ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης: Επίθεση κατά του πολιτισμού και του αθλητισμού

Επίθεση κατά του πολιτισμού και του αθλητισμού της πόλης θεωρεί τις πρόσφατες αποφάσεις και ενέργειες του δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας η Οργάνωση Μελών Αργυρούπολης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως αναφέρεται στην απόφαση των μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης ''Απαγορεύουν την είσοδο σε πολίτες που επιθυμούν την ελεύθερη άθληση με περπάτημα ή τρέξιμο σε ένα ασφαλή και κατάλληλο δημοτικό χώρο''

''Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης θεωρεί ότι τα μέτρα της δημοτικής πλειοψηφίας για το Α' Στάδιο Αργυρούπολης έχουν εισπρακτικό χαρακτήρα και καταλογίζει πρόθεση εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων''

''Η ασφάλεια των αθλουμένων εξασφαλίζεται μόνο με την παρουσία φυλάκων και δημοτικού προσωπικού τις ώρες άθλησης, γιατί οι πρώτοι που θα πάρουν κάρτες εισόδου θα είναι αυτοί που θέλουν να εισέλθουν στο Στάδιο για άλλους λόγους, τονίζεται με νόημα στην ανακοίνωση''

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Επίθεση κατά του πολιτισμού και του αθλητισμού της πόλης μας αποτελούν οι τελευταίες αποφάσεις και ενέργειες του δημάρχου και της δημοτικής πλειοψηφίας. Πρώτα προχώρησε σε ασφαλιστικά μέτρα με σκοπό να κλείσει την Κινηματογραφική Λέσχη, η οποία είναι αναγνωρισμένος Σύλλογος της πόλης και την οποία λειτουργούν πολίτες-εθελοντές με ελεύθερη είσοδο για όλους. Από το δικαστήριο πήρε ένα μάθημα για την αλαζονεία του και την έλλειψη σεβασμού στον κόσμο του πολιτισμού.

Τώρα ήρθε η σειρά του αθλητισμού και της ελεύθερης άθλησης.

Με πρόσχημα δήθεν την ασφάλεια και την τάξη στο Α’ Δημοτικό Στάδιο Αργυρούπολης, απαγόρευσαν την είσοδο στους πολίτες, εκτός και εάν:
-προσκομίσουν ειδική κάρτα εισόδου που για την έκδοσή της απαιτούνται σειρά δικαιολογητικών και φυσικά έξοδα σε γιατρούς κλπ
-εάν είναι ετεροδημότες εκτός από την κάρτα θα πληρώσουν εισιτήριο (5 ευρώ για κάθε μήνα.)
Έτσι με πρόσχημα την επιβολή κανόνων λειτουργίας και τάξης στο Στάδιο, ουσιαστικά απαγορεύουν την είσοδο σε πολίτες που επιθυμούν την ελεύθερη άθληση με περπάτημα ή τρέξιμο σε ένα ασφαλή και κατάλληλο δημοτικό χώρο.

Τα αφελή επιχειρήματα του δημάρχου και των ανθρώπων του είναι:

Πρέπει να υπάρχει ασφάλεια σε αυτούς που αθλούνται και επομένως έλεγχος των εισερχομένων.
Εάν πάθει κάποιος κάτι την ώρα που αθλείται, την ευθύνη φέρνει ο δήμαρχος.
Η ασφάλεια όμως των αθλουμένων εξασφαλίζεται μόνο με την παρουσία φυλάκων και δημοτικού προσωπικού τις ώρες άθλησης, γιατί οι πρώτοι που θα πάρουν κάρτες εισόδου θα είναι αυτοί που θέλουν να εισέλθουν στο Στάδιο για άλλους λόγους.

Καμία ευθύνη δεν φέρνει ο δήμαρχος εφόσον ο αθλούμενος δεν αθλείται σε οργανωμένο δημοτικό πρόγραμμα με την επίβλεψη γυμναστών, αλλά ελεύθερα με προσωπική του ευθύνη. Διότι εάν ίσχυε ο ισχυρισμός των "ειδικών" του δημάρχου αλλά και του ίδιου, τότε όποιος π.χ. τρέχει σε δημόσιους χώρους και μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου, ο δήμαρχος φέρνει ευθύνη για όποιο πρόβλημα υγείας του παρουσιασθεί.

Δηλαδή πρόκειται για αστεία προσχήματα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης λέει ναι στους κανόνες λειτουργίας και στην ασφάλεια των Γυμναστηρίων, αλλά όχι στον αποκλεισμό των πολιτών με αφελή και αστεία επιχειρήματα. Υπάρχει πλούσια εμπειρία για σειρά μέτρων που μπορούν να ληφθούν για την ασφάλεια και την καλή λειτουργία των αθλητικών χώρων, χωρίς αποκλεισμούς και χαράτσια.

Φαίνεται όμως καθαρά ότι οι επιδιώξεις της δημοτικής αρχής είναι άλλες και δεν έχουν σχέση με την εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτό φαίνεται και από την λυσσαλέα επίθεση μερικών παρατρεχάμενων του Δημάρχου εναντίον των πολιτών που δεν συμφωνούν με το κλείσιμο του Α’ Δημοτικού Σταδίου. Επίθεση που συνοδεύεται με απαράδεκτες ύβρεις, συκοφαντίες και προπηλακισμούς.

Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να αναρτήσουν φωτογραφία η οποία προέρχονταν από εκδήλωση νέων με μαύρες κουκούλες στον Καναδά και να την παρουσιάσουν σαν φωτογραφία νέων της Αργυρούπολης έξω από το Δημοτικό Στάδιο που δήθεν προέβαιναν σε βανδαλισμούς. Γνωστή μέθοδος του Γκαίμπελς και όχι μόνο.

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης είναι ξεκάθαρα αντίθετη γιατί θεωρεί ότι:
Η επιβολή ελεγχόμενης εισόδου στα δημοτικά αθλητικά στάδια και γήπεδα του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης περιορίζει το δικαίωμα των πολιτών για ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους, για ελεύθερη άθληση και αναψυχή.
Τα μέτρα της δημοτικής πλειοψηφίας έχουν στη βάση εισπρακτικό χαρακτήρα και διαφαίνεται πρόθεση εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΣΥΡΙΖΑ Αργυρούπολης: Επίθεση κατά του πολιτισμού και του αθλητισμού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">