ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

Του Γιάννη Κουρδομένου

Έχοντας το δεδομένο της εκχώρησης του Ελληνικού στον όμιλο Λάτση, και όσα διαδραματίζονται από τη πλευρά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, και της κυβέρνησης, όσων αφορά το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, αξίζει να σταθούμε στη στάση τόσο της σημερινής διοικήσεως Γ.Παπανικολάου, όσο και στη στάση του Τάσου Ταστάνη, του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, και εν γένει της αριστεράς στα νότια προάστια Αττικής.

Ως κάτοικοι του Βοσπόρου Γλυφάδας, ο οποίος απαλλοτριώθηκε ολοσχερώς, και σήμερα με τις ευλογίες σχεδόν όλων των κομμάτων, και ειδικότερα με την σιωπηλή στάση την οποία κρατούν τα κατά τόπους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ξεπουλιέται στον όμιλο Λάτση, χωρίς να διασφαλίζονται αντισταθμιστικά οφέλη τόσο για το τόπο μας, όσο και για τους κατοίκους, αναφέρουμε:

Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να νομιμοποιήσει το έγκλημα του Ελληνικού, και θα στραφούμε σε κάθε ένδικο μέσο κατά της παραχώρησης του τμήματος του τέως αεροδρομίου στον Όμιλο Λάτση, το οποίο ανήκει στη Γλυφάδα, και είναι ο απαλλοτριωμένος ΒΟΣΠΟΡΟΣ.

Τόσο ο δήμος Γλυφάδας, δια μέσω της δημοτικής αρχής Γ.Παπανικολάου, όσο και οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις κρατούν σιγή ιχθύος σε ένα πολλαπλό έγκλημα το οποίο μεθοδεύεται κατά του τόπου μας και ημών των ιδίων.

Έχοντας τα βασικά δεδομένα:

1) Της οικειοποίησης του ζητήματος του Ελληνικού από τη πλευρά κομματικών στελεχών, τα οποία ωφελήθηκαν έχοντας επί χρόνια ψηλά τη σημαία κατά της ιδιωτικοποιήσεως του πρώην αεροδρομίου.

2) Την διευθέτηση παροχών ( θέσεων εργασίας ) σε ιδιότυπο καθεστώς από τη πλευρά του δημάρχου Γλυφάδας σε παραταξιακούς και ημέτερους. ( Βλέπε φώτο Τσιώλης Νικόλαος στο μέσον Τάσου Ταστάνη - Γ.Παπανικολάου )

3) Τις παρανομίες από τη πλευρά των δημοτικών αρχών σε σύννομες πρωτοκολλημένες αιτήσεις, καθώς και την παντελή απουσία τοποθετήσεων από τη πλευρά της αντιπολιτεύσεως και ειδικά Τ. Ταστάνη )

Καθίσταται σαφές ότι παραμερίζεται επί αρκετά χρόνια το δημόσιο συμφέρον, και ειδικότερα των κατοίκων του Βοσπόρου Γλυφάδας οι οποίοι είναι ο αρχικός τοπικός πολιτισμός, και συστηματικά παρακάμπτονται για τα μικροπολιτικά συμφέροντα ελαχίστων.




Αναφέρουμε επίσης τις διεκδικήσεις από τη πλευρά του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, και την άρνηση του ιδίου από τη πλευρά των δικών μας αιρετών στις διαχρονικές μας προτάσεις - αιτήσεις, οι οποίες είναι.

1) Μουσείο
Τονίζουμε ότι στον εν λόγω χώρο πρέπει να δημιουργηθεί ένα μουσείο της Γλυφάδας και των νοτίων προαστίων, το οποίο να εμπεριέχει όσα αφορούν την περιοχή από την αρχαιότητα, μέχρι τον Βόσπορο, την Πολεμική Αεροπορία, τις αστικές συγκοινωνίες, την Ολυμπιακή κ.α.

2) Διαδημοτικό ΜΜΕ
Δημιουργία πολιτισμικού κέντρου (δημόσιου - διαδημοτικού ΜΜΕ
) άμεσης και μαζικής κάλυψης όλων των τοπικών εκδηλώσεων υπό την αιγίδα της πολιτείας και των όμορων δήμων, δεδομένου του καθεστώτος ραδιοφωνίας η οποία υφίστατο επί δεκαετίες στον εν λόγω χώρο ''VOICE OF AMERICA''  1959 -1991, όπως και των ραδιοφωνικών σταθμών της περιοχής μας, Γλυφάδα FM - GLYFADA RADIO 1977 - 2004, οι οποίοι έπειτα από δεκαετίες λειτουργίας κατασχέθηκαν. 

3) Διαδημοτικό Θέατρο - Μουσική σκηνή
Οργανωμένο διαδημοτικό θέατρο - ''μέγαρο μουσικής'', το οποίο θα ολοκληρώσει τις βασικές ελλείψεις των νοτιοανατολικών προαστίων του Ν.Αττικής. 


( Θεωρούμε αυτονόητο το Μητροπολιτικό Πάρκο, και παράλληλα αυτού αντί καζίνο και ουρανοξυστών, όπως και μια πόλης πλουσίων, στην θέση τους τις δομές τοπικού πολιτισμού )

Και από τις δυο πλευρές, έχουμε κομματικά στελέχη τα οποία δεν υπηρετούν όπως απαιτείται το δημόσιο συμφέρον, και ενώ είναι σαφές το δικό τους όφελος, όπως και ορισμένων ημέτερων, επί χρόνια στρέφονται κατά του συμφέροντος των κατοίκων του πρώτου οργανωμένου συνοικισμού της Γλυφάδας, δεδομένης της καθολικότητας ανυπαρξίας τοποθετήσεων, όπως και εκπροσωπήσεως.

α) Ποιοι είναι οι εκπρόσωποι του τόπου όταν επί δεκαετίες βάλλεται ο τοπικός πολιτισμός από τα κόμματα ; 

β) Ως κόμματα παρακάμπτετε τους πρώτους κατοίκους του τόπου, και εν τέλει ποιο τοπικό πολιτισμό επικαλείστε ;

γ) Λογίζεται πολιτισμός η παράκαμψη και οι υπονομεύσεις των αυτοχθόνων της περιοχής ;

Θα σας κρίνει συνολικά η δικαιοσύνη, όπως και οι συμπολίτες μας.

* Ο Γιάννης Κουρδομένος, Μηχανολόγος - Ηλεκτρονικός, και ιδιοκτήτης επί δεκαετίες του τοπικού ΓΛΥΦΑΔΑ FM, γεννήθηκε στον Βόσπορο Γλυφάδας, στο τμήμα που ανήκει χωροταξικά στο δήμο Γλυφάδας, χωρίς να εκπροσωπούνται επί δεκαετίες οι δημότες, οι οποίοι γίνονται βορά σε ισχυρά πολιτικοοικονομικά συμφέροντα, αρχής γενομένης από την απαλλοτρίωση του Βοσπόρου, μέχρι τις κατασχέσεις του ΓΛΥΦΑΔΑ FM. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">