ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στις κάλπες η ΝΔ για τον ένατο πρόεδρο στην ιστορία του κόμματος

Το νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, που θα είναι είτε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλούνται να αναδείξουν οι 404.000 ψηφοφόροι που προσέρχονται από το πρωί στις κάλπες.

Οσοι ψηφίσουν, έως τις 7 το απόγευμα, θα πρέπει να προσέλθουν στα ίδια εκλογικά κέντρα με την πρώτη φορά, δεν θα καταβάλουν το αντίτιμο των 3 ευρώ και δεν θα συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο, γεγονός που κάνει πιο σύντομη τη διαδικασία και μικρότερη την ταλαιπωρία. Περίπου στις 11 το βράδυ αναμένονται τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα.

Οι 2 υποψήφιοι, στα τελευταία τους μηνύματά τους λίγο πριν από την ψηφοφορία, έκαναν έκκληση για μαζική συμμετοχή στις εκλογές, έδωσαν βάρος στο ιδεολογικό στίγμα και την ανανέωση της παράταξης, ενώ τόνισαν πως η επόμενη μέρα πρέπει να βρει ενωμένη την αξιωματική αντιπολίτευση.

Η επόμενη μέρα θα βρει τη ΝΔ ακόμη πιο δυνατή, ενωμένη όσο ποτέ άλλοτε, δήλωσε σήμερα από τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου ο πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος για τον νέο αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Σήμερα ολοκληρώνουμε τη διαδικασία που ξεκινήσαμε στις 20 Δεκεμβρίου ώστε να κάνουμε τη ΝΔ μια μεγάλη, δυνατή, σύγχρονη, ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη. Με τη συμμετοχή μας ασφαλίζουμε την ομαλή πορεία της παράταξης μας στο μέλλον» δήλωσε.

Αναφερόμενος στους δύο υποψήφιους, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ότι «και οι δυο είναι και άξιοι και ικανοί, που πιστεύω πως μπορούν να αναδιοργανώσουν και πολιτικά και ιδεολογικά και οργανωτικά τη ΝΔ και να κερδίσουν τον κ. Τσιπρα».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα ανέφερε: «Η επόμενη μέρα θα βρει τη ΝΔ ακόμη πιο δυνατή, πιο ενωμένη όσο πότε άλλοτε».


Χωρίς να κάνει κάποια δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής ψήφισε στις 9.55 το πρωί, στο εκλογικό τμήμα που στεγάζεται στο παραδοσιακό κτίριο του Δήμου στη συμβολή των οδών Β. Όλγας και 25ης Μαρτίου.

Τον κ. Καραμανλή υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο πρώην γ.γ. Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Μηνάς Σαμαντζίδης, ο προκάτοχος του Βάκης Φραντζής, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κι άλλα μέλη και στελέχη του κόμματος που αντάλλαξαν χειραψίες και ευχές για το νέο χρόνο.


Ο υποψήφιος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την ψηφοφορία δήλωσε ότι ξημερώνει μια νέα ημέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα, και ότι τη Δευτέρα η ΝΔ θα είναι ενωμένη για να προτείνει ένα αξιόπιστο εναλλακτικό σχέδιο.


πηγή: ΕΡΤ
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στις κάλπες η ΝΔ για τον ένατο πρόεδρο στην ιστορία του κόμματος Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">