ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνέντευξη του υφυπουργού Τ. Κουίκ: Τι είπε για πρωθυπουργό, περούκες, αλλαγή Ευρώπης, Μητσοτάκη κ.α.

Συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και μέλους του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ στο «Κόκκινο FM» (19-9-2016) και τον δημοσιογράφο Κώστα Αρβανίτη.

Οι απαντήσεις του στα τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας, ήταν οι εξής:

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

«Πιστεύω πως θα είναι ενθαρρυντικά τα μηνύματα από το ταξίδι του Πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη Νέα Υόρκη, όπου σίγουρα κάποια στιγμή θα συζητηθεί και το θέμα του χρέους, το οποίο προφανώς το συζητάει και ο Νίκος Παππάς ο οποίος είχε πάει λίγες μέρες πριν τον Πρωθυπουργό».

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΟΥΚΕΣ

«Εγώ ποτέ δεν έβαλα περούκα για να κάνω τη δουλειά μου! Έχω ταξιδέψει και έχω παρακολουθήσει από κοντά επανειλημμένες αποστολές Πρωθυπουργών και πολιτικών γενικότερα, ως δημοσιογράφος... Γύριζα πάντα επίσημα και φανερά μαζί τους και ότι έβλεπα, έγραφα.

Εν πάση περιπτώσει, όπως προκύπτει και από το σημερινό ρεπορτάζ, θα ακολουθήσω τον δρόμο που επιλέγει το Μαξίμου, δηλαδή χαμηλοί τόνοι μέχρι όλο αυτό το θέμα να αποσαφηνιστεί. 

Ταυτόχρονα κρατώ και το περιεχόμενο της δήλωσης που έχει κάνει ο Νίκος Παππάς. Θα συμφωνήσω, ότι το κομμάτι της περούκας ή όχι, είναι μία γελοιότητα ή όχι. Αυτό θα το κρίνει ο καθένας. Η ιστορία, όμως, που άνοιξε - όπως καταγγέλλεται - του πλαστού λογαριασμού, για να χρεωθούν πράγματα στον κ. Χριστοφορίδη, μέλος της κυβερνητικής αποστολής, νομίζω ότι πράγματι είναι ένα σοβαρό θέμα έξω από τα πλαίσια της γραφικότητας… Δεν μπορείς να πηγαίνεις σε ένα ξενοδοχείο, να πίνεις έστω και ένα ποτάκι και να το χρεώνεις στο όνομα ενός μέλους της επίσημης αποστολής. (Προφανώς για να αρχίζεις να τον ενοχοποιείς για έξοδα σε βάρος των φορολογουμένων)

Και να προσθέσω κάτι; Θα περίμενα και περιμένω, αυτό νομίζω είναι και το λογικό, και τα ίδια τα κανάλια να τοποθετηθούν επάνω στο ζήτημα. Εγώ τι θα έκανα αν ήμουν Γενικός Διευθυντής σε ένα κανάλι; Θα προέτρεπα ακόμα και τον επιχειρηματία ότι θα πρέπει να βγει μια ανακοίνωση. Αλλά εν πάση περιπτώσει αυτό ίσως να το κάνουν έμμεσα μέσω των ρεπορτάζ.
Εντάξει, το ότι έχουν γενικώς τα τελευταία χρόνια ξεφύγει τα πράγματα με τη δημοσιογραφία, είναι γεγονός.

Αλλά, από την άλλη την πλευρά έχω να πω το εξής: Στεναχωριέμαι ειλικρινά όταν βάζουμε στο ίδιο τσουβάλι όλους τους δημοσιογράφους, επειδή ένας, δύο ή τρείς μπορεί να κάνουν τις λαμογιές τους. Επίορκοι υπάρχουν σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους. Σε όλους! Υπάρχουν και στη δουλειά μας! Τί να κάνουμε;»

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

«Οι συναντήσεις, οι Σύνοδοι και οι προσπάθειες συνεύρεσης που έκανε η ελληνική κυβέρνηση και με τους Ευρωπαίους ηγέτες του Νότου αλλά και οι Υπουργοί Εξωτερικών στη Ρόδο, προκαλούν το ερώτημα αν δημιουργούν πραγματικά, αν όχι συνθήκες, τουλάχιστον χρήσιμα εργαλεία στη νέα κατάσταση. Το πιστεύω ακράδαντα ότι όλα αυτά είναι θετικά και δημιουργικά. Το πιστεύω διότι και ο ευρωπαϊκός πολιτικός χάρτης, μέσω εκλογικών διαδικασιών, αλλάζει.

Παρόλο, που δεν είναι καθόλου κομψό και δεν πρέπει και δεν επιτρέπεται ένας μέλος της κυβέρνησης να επεμβαίνει στα εσωτερικά μιας άλλης χώρας και κυρίως στα εκλογικά, όμως, καταγράφω το τί γίνεται στις αλλεπάλληλες, τον τελευταίο καιρό, εκλογικές διαδικασίες στη Γερμανία. Δηλαδή, αν του χρόνου, το 2017, έχουμε αλλαγή πολιτικού σκηνικού στην Γερμανία, ενδεχομένως να έχουμε και πολύ θεαματικές αλλαγές και στον τρόπο που η Ευρώπη προσεγγίζει την Ευρώπη.

