ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Διάβημα στον Αρείο Πάγο εναντίον της επένδυσης του Ελληνικού από Κωνσταντοπούλου - Σακοράφα

Διάβημα-αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου εναντίον της επένδυσης του Ελληνικού κατέθεσε χθες η Ζωή Κωνσταντοπούλου από κοινού με την ανεξάρτητη ευρωβουλευτή Σοφία Σακοράφα.

Η κοινή παρουσία των δύο πολιτικών δημιουργεί συνειρμούς για ενδεχόμενο μελλοντικής συνεργασίας τους, σύμφωνα με δημοσίευμα της «ΕΦΣΥΝ» με δεδομένο ότι η κ. Σακοράφα μετά την ανεξαρτητοποίησή της από τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει εκτός επίσημης πολιτικής στέγης και για πολλά ζητήματα φαίνεται να συμφωνεί με το κόμμα Πλεύση Ελευθερίας της κ. Κωνσταντοπούλου.

«Καταθέσαμε με την Σοφία Σακοράφα μία αυτοτελή αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, σχετικά με το κακούργημα που συντελείται στο Ελληνικό.

Το ξεπούλημα του Ελληνικού είναι έγκλημα, το οποίο δεν επιτρέπεται να ολοκληρωθεί.Κυρίως δεν επιτρέπεται να ολοκληρωθεί την στιγμή που ενώπιον της Δικαιοσύνης, εδώ και αρκετά χρόνια, εκκρεμεί ανοιχτή ποινική δικογραφία, στην οποία έχουν καταγραφεί και οι συνθήκες υπό τις οποίες ξεπουλιέται αυτή η έκταση – "φιλέτο" και οι σκανδαλώδεις διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης των λεγόμενων "επενδυτών", του λεγόμενου "επενδυτή".

Το Δημόσιο Συμφέρον δεν είναι στην διακριτική προαίρεση και ευχέρεια των εξουσιών. Το Δημόσιο Συμφέρον εναπόκειται και στην ευσυνειδησία των πολιτών, αλλά και στην καίρια παρέμβαση εκείνων που υπηρετούν τη λαϊκή εντολή.

Σήμερα, όπως είχαμε δεσμευθεί, η πρωτοβουλία μας για ίδρυση ενός ανεξάρτητου και αυτόνομου νομικού φορέα για την διεκδίκηση Δικαιοσύνης, η "Δικαιοσύνη Για Όλους", ενόσω βρίσκεται υπό σύσταση, δεν αδρανεί, αλλά ήδη απευθύνεται στις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να μην μείνει αδιερεύνητο και ατιμώρητο αυτό το διαρκές έγκλημα».

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας έκανε λόγο για έκταση-φιλέτο και «σκανδαλώδεις διαδικασίες διακριτικής μεταχείρισης των λεγόμενων “επενδυτών”».

«Το Ελληνικό είναι το μεγαλύτερο από μια σειρά σκανδάλων των εταιρειών συμφερόντων Λάτση», τόνισε η Σοφία Σακοράφα, και συμπλήρωσε καταγγέλλοντας αντίστοιχες περιπτώσεις τις οποίες εντάσσει στην ίδια κατηγορία των σκανδάλων «όπως είναι τα ΕΛΠΕ, η Eurobank, το Golden Hall και το Mall», για τα οποία υπενθύμισε ότι έχει κάνει αναφορά και για τα οποία απέδωσε την ευθύνη στις τελευταίες κυβερνήσεις και τους αρμόδιους υπουργούς.

Σημείωση του ''Γ'': Οφείλουμε να τονίσουμε ότι και για εμάς το ξεπούλημα του Ελληνικού αποτελεί κακούργημα, και θέλουμε να τονίσουμε για άλλη μια φορά ότι εντός του αεροδρομίου του Ελληνικού, το οποίο πωλήθηκε έναντι πινακίου φακής στον όμιλο Λάτση, υφίστατο επί δεκαετίες, και συγκεκριμένα από την δεκαετία του 1920 μέχρι και την δεκαετία του 1960 - 65 ο πρώτος οργανωμένος συνοικισμός στη πόλη της Γλυφάδας.

Η συνοικία ΒΟΣΠΟΡΟΣ, η οποία απαλλοτριώθηκε ολοσχερώς, για επέκταση του αεροδρομίου του Ελληνικού, παραχωρείτε στον όμιλο Λάτση για ελάχιστα ευρώ το τ.μ. ενώ αν σήμερα ήταν ιδιοκτήτες της εκτάσεως οι αρχικοί κάτοικοι, οι οποίοι κατοικούσαν από το 1920 η αξία των ακινήτων τους, οικοπέδων τους, θα ανέρχετο σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η συνοικία του Βοσπόρου ΓΛΥΦΑΔΑΣ βρίσκεται εκεί που σήμερα είναι σταθμευμένα τα αεροσκάφη της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ. ( Εμείς δεν πρέπει να προσφύγουμε νομικά; ) Η δική μας αξίωση είναι οι δήμοι της περιοχής στο συγκεκριμένο χώρο να δημιουργήσουν ένα μουσείο ώστε να εκθέτουν τόσο τα αρχαία ευρήματα, όσο και την ιστορία της Ολυμπιακής, της περιοχής, κ.α., μια μουσική σκηνή, ένα διαδημοτικό θέατροπαράλληλα του Μητροπολιτικού πάρκου, αντί για μια πόλη πλουσίων με καζίνο και mall.   • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Διάβημα στον Αρείο Πάγο εναντίον της επένδυσης του Ελληνικού από Κωνσταντοπούλου - Σακοράφα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">