ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΚΚΕ: Στις πλάτες του λαού τα νέα μέτρα


Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του «χαιρετίζει και στηρίζει τις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργατοϋπαλλήλων, της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, ενώ κάνει λόγο για πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. «που βάζει ταφόπλακα σε ό,τι έχει απομείνει όρθιο στην κοινωνική ασφάλιση από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Τα νέα μέτρα, όπως το ασφαλιστικό και το φορολογικό, οι αντεργατικοί – αντιλαϊκοί νόμοι που ήδη εφαρμόζονται από τα παλιά και νέα μνημόνια θα φορτωθούν ξανά στις πλάτες του λαού», αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα για τις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συστήματος ασφάλισης.

Σημειώνει δε ότι «το μεγάλο κεφάλαιο, όχι απλά μένει στο απυρόβλητο, αλλά θα ωφεληθεί πολλαπλά από αυτή την πολιτική, που στηρίζει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων».

Το ΚΚΕ τονίζει πως «οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να συνεχιστούν, να δυναμώσουν, να αντιπαρατεθούν με τον αυταρχισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, αλλά κι εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και συνδικαλιστικές ηγεσίες που προωθούν τη συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση για ένα δήθεν καλύτερο σχέδιο, χωρίς να αμφισβητούν τον πυρήνα των αντιλαϊκών επιλογών» και καλεί τους εργαζόμενους «να εμπλουτίσουν τις μορφές πάλης και να ενισχύσουν την αλληλεγγύη, τη συμμαχία, μεταξύ όλων των κλάδων, των λαϊκών στρωμάτων σ' όλη τη χώρα, που πλήττονται από αυτή την πολιτική».

«Ο δρόμος για να εμποδιστεί και να ανατραπεί ο νέος οδοστρωτήρας σε βάρος του λαού και για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών είναι ένας: Δυνατό εργατικό κίνημα, λαϊκή συμμαχία και ξεσηκωμός παντού» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.


Σύμφωνα με τον Περισσό, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων πρέπει να δυναμώσουν και «να αντιπαρατεθούν με τον αυταρχισμό και τα ψέματα της κυβέρνησης, αλλά κι εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις και συνδικαλιστικές ηγεσίες που προωθούν τη συνδιαλλαγή με την κυβέρνηση για ένα δήθεν καλύτερο σχέδιο που δεν αμφισβητεί τον πυρήνα των αντιλαϊκών επιλογών».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΚΚΕ: Στις πλάτες του λαού τα νέα μέτρα Rating: 5 Reviewed By: Γιάννης Κουρδομένος