ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της Ευρώπης

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ΕΡΤ, πάνω από μια ώρα διήρκεσε, χτες στην Ρώμη, σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, η συνάντηση του υπουργού οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τον Ιταλό ομόλογό του Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, στην ιταλική πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο υπουργοί συμφώνησαν στο ότι η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει μέλλον για την Ευρώπη, ενώ ο Ε. Τσακαλώτος αναφέρθηκε και στο όλο σκεπτικό της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού, με κύριο στόχο να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να στηριχθούν οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Οι δυο υπουργοί, τέλος, συμφώνησαν στο ότι πρέπει να τύχει της μεγαλύτερης δυνατής προώθησης η ατζέντα των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου, και με κύριο βάρος στο μεταναστευτικό, το οποίο αφορά άμεσα και καθημερινά, τόσο την Ελλάδα όσο και Ιταλία.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο Υπουργών, κατά την συνάντηση συζητήθηκαν πλήθος ζητημάτων της ευρωπαϊκής οικονομικής και πολιτικής ατζέντας.

Πρωτίστως τέθηκαν η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, η πρόοδος που έχει σημειωθεί στον τομέα των μεταρρυθμίσεων καθώς και τα επόμενα βήματα του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής σε συνεργασία με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η προσφυγική κρίση και κυρίως οι οικονομικές και δημοσιονομικές επιπτώσεις της στα κράτη -μέλη και στο σύνολο της ΕΕ.

Τέλος, συζητήθηκε η ενδυνάμωση των θεσμικών οργάνων της Ευρωζώνης, καθώς και η προοπτική της βαθύτερης ολοκλήρωσης της Νομισματικής Ένωσης, με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της τραπεζικής ενοποίησης.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η λιτότητα δεν μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της Ευρώπης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">