ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο ''εμφύλιος'' στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω Ελληνικού

Έπειτα από 70 χρόνια από την εναρκτήρια πράξη του Εμφυλίου, ένα εσωτερικό ''εμφύλιο'' στο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η σύμβαση παραχώρησης του Ελληνικού στον όμιλο Λάτση, δεδομένου ότι αρκετά στελέχη του, τα οποία είχαν μια αγωνιστική διαδρομή δεκαετιών κατά της ιδιωτικοποίησης βρίσκονται σε δεινή θέση.

Σαφώς αυτά τα στελέχη μπορεί να μην εκδηλωθούν με ακραίες μορφές ανακοινώσεων και δημόσιας έκθεσης, μπορεί να μην συμμετέχουν ούτε στη συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 19/9/2016 και ώρα 12.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος , ούτε στην συγκέντρωση ενάντια στο ξεπούλημα του πρώην αεροδρομίου την Τετάρτη 21/9/2016 και ώρα 6.30 μ.μ. έξω από τη Βουλή, όμως ένας εσωτερικός ''εμφύλιος'' ξέσπασε στον ΣΥΡΙΖΑ, και είναι πόλεμος μνήμης, αγώνων, διακηρύξεων, δελτίων τύπου, οραμάτων, διαδρομής, και κυρίως ταυτότητας.

Η επιτροπή αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό απαρτίζεται από αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα εν ενεργεία, άρα η θέση τους επί του παρόντος ( σε αυτή τη συγκυρία ) είναι ιδιάζουσα, και πολλά θα κριθούν από όσα θα αποφασίσει το κυβερνητικό σχήμα.

Όπως χαρακτηριστικά είχαν αναφέρει πριν από λίγες ημέρες από την επιτροπή αγώνα '' Είμαστε μπροστά σ’ ένα έγκλημα πολιτικό, περιβαλλοντικό, οικονομικό, εθνικό και οι υπεύθυνοι έχουν σοβαρές ευθύνες όχι μόνον πολιτικές αλλά και ποινικές. Να είναι σίγουροι ότι τα εγκλήματα πληρώνονται, αργά ή γρήγορα.''

Αυτούσια η συγκεκριμένη ανακοίνωση δηλώνει έναν εσωτερικό εμφύλιο στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα αν θα συμμετέχουν τα εν ενεργεία στελέχη του, τόσο στη συνέντευξη τύπου, όσο και στην προγραμματισμένη  συγκέντρωση έξω από τη βουλή.

Όπως είπαμε ο εσωτερικός ''εμφύλιος'' είναι πόλεμος μνήμης, αγώνων, διακηρύξεων, δελτίων τύπου, οραμάτων, και διαδρομής, και σαφέστατα θα κρίνει το πολιτικό μέλλον αρκετών στελεχών.

Γιάννης Κουρδομένος
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο ''εμφύλιος'' στο ΣΥΡΙΖΑ λόγω Ελληνικού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">