 80) 

Αν κάποιοι/ες από εσάς θυμάστε, και δεν είσαστε ανάλογων προδιαγραφών με τους αγνώμωνες που εναλλάσσονται σε πολιτικό επίπεδο, οφείλετε να διαμορφώσετε από κοινού ένα μέλλον δημοκρατικής ωφέλειας του συνόλου, όπως το ανέπτυξα επί πολλά χρόνια δημόσια. 

Προσωπικά πίστευα ότι οι αγνώμωνες είναι λίγοι...ενώ η πραγματικότητα με διαψεύδει καθημερινά._ 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι δημοτικές εκλογές έρχονται... Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">