ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση της Εναλλακτικής Δράσης με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά

Συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά με αντιπροσωπεία της Εναλλακτικής Δράσης

Στα πλαίσια των αποφάσεων που έχουν  ληφθεί από την Εναλλακτική Δράση και το Δίκτυο προστασίας Σαρωνικού για ανάληψη πρωτοβουλιών σε όλο το παραλιακό μέτωπο και τα νησιά του Σαρωνικού, με στόχο την προστασία των ιστορικών μνημείων  και των φυσικών οικοσυστημάτων από την επικείμενη εκποίηση και την απαξίωση, αντιπροσωπεία της Εναλλακτικής Δράσης αποτελούμενη από τον πρόεδρο Μάκη Σταύρου και την Ολυμπία Γεράρδη επισκέφθηκε στις 12 Φεβρουαρίου τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη στο γραφείο του και είχε μαζί του δίωρη αναλυτική και εποικοδομητική συζήτηση. 

Οι  εκπρόσωποι της Εναλλακτικής Δράσης ενημέρωσαν τον αντιπεριφερειάρχη ότι οι πρωτοβουλίες  της οργάνωσης αυτή την περίοδο κινούνται σε δύο κατευθύνσεις

-Να αποτραπούν  οι επικείμενες εκποιήσεις (Λιμάνι Πειραιά, Χερσόνησος Βουλιαγμένης - π. Αεροδρόμιο Ελληνικού) και  ότι με το στόχο αυτό συμφωνούν και πολλοί άλλοι φορείς που έχουν συνυπογράψει τα σχετικά κείμενα 
και
- Να δημιουργηθεί μία επιτροπή φορέων και πολιτών σε κάθε δήμο και νησί του Σαρωνικού που θα ασχοληθεί συστηματικά και σε βάθος χρόνου με τα ιστορικά μνημεία, ώστε οι κάτοικοι να γνωρίσουν την τοπική ιστορία και να την αξιοποιήσουν δημιουργικά για την ήπια ανάπτυξη και την προβολή του τόπου τους και παράλληλα αντιδράσουν σε περίπτωση που επιχειρηθεί να εκποιηθούν και να απαξιωθούν τα μνημεία ή οι περιοχές στις οποίες  αυτά υπάρχουν.

Για την πετυχημένη υλοποίηση των  σχεδίων αυτών και ιδιαίτερα για τον Πειραιά και τους υπόλοιπους δήμους της  ευρύτερης περιοχής του Πειραιά ζήτησαν την ενεργητική συμπαράσταση της αντιπεριφέρειας.

Ο κ. Γαβρίλης επεσήμανε ότι η περιφέρεια Αττικής με δύο αποφάσεις της είναι αντίθετη με την εκποίηση του Λιμανιού του Πειραιά και ότι στα πλαίσια αυτών των αποφάσεων έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για συντονισμό δράσεων  των φορέων του Πειραιά, ώστε να αποτραπεί τελικά η εκποίηση. Δήλωσε μάλιστα ότι στους φορείς αυτούς θα εντάξει και την Εναλλακτική Δράση και ότι θα παρέχει κάθε στήριξη που χρειάζεται για τη δραστηριοποίηση των πολιτών στην προστασία των ιστορικών μνημείων που ιδιαίτερα για τον Πειραιά τη θεωρεί πολύ σημαντική.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα έχουν πλέον  πιο συχνή επικοινωνία, διότι η χρονική συγκυρία για τη χώρα μας είναι πολύ κρίσιμη και η αντιμετώπιση των προβλημάτων  απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή ενεργοποίηση και αποφασιστική συμμετοχή των πολιτών.
                                                                                 

15/2/2016

Η γραμματεία της Εναλλακτικής Δράσης



πλ. Ολυμπία Γεράρδη 6937450241/2
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση της Εναλλακτικής Δράσης με τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">