ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η διοίκηση του δήμου παρακάμπτει τα θεσμικά όργανα

Από τις πρώτες εβδομάδες ανάληψης της διοικήσεως Γ. Παπανικολάου, στο δήμο Γλυφάδας, γίναμε μάρτυρες της συστηματικής παρακάμψεως των θεσμικών οργάνων του δήμου, όπως και των μεθόδων επιλογής έμπιστων ανθρώπων - κλειδιά σε συγκεκριμένους τομείς.

Είθισται να γίνετε επί δεκαετίες στη χώρα μας, και το δήμο, και δεν μας προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, όμως, όταν μια διοικούσα παράταξη δια στόματος υποψηφίου δημάρχου έχει υποσχεθεί αλλαγή πλεύσεως του δήμου, και υπερβαίνει όσα ίσχυαν ακόμα και επί διοικήσεως Κ.Κόκκορη, τίθεται στην κρίση και τον σχολιασμό των δημοτών.

Αντί τήρησης των υποσχέσεων, και των εξαγγελιών από τη πλευρά της διοικήσεως, και ειδικότερα των αποδείξεων που όφειλαν στους συμπολίτες μας, πράττουν διασπάθιση του δημοτικού χρήματος, κατά το δοκούν, χωρίς να υφίσταται μέριμνα για ενδογενή τοπικό πολιτισμό.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση της ''ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ'' η οποία αναφέρει: ''Γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει πολιτισμός στο δήμο με ευθύνη της τωρινής διοίκησης''

Όπως γράψαμε για τις γιορτινές ημέρες διατέθηκαν από το δήμο Γλυφάδας 200.000 - 250.000 χιλ. ευρώ, χωρίς να γίνουμε μάρτυρες έστω και ελαχίστων διαφοροποιήσεων όσων αφορά τους συμπολίτες μας, και το τόπο, και ειδικότερα τον τοπικό μας πολιτισμό, ο οποίος σημειωτέων ευτελίζεται πέραν του δέοντος από έμμισθους συκοφάντες, υβριστές, και λασπολόγους. 

«Αφιλοκερδής» προσφορά κόστους της τάξης των 22.000 ευρώ

Με αφορμή την συναυλία της Άννας Βίσση για τη δήθεν «αφιλοκερδή» προσφορά κόστους για τους δημότες της τάξης των 22.000 ευρώ δηλώνουμε τα εξής: «Είμαστε ριζικά αντίθετοι στη συναυλία που οργανώνει ο Δήμος Γλυφάδας με την Άννα Βίσση τόσο για το εξωφρενικά υπέρογκο ποσό όσο και για την αισθητική πλευρά του θέματος και του θεάματος. 

Είμαστε η μόνη παράταξη  που τα τελευταία χρόνια υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια στην κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά και στους οργανισμούς που συμμετέχουμε. Το κάναμε παλαιοτέρα με το Γαϊτάνο που έψαλλε για 30.000 ευρώ,  πρόσφατα για τη συναυλία προς τιμή του Μίκη και τώρα με τη Βίσση. 

Η αντίληψή μας περί αλληλεγγύης και εθελοντισμού είναι εντελώς διαφορετική από την αντίληψη του δημάρχου και της δημοτικής αρχής  που ενδιαφέρονται για το φαίνεσθαι. 

Γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει πολιτισμός στο δήμο με ευθύνη της τωρινής διοίκησης που για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες όλων των δημοτικών της συμβούλων όρισε εντεταλμένους για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό παρακάμπτοντας το θεσμικό όργανο ΚΑΠΠΑ, που το θυμούνται μόνο για να εκταμιεύσουν χρήματα για τέτοιες εκδηλώσεις»

Ανατροπή στη Γλυφάδα
Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η διοίκηση του δήμου παρακάμπτει τα θεσμικά όργανα Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος