ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΝΔ θέλει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;

Το υπουργείο Επικρατείας σχολιάζει τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργου Κουμουτσάκου σχετικά με το ΕΣΡ και θέτει ένα καίριο και βασικό ερώτημα. ''Η ΝΔ θέλει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες;''

«Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος μιλά για «αφαίρεση σημαντικών αρμοδιοτήτων και εξασθένιση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προς όφελος της κυβέρνησης και ειδικά του υπουργού Επικρατείας», καθώς και για «αυταρχική ρύθμιση της ενός ανδρός αρχής»». Είτε δεν έχει μελετήσει επαρκώς το νόμο 4339/24.10.2015για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είτε σκοπίμως παραπληροφορεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις» αναφέρει δελτίο του γραφείου Τύπου τουυπουργείου Επικρατείας.

«Το ΕΣΡ, όχι μόνο δεν αποδυναμώνεται, αλλά -αντίθετα- του έχει ανατεθεί η αρμοδιότητα προκήρυξης και διενέργειας του διαγωνισμού, σύνταξης των όρων του, εξέτασης των φακέλων και απόρριψης τυχών προσφορών που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις. Η μόνη σχετική αρμοδιότητα του υπουργού Επικρατείας είναι, πλέον, ο καθορισμός του αριθμού των αδειών» αναφέρει στην συνέχεια προσθέτοντας «άρα, τα περί υπεραρμοδιοτήτων του υπουργού Επικρατείας, απλά δεν ισχύουν. Η ΝΔ καλείται, πλέον, να απαντήσει: θέλει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις άδειες ή όχι;»

«Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για εξάντληση κάθε περιθωρίου συναίνεσης. Όχι μόνο περίμενε υπομονετικά μέχρι η ΝΔ να εκλέξει το νέο της αρχηγό, αλλά δεσμεύθηκε να μεταφέρει και την αρμοδιότητα καθορισμού του αριθμού των αδειών από τον υπουργό Επικρατείας στη Βουλή, εφ’ όσον το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συναινούσε στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Η ΝΔ διαρκώς αρνείται και αποδεικνύεται προσκολλημένη στη διατήρηση του καθεστώτος της ανομίας των προσωρινών αδειών που δημιούργησε και διατήρησε η ίδια -σε αγαστή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ- όλη την τελευταία 25ετία».

«Ένα καθεστώς που προφανώς εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα και όχι αυτά του ελληνικού λαού» προσθέτει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας, καταλήγοντας «ηΕλλάδα δεν μπορεί να περιμένει την ΝΔ. Η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες -συμπεριλαμβανομένων των νομοθετικών- προκειμένου να υλοποιήσει τη βασική προεκλογική της δέσμευση και απαίτηση του ελληνικού λαού: να καθαρίσει επιτέλους το θολό τηλεοπτικό τοπίο».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΝΔ θέλει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">