ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Οι 15.000 χιλ. ευρώ επίτευγμα στη Γλυφάδα!

Περισσότερες από 15.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν για τις κοινωνικές δομές του δήμου Γλυφάδας, στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, μέσα από τα φιλοδωρήματα πελατών των καταστημάτων Γλυφάδας και Αγίου Δημητρίου, για τις υπηρεσίες αμπαλάζ που προσέφεραν δεκάδες εθελοντές. 

Σαφώς, αν ο δήμος και οι δημοτικοί ταγοί επιθυμούσαν πραγματικά να προσφέρουν στους οικονομικά πληττόμενους συμπολίτες μας, δεν θα έπρατταν διασπάθιση του δημοτικού χρήματος τις εορταστικές ημέρες, και θα έκαναν διαχείριση των 250.000 χιλ. ευρώ που πίστωσαν υπέρ των εντυπώσεων.

Πρέπει να τονιστεί ότι κανείς δεν απαγορεύει τις πολιτικές υπέρ των δημοτών, και είναι βέβαιο ότι αν υπήρχε πραγματικά διάθεση, από τη πλευρά των διοικούντων, καμία τοπική παράταξη δεν θα έφερνε αντίρρηση. 

Μας αναφέρετε το σημαντικό έργο της δημοτικής τράπεζας χρόνου, όμως, ως κάτοικοι Γλυφάδας, και συμπολίτες μας, προφανώς είτε αγνοείται, είτε σκόπιμα παρακάμπτετε τις δεκάδες προτάσεις που έγιναν τοπικά στον παρελθόντα χρόνο, και πρόσφατα. 

Γνωρίζετε να υπήρξε έστω και μια ενέργεια από τη πλευρά αιρετών, οι οποίοι/ες παρεμπιπτόντως έχουν συμμετάσχει σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, ώστε να υπάρξει μια κοινή δράση υπέρ ''Κοινωνικού Εστιατορίου'' στα Νότια χωρίς ταμπέλες του δήμου; Όσοι/ες θέλουν πραγματικά να καινοτομήσουν, και παράλληλα να προσφέρουν σημαντικό έργο, υιοθετούν προωθημένες προτάσεις. 

Μάλλον διαφαίνεται καθαρά η τάση, ορισμένοι ωφελημένοι αιρετοί, να καπηλεύονται πέραν του δέοντος, να δημιουργούν διαχωρισμούς και κατηγορίες σε κοινωνικό επίπεδο, ώστε να τυγχάνουν περισσότερων προνομίων.

Αναλαμβάνουμε εθελοντικά την διαχείριση και λειτουργία ''Κοινωνικού Εστιατορίου'' στα Νότια προάστια, χωρίς ταμπέλες του δήμου, και χωρίς πολιτική εκμετάλλευση. Φροντίστε άμεσα να υπάρξουν οι δέουσες ενέργειες του δήμου - αιρετών προς την Περιφέρεια Αττικής, ώστε να παρέχετε στους συμπολίτες μας το ελάχιστο της αποδείξεως καλύψεως όσων υποσχεθήκατε προεκλογικά, για δήμο ''όλων των δημοτών''.

Με καθημερινή λειτουργία από τις 11 π.μ έως τις 11 μ.μ., και ανοικτό για το σύνολο των κατοίκων. Όσοι κάτοικοι δύνανται να πληρώσουν θα πληρώνουν κανονικά το λογαριασμό ώστε να ισοσκελίζεται στα πάγια λειτουργικά έξοδα και τις προμήθειες αποφορτίζοντας τα κόστη της συνολικής λειτουργίας.

Τουλάχιστον για εμάς δεν έχει υπάρξει καμία καινοτομία τοπικά, ενώ θα μπορούσε να υπάρξει η σημαντικότερη: Η τήρηση όσων υποσχόντουσαν οι τοπικές παρατάξεις για την είσοδό τους στο δήμο, και ειδικότερα η διοικούσα παράταξη.

Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, θα αγοραστούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, καθώς και ένας επαγγελματικός φούρνος 150 μερίδων για το κοινωνικό συσσίτιο του Δήμου.

Αν με 15.000 χιλ. που συγκεντρώθηκαν θα υπάρξει μια μικρή δράση, αναλογιστείτε ποια θα ήταν η έκταση με τις 250.000 χιλ. ευρώ που δαπανήθηκαν από το δήμο Γλυφάδας τις εορταστικές ημέρες.

Πάντα υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος, και η άλλη πλευρά διαχείρισης, και η άλλη προοπτική...

Γ.Κ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Οι 15.000 χιλ. ευρώ επίτευγμα στη Γλυφάδα! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">