ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παναγιώτης Αθανασιάδης: Kραυγαλέα νομικά και τυπικά κενά της επικείμενης παραχώρησης του ΕλληνικούΟ αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής στο Νότιο Τομέα, Παναγιώτης Αθανασιάδης, σε δήλωσή του κάνει αναφορά σε κραυγαλέα νομικά και τυπικά κενά της επικείμενης παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, και ότι θα ακυρωθεί το ξεπούλημα.

Σαφώς η παραχώρηση είναι ήδη δεδομένη από τη βουλή, όμως τα νομικά και τυπικά κενά της παραχώρησης του Ελληνικού παραμένουν, όπως και το ενδιαφέρων του δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης για τον ιδιωτικό παράγοντα.

Επίσης σε άλλο σημείο ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει για «πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του από τον κο Κωνσταντάτο,  ο οποίος δούλεψε μεν με σχέδιο και μεθοδικότητα, αλλά με προσήλωση στην ικανοποίηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων».

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Πολιτικής και εκλεγμένου μέλους του ΠΕ.ΣΥ Αττικής στο Νότιο Τομέα, Παναγιώτη Αθανασιάδη, για τη συζήτηση στη Βουλή του σ/ν: «Κύρωση της από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε. και της από 19.07.2016 Τροποποιητικής Σύμβασης και ρύθμιση λοιπών συναφών θεμάτων»

«Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες ουκ ολίγων περιπτώσεων, όπου αποφασισμένες αυτοδιοικητικές αρχές με μεθοδικότητα, σχέδιο και προσήλωση στην υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος, κατάφεραν να αποσπάσουν εκτάσεις, που προορίζονταν για ξεπούλημα μέσω της μεταφοράς τους στο υπό συγκρότηση Υπερταμείο.

Τα παραδείγματα πάρα πολλά και αφορούν αυτοδιοικητικές αρχές από όλους σχεδόν τους πολιτικούς χώρους. Θλιβερή εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα αποτελεί ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, ο οποίος δούλεψε μεν με σχέδιο και μεθοδικότητα, αλλά με προσήλωση στην ικανοποίηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων.

Ωστόσο, η πλημμελής άσκηση των καθηκόντων του από τον κο Κωνσταντάτο δεν αποτελεί άλλοθι για την κυβέρνηση, που εν γνώσει της προχωρά ολοταχώς σε μία ενέργεια, που όχι μόνο δεν υπερασπίζεται, αντίθετα υπονομεύει καίρια το δημόσιο συμφέρον.

Κι αυτό όχι μόνο γιατί το τίμημα της μεταβίβασης των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ και άρα της ιδιοκτησίας του χώρου του πρώην αεροδρομίου είναι εξευτελιστικό, καθιστώντας τη διαδικασία τον ορισμό του «ξεπουλήματος».

Αλλά κυρίως γιατί, γνωρίζοντας τόσο η ίδια η κυβέρνηση όσο και ο αγοραστής τα κραυγαλέα νομικά και τυπικά κενά της επικείμενης παραχώρησης, φροντίζουν να προεξοφλήσουν πως, όταν -με το καλό- ακυρωθεί το ξεπούλημα, το ελληνικό δημόσιο θα αναλάβει όλα τα βάρη (συμπεριλαμβανομένων τόσο των αποζημιώσεων σε όσους είδαν την περιουσία τους να υπεξαιρείται παράνομα όσο και των διεκδικήσεων του ίδιου του αγοραστή, όπως αυτές περιγράφονται σε αυτή καθαυτή τη σύμβαση).

Δυστυχώς γι’ αυτούς το παραπάνω «μυστικό» το ξέρουν πάνω από δύο. Και γι’ αυτό ακόμα και αν χαθεί η σημερινή μάχη και κυρωθεί η σύμβαση, γρήγορα ή λιγότερο γρήγορα θα κερδηθεί ο πόλεμος και θα ακυρωθεί το ξεπούλημα».

Αθήνα, 21/9/2016 

Το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Αττικής
σε θέματα Ψηφιακής Πολιτικής
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παναγιώτης Αθανασιάδης: Kραυγαλέα νομικά και τυπικά κενά της επικείμενης παραχώρησης του Ελληνικού Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">