Ταυτόχρονα και η Σύνοδος του Νότου που έγινε, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, πιστεύω ότι έδωσε ένα στίγμα, ότι η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει χαρακτήρα και χαίρομαι πολύ περισσότερο, που όλοι αναπολούν τις ημέρες που η Ευρώπη ήταν στα χέρια ενός ντ’ Εστέν, ενός Σμίτ, των Ιταλών σπουδαίων και αριστεροκεντρώων και σοσιαλιστών πολιτικών, για να σταματήσει να είναι η Ευρώπη των τραπεζιτών!»

Ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

«Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όσες ομιλίες να κάνει σε… όσες διεθνείς εκθέσεις, δεν μπορεί να βγάλει από πάνω του το στίγμα το οποίο έχει, δηλαδή του πολιτικού εκείνου, που δουλεύει με νεοφιλελεύθερες συνταγές.

Στην άσκηση της εξουσίας, ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έδωσε το απόλυτο στίγμα της προσωπικής του πολιτικής. Και μην πάμε μακριά… Πάμε το καλοκαίρι του 2013, όπου μέσα σε μια νύχτα έκλεισε όχι μόνο η ΕΡΤ με 2.500 χιλιάδες απολύσεις, αλλά ταυτόχρονα απολύθηκαν χιλιάδες σχολικοί φύλακες, δημοτικοί αστυνομικοί κλπ.

Αυτό δείχνει το δείγμα της «ανθρωπιάς» ενός ανθρώπου, ο οποίος υπηρετεί πραγματικά τον νεοφιλελευθερισμό και δεν έχει καμία σχέση με τον φιλελευθερισμό ή την ριζοσπαστισμό, που είχε ως οδηγούς ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, του οποίου το Κόμμα που ίδρυσε, εξακολουθεί να υπάρχει, έστω και εάν έχει κακοποιηθεί στα χέρια του Σαμαρά και των διαδόχων του».

Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΚΑΙ Η ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΔ
«Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ»

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Το ότι τόσο οι πολιτικοί ηγέτες - ο Καραμανλής για παράδειγμα ή ο κ. Μεϊμαράκης στη συνέχεια του, ακόμη και ο κ. Σαμαράς ως ένα βαθμό – πάντως οι δύο πρώτοι δεν μιλούν, σε επίπεδο αρθρογραφίας τουλάχιστον, αυτό δεν σας κάνει εντύπωση; Ο κ. Σημίτης το κάνει που και που, για να μαζέψει κανέναν «πίσω στο μαντρί»…

Τ. ΚΟΥΙΚ : Η ΝΔ έχει περάσει πολλές εποχές εξωστρέφειας και επειδή είστε έμπειρος πολιτικός συντάκτης, σας γυρίζω πίσω στην δεκαετία του ’90, τότε που και πάλι η ΝΔ είχε διχοτομηθεί, τριχοτομηθεί στους Μητσοτακικούς, στους Καραμανλικούς, ήταν ο Έβερτ από την μια πλευρά, ο Μητσοτάκης από την άλλη… Περνάει πάλι αυτή την περίοδο. Πιστεύω, ότι πολιτικοί, όπως ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν μιλούν ή ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος καλώς δεν μιλάει γενικώς, θα μιλήσει όταν χρειαστεί και θα είναι καταλυτικός ο λόγος του...

Αλλά, ας πάρουμε την περίπτωση του Μεϊμαράκη. Δεν θέλει να μιλήσει, για να «μην ανακατεύει την τράπουλα» μέσα στη ΝΔ, για να μην θεωρηθούν και αυτός και ο Καραμανλής να μην χρεωθούν, ότι δημιουργούν εσωτερικά διασπαστικά προβλήματα.

Εγώ εκτιμώ αυτή την σιωπή που κρατούν, παρόλο που μη ανήκοντας στην ΝΔ, είμαι με τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν θα ήθελα να παρεμβαίνω στα εσωτερικά τους. Με αντιλαμβάνεσθε…»

«ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΑ Η ΝΔ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΑΝ ΘΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ Ή ΤΟ ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ»
Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΝΔ ΕΚΠΟΡΕΥΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΤΑΖΙΕΡΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ: Ναι, σαφές! Κύριε Κουίκ να σας ρωτήσω, ένα τελευταίο. Είναι φανερό, έλεγα το πρωί στους ακροατές μας, ότι εδώ τα δυο συστήματα συγκρούονται μάλλον στην τελική ευθεία. Και αυτό φαίνεται στο πως τοποθετούνται στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών. Είναι πεδίο, δεν είναι το θέμα αυτό κατά την γνώμη μου. Ή πως συγκρούονται σε ό, τι αφορά στην αναδιανομή του εισοδήματος κ.ο.κ. Οι κοινωνικές συμμαχίες που έχουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, μιλώ για εσάς τώρα, ποιες θα είναι σε αυτή τη μάχη;

