ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Τα πρόσωπα του ΕΣΡ πρέπει να έχουν την ευρεία αποδοχή των κομμάτων

Για την καθυστέρηση στη συγκρότηση του ΕΣΡ ευθύνη έχουν ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και η ΝΔ, και η κατάσταση αυτή δεν πρέπει να συνεχισθεί, υποστηρίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ανακοίνωσή της, ενώ εμείς συνεχίζοντας αναφέρουμε ''Τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα'' 

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη «παραμένει σταθερή στη θέση της για την ανάγκη άμεσης ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Επίσης παραμένουμε σταθεροί στη θέση μας για την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ, το συντομότερο δυνατόν», αναφέρει σχετική ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται ότι το κόμμα είχε ζητήσει και στην προηγούμενη σχετική Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, να προηγηθεί της συζήτησης για την συγκρότηση του ΕΣΡ, η επικείμενη τότε απόφαση του ΣτΕ. «Είναι προφανές ότι μετά από την απόφαση του Δικαστηρίου, το ΕΣΡ (και μόνον αυτό), έχει την πλήρη αρμοδιότητα για τον διαγωνισμό και την χορήγηση των αδειών. Επομένως είναι αυτονόητο ότι πριν τη Διάσκεψη των Προέδρων, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία να συμμορφώνεται με το πλαίσιο της απόφασης του ΣτΕ. Εδώ δεν χωρούν νέες τυχοδιωκτικού χαρακτήρα παρεμβάσεις από την κυβέρνηση», τονίζει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Όσο για τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ΕΣΡ -και ιδίως για την θέση του Προέδρου- σύμφωνα με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, θα πρέπει να έχουν την ευρεία αποδοχή των πολιτικών κομμάτων (σύμφωνα με το Σύνταγμα), αλλά και να παράσχουν την εγγύηση για μια αξιόπιστη λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής. «Επομένως είναι δεδομένη η αρνητική θέση μας για το πρόσωπο του κ. Πολύδωρα, πρόσωπο που τελείως διαφορετικές λογικές σηματοδοτεί και άλλες σκοπιμότητες εξυπηρετεί», σημειώνει.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε πραγματικά συναινετικές προτάσεις για τα πρόσωπα που θα συγκροτήσουν το ΕΣΡ. Προτείνουμε μάλιστα να προηγηθεί της συγκρότησης η ακρόασή τους από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής», καταλήγει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.


Σημείωση του Γιάννη Κουρδομένου: Όταν και όπου τα πολιτικά κόμματα ομιλούν για το Σύνταγμα, σκόπιμο και πρέπον είναι να απαντά ο κυρίαρχος λαός, ο οποίος παραμερίζεται επί δεκαετίες στον ίδιο του το τόπο, ( χώρα ), για τα στενά μικροπολιτικά οφέλη - συμφέροντα  των ιδίων προσώπων και οικογενειών.

Ως πρωτεργάτες της Ιδιωτικής και Δημοτικής Ραδιοτηλεοράσεως επιθυμούμε τον κυρίαρχο λαό στην σύνθεση του Ε.Σ.Ρ, και ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν το αντικείμενο, όπως και τα θεσμοθετημένα.

Ο ρόλος των πολιτικών κομμάτων σύμφωνα με το πρώτο άρθρο του Συντάγματος είναι σαφής και δεσμεύει τα πολιτικά κόμματα όλες οι εξουσίες να πηγάζουν από το λαό και να υπάρχουν υπέρ αυτού.

Αρθρο 1: (Μορφή του πολιτεύματος)

2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία.
3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα.


Σας προτρέπω στην δημοκρατική συμπαράταξη να διαβάσετε το ακόλουθο κείμενο, το οποίο θα το περάσουμε στο σύνολο των πολιτικών κομμάτων και σαφώς όλους μας κρίνει το κοινωνικό σύνολο.

Κύριε Μητσοτάκη ο πρωτεργάτης πληρεί τους όρους για την προεδρία του ΕΣΡ;

Επιτέλους όλα τα κόμματα της Βουλής πρέπει να αντιληφθείτε ποιος είναι ο ρόλος σας, όπως και οι υποχρεώσεις σας έναντι του Ελληνικού λαού, και όπως γνωρίζετε ο λαός έχει πλήρη επίγνωση όσων ισχύουν για την ευημερία πλασαρισμένων στελεχών των αστικών κομμάτων, όπως και λίγων οικογενειών της πλουτοκρατίας. 

Στον αντίποδα το κοινωνικό σύνολο έχει και τα πλήρη στοιχεία καθολικής αλλοιώσεως της λαϊκής κυριαρχίας από τα πολιτικά κόμματα και πολιτικούς, δεδομένου ότι στα ερτζιανά του Ν.Αττικής υφίσταντο 2.000 πολιτών οι οποίοι προηγήθηκαν των διαπλεκόμενων που υπηρετείτε επί 27 χρόνια, και η πλειονότητα αυτών των πολιτών του κυρίαρχου Ελληνικού λαού αντί να υπηρετείτε από τα αστικά κόμματα δεχόταν συστηματικά Φασιστικές Διώξεις και Κατασχέσεις. 

Κάποια στιγμή πρέπει να λάβει τέλος η ιδιότυπη κοινοβουλευτική χούντα των αστικών κομμάτων, τα οποία έχοντας εξασφαλισμένη τη λαϊκή εντολή, καθώς και το πεπόνι και το μαχαίρι, ρυθμίζουν κατά το δοκούν και υπέρ των δικών τους σκοπιμοτήτων.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmail.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δημοκρατική Συμπαράταξη: Τα πρόσωπα του ΕΣΡ πρέπει να έχουν την ευρεία αποδοχή των κομμάτων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">