ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΠΟΜΙΔΑ: Kατάργηση των σκανδαλωδών ρυθμίσεων περί της «Ταυτότητας Κτιρίων»

Όταν πριν από αρκετό χρονικό διάστημα σας αναφέραμε από τον ''Γ.web'' τις μεθοδεύσεις της συντεχνίας των μηχανικών, στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ενισχύοντας τα μέλη τους βρέθηκαν ''συνολικά'' σε πρωτοκλασάτους ρόλους και θέσεις, δεν περιμέναμε να οδηγηθούν μέχρι αυτού του σημείου.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ ζητά εκ νέου την κατάργηση των σκανδαλωδών ρυθμίσεων περί της «Ταυτότητας Κτιρίων» που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ για τον Έλεγχο και την Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος.

"ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΟΥ": ΟΧΙ ΚΙ' ΑΛΛΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ...

Με αφορμή τις χθεσινές επισημάνσεις του πρωθυπουργού περί της ανάγκης να είναι δίκαιη η ανάπτυξη που όλοι ευχόμαστε και αναμένουμε, η ΠΟΜΙΔΑ ζητά εκ νέου την κατάργηση των σκανδαλωδών ρυθμίσεων περί της «Ταυτότητας Κτιρίων» που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ για τον «Έλεγχο και την Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος».

Κάθε καλόπιστος πολίτης αναρωτιέται πού βρίσκεται η δικαιοσύνη σε μια ρύθμιση που επιβάλει στα εκατομμύρια των ιδιοκτητών, που ήδη βιώνουν την οικονομική καταστροφή του ΕΝΦΙΑ, να γίνουν αναγκαστικοί πελάτες εις το διηνεκές της πανίσχυρης συντεχνίας των μηχανικών για την έκδοση της λεγόμενης «ταυτότητας κτιρίων». 

 Όπως είναι γνωστό το άρθρο 22 του νομοσχεδίου επιβάλει τον υποχρεωτικό επανέλεγχο όλων των κτιρίων ανά πενταετία και των όλων των κατοικιών ανά επταετία, με υποχρεωτικές αμοιβές αγνώστου ύψους των ιδιωτών μηχανικών που θα τους διενεργούν. 

Η ρύθμιση δημιουργεί νέο λαμπρό πεδίο δόξας της διαφθοράς, έχει μηδενική πρακτική χρησιμότητα για την κοινωνία και αποκλειστικό στόχο να βρεθούν τρόποι απασχόλησης και οικονομικής ενίσχυσης των μηχανικών. 

Κατά τρόπο ανάλογο με αυτό που συμβαίνει ήδη με τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης για τα οποία το μελάνι που «χύθηκε» για την εκτύπωσή τους είναι πολύ περισσότερο από το πετρέλαιο που εξοικονομήθηκε εξ αιτίας τους, συμβάλουν όμως στην «εξοικονόμηση» εκείνων που τα εκδίδουν...

Ενόψει της λήξης της περιόδου διαβούλευσης του νομοσχεδίου στις 22 Σεπτεμβρίου, η ΠΟΜΙΔΑ καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει τις σχετικές διατάξεις και να σταματήσει να επιβάλει στους ιδιοκτήτες ακινήτων νέα χαράτσια χωρίς αντίκρυσμα. 

Επίσης να αποσύρει από το ίδιο νομοσχέδιο την επέκταση της βεβαίωσης μηχανικού στις αποδοχές κληρονομιάς, που θα οδηγήσει σε μαζικές αποποιήσεις και περαιτέρω εγκατάλειψη και «ρήμαγμα» των ακινήτων. Αντίθετα, έχει υποχρέωση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την ελάφρυνση των ιδιοκτητών οι οποίοι έχουν επωμισθεί το βάρος της σταθεροποίησης των οικονομικών του κράτους, που αποτελεί προϋπόθεση της όποιας ανάπτυξης υπάρξει.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΠΟΜΙΔΑ: Kατάργηση των σκανδαλωδών ρυθμίσεων περί της «Ταυτότητας Κτιρίων» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">