ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Άποροι Νοτίων Προαστίων

Συσσίτια και διανομές τροφίμων στις πλούσιες γειτονιές των Νοτίων προαστίων, τιτλοφορείται βίντεο - ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΑΝΤ1, ενώ γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ένα θέμα που υφίσταται επί αρκετά χρόνια, και αφορά ολόκληρη τη χώρα.

Ομολογουμένως, διαπίστωσα μια τάση αναπαραγωγής από τα sosial media στα νότια προάστια, τα οποία έχουν κατακλύσει τη περιοχή μας, ενώ απ' όσο γνωρίζω ουδέποτε έχουν αναπαράγει όσα έχουν γραφτεί τοπικά.

Η ''φτώχεια'' είναι διαμορφωμένη εντέχνως από όσους ενεπλάκησαν με τα κοινά και τις εξουσίες, μπορεί να συμβεί στον κάθε ένα/ μια από εσάς, και ποτέ δεν είχε ταξική διαστρωμάτωση, όμως, ειδικά στο τόπο μας ισχύει ένα μοναδικό δεδομένο.

Ορισμένα άτομα που ξεκίνησαν από πολύ χαμηλά κοινωνικά στρώματα ( φτωχές οικογένειες ) με τη πάροδο του χρόνου, και κυρίως με την πολιτική ενασχόληση, βρέθηκαν σε σημαντικές θέσεις υψηλών αποδοχών, και δυνατότητας εύκολου πλουτισμού. 

Πράγματι πλούτισαν, και ενώ θα περίμενε κάθε συνειδητοποιημένος πολίτης, ειδικά από αυτά τα άτομα, την κοινωνική ευαισθητοποίηση, καθώς και τις ενδεδειγμένες πολιτικές, κυρίως από τους δήμους, όσο και από πολιτικές θέσεις, όπως γνωρίζουμε ισχύουν εντελώς διαφορετικές καταστάσεις.

Όταν προβάλλονται από τις τηλεοράσεις δεδομένες πραγματικότητες, χαρακτηρίζονται συγκλονιστικές, όταν βρίσκονται δίπλα μας μάλλον δεν είναι.

Το θέμα είναι να παρέχονται οργανωμένες λύσεις. Προτάσεις υπάρχουν.

Τέλος, γνωρίζετε να υιοθετήθηκε έστω και μια από τις προτάσεις που έγιναν κατά καιρούς; Υπήρξε διάθεση από αιρετούς και αξιωματούχους για χρηματοδότηση ΕΣΠΑ ώστε να δημιουργήσουμε στα νότια προάστια το πρώτο ''Κοινωνικό Εστιατόριο'' όλων των κατοίκων; 

Η πρόταση τώρα υφίσταται ΔΗΜΟΣΙΑ, και επισημοποιείται. Αναμένουμε τις ενέργειες από τη πλευρά κομμάτων, αιρετών, περιφέρειας, και παρατάξεων.

Τονίζεται ότι εθελοντές - εθελόντριες υπάρχουν δεκάδες, όμως, κανείς δεν διαμόρφωσε τους όρους χρηματοδοτήσεως και λειτουργίας. Στον αντίποδα γνωρίζουμε ''κοινωνικές'' δομές, στις οποίες διορίζονται ''άποροι'' επί αμοιβή ώστε να ενισχύεται η δυναμική τέως και νυν δημάρχων - αιρετών.

Η πολιτική εκμετάλλευση βρίσκεται στο απόγειο της στα νότια προάστια, όπως και οι τακτικές στους δήμους ''διώχνουμε τους επιλεγμένους των τέως και τοποθετούμε τους δικούς μας''. Όλα αυτά σήμερα.

Δείτε το βίντεο, (ρεπορτάζ) τονίζοντας ότι είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε δεκάδες, αν και δεν αντιλαμβάνομαι το λόγο.

Το θέμα είναι να παρέχονται λύσεις, και πρωτίστως να υπάρχει διάθεση ειδικά από όσους/ες γνωρίζουν τη κατάσταση και βρίσκονται στους θεσμούς... ( Γνωρίζουν τι ισχύει ) 

* Ο κ.Κυριακού που υιοθέτησε έπειτα από δεκαετίες το ραδιοφωνικό πρόγραμμα του ''ΓΛΥΦΑΔΑ FM'' έχει καμία πρόταση;
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Άποροι Νοτίων Προαστίων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">