ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' μας εύχεται καλή χρονιά






Οι προέδροι ΕΤΑΑ και ΟΑΣΑ, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της παρατάξεως ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'', προφανώς βρήκαν ένα πρωτότυπο τρόπο να μας ευχηθούν χρόνια πολλά.

Παράλληλα με το κείμενο ευχών, υπάρχει και ένα σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη, και χαρακτηριστικά αναφέρουν από την τοπική παράταξη: ''Ευχόμαστε σε εσάς και στους αναγνώστες σας Ειρηνικό και με «Δικαιοσύνη» το Νέο Έτος''

Σαφώς για εμάς η εν λόγω ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί ώς ''Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν'' δεδομένου ότι ακόμα και η διάθεση χιούμορ σε συγκεκριμένες περιπτώσεις πληττόμενων πολιτών, οι οποίοι παραμένουν πληττόμενοι, και χωρίς δικαίωση, σε αντιδιαστολή των υπολοίπων, εμπεριέχει ειρωνεία (...) και κακή αίσθηση του χιούμορ...

Δικαιοσύνη είναι η διόρθωση της αδικίας

Πάντα όλα γίνονταν εις το όνομα της απονομής της «δικαιοσύνης», μπροστά στις αδικίες που διέπραξαν οι προηγούμενοι, αλλά, αυτή η δικαιοσύνη μετασχηματίζονταν εντέχνως σε συναλλαγή για τακτοποίηση επιλεκτικά ημετέρων χωρίς να δίδεται έμφαση στην πραγματική αποκατάσταση του δικαίου.

Ξέρετε με ενοχλεί αφάνταστα να υπάρχουν πολλοί εκ των συμπολιτών μας, οι οποίοι/ες παρεμπιπτόντως γνωρίζουν τι ισχύει για τον κάθε ένα από εμάς, πόσα χρόνια η δεκαετίες, και να τείνουν προς μια ροπή καθολικού delete της νοοτροπίας τους. 

Αναμφίβολα, όπως είπα προσωπικά σε αρκετούς εκ των συμπολιτών μας, δεν αρμόζει σε κανένα να υποβαθμίζεται λόγω κάκιστων χειρισμών από τη πλευρά πολιτικών.

Καταφαίνεται ξεκάθαρα πως κάποιοι από τους αδικηθέντες έχουν το προνόμιο να είναι πιο απαραίτητοι ή πιο χρήσιμοι για την σημερινή εξουσία, από κάποιους άλλους που έχασαν τα πάντα... και δεν τους ρωτάει κανένας.

Το να διορθώνεις μια αδικία αφήνοντας τόσες και τόσες άλλες σε εκκρεμότητα (και με χιλιάδες μάρτυρες), δεν αποτελεί από μόνο του μια αδικία που παραπέμπει στον παλαιοκομματισμό;


Υποσημείωση: Θυμάστε την περίοδο που δεχόμουν συστηματικά διώξεις και κατασχέσεις του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'', πριν από δεκαετίες, τι ανακίνησα δημόσια κατά των δυο κομμάτων του παλαιοκομματισμού, και ποιος έθεσε για πρώτη φορά στη τοπική μας κοινωνία ζήτημα ανατροπής αυτών των κομμάτων και από το δήμο; Σας θυμίζω ότι υπάρχουν χιλιάδες μάρτυρες, όπως και όσων ίσχυσαν προεκλογικά στις δημοτικές εκλογές.

* Ριζοσπαστική Αριστερά ίσον Αλήθειες...αν και προσωπικά έπειτα από τόσες δεκαετίες ''πολιτικό κάψιμο'' μπορώ να είμαι ο καλύτερος διπλωμάτης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ''ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ'' μας εύχεται καλή χρονιά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">