Τ. ΚΟΥΙΚ: Το ότι αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι έτσι όπως τα περιγράφετε είναι γεγονός. Σε λίγο δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία, η οποία δεν αφήνει τίποτα κάτω πια και ανάγει σε σπουδαία πολιτικά ζητήματα το παραμικρό, σε λίγο θα διαφωνεί, αν θα πρέπει να τρώμε το σουβλάκι με το δεξί ή το αριστερό χέρι και μάλιστα με μία ομάδα επικοινωνίας, η οποία σαφέστατα εκπορεύεται από τον άνθρωπο που την έχει σε απόλυτη ομηρία. Αναφέρομαι στον Αντώνη Σαμαρά. Δική του επικοινωνιακή ομάδα είναι αυτή της μονταζιέρας, η οποία κάνει όλο το φανερό, υπόγειο, διαδικτυακό και όποιο άλλο επικοινωνιακό παιχνίδι, αλλά δυστυχώς (γι’ αυτούς) με τεράστιες αποτυχίες. Και με φθηνά τεχνάσματα... Και αυτοδιαψευδόμενοι.

ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

«Σε ό,τι αφορά εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, είμαστε πάντοτε το Κίνημα εκείνο το οποίο εκφράζει όλους εκείνους οι οποίοι έχουν απογοητευθεί από τα πρώην μεγάλα Κόμματα τα οποία, το ένα είναι πλέον ανύπαρκτο και αναφέρομαι στο ΠΑΣΟΚ και το άλλο, τη ΝΔ, το οποίο βρίσκεται σε έναν εμφύλιο σπαραγμό.

Μην το ξεχνάμε. Οι περισσότεροι από εμάς προερχόμαστε από τη φύτρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, έχουμε όμως μέσα και κομμάτια από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, όπως είναι ο Παναγιώτης Σγουρίδης και νομίζω, ότι αυτές οι πολιτικές συμμαχίες σε συνδυασμό και με το τι δουλειά προσφέρουμε μέσα από την κυβέρνηση, θα ήθελα να το επισημάνω ιδιαίτερα, βοηθούν και τις κοινωνικές μας συμμαχίες.

Το ότι είμαστε πέντε Υπουργοί μέσα στην κυβέρνηση, όπου ο καθένας είμαστε, πιστεύω, σε πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης έργου, έχει γενικότερα θετικά πρόσημα. Δεν είναι εγωιστικό αυτά που λέω. Τις δικές μας θέσεις καταγράφω.

Ο Πάνος Καμμένος χειρίζεται εξαιρετικά τα θέματα του Υπουργείου Άμυνας με μια πολύ καλή συνεργασία με το Δημήτρη Βίτσα ως αναπληρωτή Υπουργό, η Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά στο Μακεδονίας-Θράκης, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη στου Υπουργείο Μεταφορών με εξαιρετική συνεργασία με το Χρήστο Σπίρτζη, τα αποτελέσματα της δουλειάς της Έλενας Κουντουρά στον Τουρισμό είναι πασιφανή και η αφεντιά μου συνεργάζεται αρμονικότατα με τον Αλέκο Φλαμπουράρη. Εξάλλου, είμαστε φίλοι εδώ και 38 χρόνια...

Και σε ό, τι με αφορά ειδικότερα, με βάση τα δύο ΦΕΚ που έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός, εργάζομαι με την πολύ σοβαρή Διϋπουργική Επιτροπή Πάταξης της Διαφθοράς, έχω κομμάτια του Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου και λειτουργώ ως ενδιάμεσος της κυβέρνησης με όλους τους Δήμους της χώρας, για θέματα που δεν αφορούν το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά αφορούν όλα τα άλλα Υπουργεία, όπου μπερδεύονται οι Δήμαρχοι μέσα στο δαίδαλο των γραφειοκρατικών διαδικασιών... Εκεί τους βοηθώ, στο βαθμό που μπορώ να βοηθήσω και νομίζω αποτελεσματικά σε πολλές περιπτώσεις. Ειδικά αυτή η δουλειά, μου θυμίζει τα όσα έκανα για τους Δήμους τα δημοσιογραφικά μου χρόνια.

Αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι αν από τα πέντε - έξι κεντρικά προβλήματα των Δήμων τους επιλύονται έστω και τα ένα - δύο χωρίς να πηγαινοέρχονται στην Αθήνα, πόσο σημαντικό είναι αυτό για τις τοπικές κοινωνίες».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνέντευξη του υφυπουργού Τ. Κουίκ: Τι είπε για πρωθυπουργό, περούκες, αλλαγή Ευρώπης, Μητσοτάκη κ.α. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">