ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αν ήταν εξαρτώμενο από εμένα θα έμπαιναν σαφείς όροι στα ερτζιανά και το διαδίκτυο

Με βασικό δεδομένο την προπαγάνδα που γίνεται από εθνικιστικά και ακροδεξιά blog & ιστοσελίδες, μέχρι του σημείου ειρωνείας και σάτιρας αναφέρουμε τα ακόλουθα.

Εσάς προσωπικά τι λόγος σας πέφτει όσων αφορά το καθεστώς των ραδιοτηλεοράσεων;

Αληθεύει ό,τι είστε έμμισθοι από διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα;

Μπορείτε να μας πείτε τι εξυπηρετείτε; ( Προσωπικά για εμάς στον Γλυφάδα web, τα διαπλεκόμενα ραδιοτηλεοπτικά δεν αποτελούν ιδιοκτησία εφοπλιστών, τραπεζιτών, και εργολάβων. Τα διαπλεκόμενα 27 ετών αποτελούν άτυπη ιδιοκτησία των κομμάτων που κυβέρνησαν επί 42 χρόνια τη χώρα έχοντας ουσιαστικά οφέλη, άρα προφανώς είστε εγκάθετοι αυτών των κομμάτων, και των συνεργατών τους στο ιδιοκτησιακό καθεστώς)

Προσωπικά αν ήταν ελέγξιμο από εμένα θα είχα κλείσει όλα τα διαπλεκόμενα, τα οποία λειτουργούν αντισυνταγματικά και κατά των όρων αδειοδοτήσεως και χρήσεως των δημοσίων αγαθών, καθώς επίσης, θα είχαν μπει όροι στο διαδίκτυο, ώστε να λειτουργούν αποκλειστικά τα ενημερωτικά ΜΜΕ, χωρίς να υφίστανται δεκάδες χιλιάδες που αναπαράγουν καθημερινά τις ειδήσεις των υπολοίπων μέσων, και ιστοσελίδων, αλλάζοντας κατά το δοκούν το περιεχόμενο και δομή, εξυπηρετώντας είτε προσωπικά, είτε κομματικά, είτε ακόμα και τα συμφέροντα της πολιτικοοικονομικής διαπλοκής.

Ειδικά στο διαδίκτυο, πρέπει να θεσπιστούν κανόνες λειτουργίας, δεοντολογία, και η πλειονότητα των πολιτών να περιορίζεται στην έκφραση προσωπικών ιδεών και απόψεων. Δεν είναι ΜΜΕ, ούτε επιχειρήσεις, ούτε δημοσιογράφοι όσοι καθημερινά διακινούν αναπαραγόμενες ειδήσεις.

Όσοι διακαώς προσπαθούν να αποδείξουν την Ελληνικότητά τους, θα έπρεπε παράλληλα να είναι και δίκαιοι, όπως ήταν οι Έλληνες, σεβόμενοι την αναλογική ισότητα. Αλήθεια γνωρίζουν οι εθνικιστές τι σημαίνει αναλογική ισότητα; 

Επί 27 έτη διαπλοκής ραδιοτηλεοράσεων, ακόμα και επί του παρόντος, διαπιστώνουν να υφίσταται αναλογική ισότητα από όσους ευνόησαν τα κόμματα του παλαιοκομματισμού; 

Η χρήση που γίνετε στα δημόσια αγαθά, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τον χαρακτήρα παραχωρήσεως των συχνοτήτων. Αν υπήρχε η ορθή χρήση των δημοσίων αγαθών σήμερα ως χώρα δεν θα βρισκόμαστε στο τρίτο μνημόνιο.

Είναι γνωστό της πάση ό, τι τα μνημόνια, οι Ευρωπαϊκές προοπτικές, κ.α. όπως και οι όροι που διαμορφώθηκαν ευνόησαν πέραν του δέοντος την πολιτικοοικονομική διαπλοκή και μια ολιγαρχία. Δεν ευνοήθηκε το σύνολο του Ελληνικού λαού, και το κατάμαρτυρά το αδιάψευστο γεγονός μιας χώρας πρωταθλήτριας στην διαφθορά και κυπελλούχου στην ανεργία.

Το έλλειμμα δημοκρατίας το κατάμαρτυρά και το γεγονός του συνόλου εμπλεκομένων, οι οποίοι βλέπουν τόσο τα ερτζιανά, όσο και το διαδίκτυο ως ένα προσοδοφόρο μέσο ώστε να αναδειχθούν οι ίδιοι, και τα προσωπικά τους συμφέροντα, αντί να υπάρχει ορθή κοινωνική συνοχή, αναλογική ισότητα, πλουραλισμός, πολυφωνία, και συλλογικό επίπεδο σε οτιδήποτε υφίσταται δημόσια. 

Γνωρίζετε να έχει υπάρξει μέριμνα έπειτα από σειρά αιτημάτων για την αποκατάσταση των παθογενειών του νεοφιλελευθερισμού - καπιταλισμού;

Γνωρίζετε να έχει παρασχεθεί έστω και σε μια (1) περίπτωση ΕΣΠΑ για την λειτουργία ένας μαζικού - πλουραλιστικού ραδιοτηλεοπτικού ΜΜΕ, το οποίο θα λειτουργεί στη βάση σεβασμού της αναλογικότητας χωρίς να υφίσταται κομματική - πολιτική ταυτότητα και ταύτιση;

Εμείς θέλαμε και θέλουμε να το επιχειρήσουμε, ώστε λειτουργώντας πιλοτικά για ένα χρονικό διάστημα ένα (1) πλήρως πλουραλιστικό μέσο, με απόλυτη χρήση της αναλογικής ισότητας, να αξιολογήσουμε και να κρίνουμε το αποτέλεσμα. 

* Εννοούμε αναλογική ισότητα, την ισότιμη πρόσβαση του συνόλου σε καθημερινή βάση, σε ένα ΜΜΕ, το οποίο δεν θα εξαιρεί κανένα, και δεν θα περιορίζεται σε τακτικές εντυπώσεων και φωτοβολίδων ενημέρωσης. Στο επίκεντρο τα επιχειρήματα, οι αποδείξεις, και η αλήθεια, για την ανάδειξη των καλύτερων, και σαφώς όχι των πλουσιότερων η των περισσότερο πανούργων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αν ήταν εξαρτώμενο από εμένα θα έμπαιναν σαφείς όροι στα ερτζιανά και το διαδίκτυο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">