ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γ. Κατρούγκαλος για το «Πρώτο Θέμα»: Ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης

Γ. Κατρούγκαλος για το «Πρώτο Θέμα»: Ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης και ρεπορτάζ με καθαρά ψεύδη 

Ο κ. Αποστόλου σημείωσε ότι ο διάλογος με τους αγρότες είναι μονόδρομος και ότι οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη. «Στις συζητήσεις μου με τους αγρότες έχω ζητήσει να αντιμετωπίσουμε δύο γκρίζες ζώνες της αγροτικής δραστηριότητας. Δηλώνεται μια ακαθάριστη αγροτική αξία 4,8 δισ. ευρώ και ταυτόχρονα η αξία της αγροτικής παραγωγής ξεπερνά τα 10 δισ. ευρώ. Καλούμε τους αγρότες να αντιμετωπίσουμε αυτή τη γκρίζα ζώνη με την τήρηση βιβλίων και στοιχείων. Και εμείς θα καλύψουμε τη δαπάνη για την τήρηση βιβλίων. Η δεύτερη γκρίζα ζώνη είναι ότι πρέπει και οι ίδιοι να καθιερώσουν το εργόσημο ως μέσο πληρωμής των εργασιών στον αγροτικό χώρο».

Όπως εξήγησε κατά αυτόν τον τρόπο, από τα 2,6 δισ. ευρώ των ετήσιων ενισχύσεων, τα 2,2 δισ. μένουν αφορολόγητα.

«Δεν έρχεται φοροκαταιγίδα για τους αγρότες. Το σύστημα προσπαθούμε να το κάνουμε πιο δίκαιο και πιο αναλογικό», δήλωσε ο Τρ. Αλέξιάδης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης. Οι αλλαγές στο φορολογικό των αγροτών βρίσκονται ακόμη υπό επεξεργασία συμπλήρωσε ο κ. Αλεξιάδης.

Τους στόχους της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση περιέγραψε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη, Γεώργιος Κατρούγκαλος.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κατρούγκαλος, «οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο».

Όπως πρόσθεσε, το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει. Οι αγρότες, ανέφερε, θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές.

«Δεν θέλουμε οι αγρότες να είναι πολίτες Β' κατηγορίας. Θέλουμε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν ίδια μεταχείριση» είπε ο κ. Κατρούγκαλος για να συμπληρώσει ότι «οι οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση».

Όπως τόνισε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών». «Δεν πιστεύω ότι οι αγρότες υποκινούνται. Δίκαια εκφράζουν τις αμφιβολίες τους μετά την μαυρίλα των πέντε προηγουμένων χρόνων. Θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον φόβο στο μυαλό των αγροτών», δήλωσε επίσης ο Γ.Κατρούγκαλος.

  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γ. Κατρούγκαλος για το «Πρώτο Θέμα»: Ναυαρχίδα της παραπληροφόρησης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">