ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Στέλιο συμφωνείς ακόμα στο μοντέλο ''τοπικής ενημέρωσης'';

Προ ετών σε μια συζήτηση όσων αφορά την ''τοπική ενημέρωση'' στα νοτιοανατολικά προάστια του Ν.Αττικής, είχε αναφερθεί η επικρατούσα κατάσταση η οποία ήταν και παραμένει συγκεχυμένη.

Αρχικά, πρέπει να τονιστεί ότι πριν από λίγα χρόνια είχε τεθεί το ζήτημα της ''τοπικής ενημέρωσης'' σε επίπεδο αιρετών στο δήμο Γλυφάδας, και είχε επικρατήσει μια άποψη - θέση ότι η τοπική ενημέρωση πρέπει να είναι ''λειτούργημα'', και όχι καθαρά εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα.

Όπως συνολικά γνωρίζετε οι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι, κ.α., είναι αμειβόμενοι, το ανάλογο ισχύει και για το σύνολο των υπολοίπων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ κατά την προσωπική τους άποψη η ''τοπική ενημέρωση'' πρέπει να τελεί σε καθεστώς ''λειτουργήματος''.

Να εξετάσουμε την θέση τους περί ''λειτουργήματος'', όταν έχουμε συγκεκριμένα και σαφή στοιχεία στα νοτιοανατολικά προάστια, τα οποίο είναι:

1) Τα εθνικά, και τοπικά ΜΜΕ του Ν.Αττικής, χωρίς να εδρεύουν στις περιοχές - πόλεις - συνοικίες των νοτιοανατολικών προαστίων, ασχολούνται μονομερώς με ζητήματα των τοπικών κοινωνιών.

2) Στους δήμους έχουμε έμμισθους των δημοτικών αρχών, οι οποίοι παράλληλα των αποδοχών τους από τους δήμους, (γραφεία τύπου), άνοιξαν και ιστοσελίδες στις οποίες ασκείται μονομερής ''τοπική ενημέρωση'', η οποία κυρίως ευεργετεί τους δημάρχους και αιρετούς οι οποίοι φρόντισαν να βρεθούν έμμισθοι. ( Βλέπε ενδεικτικά δήμος Γλυφάδας - Παπανικολάου - Σκούφης )

3) Σειρά άλλων ιστοσελίδων, ( σε όποιο καθεστώς) οι οποίες δεν εδρεύουν στα νοτιοανατολικά προάστια, αναπαράγουν κατά το δοκούν τα γραφόμενα και την προπαγάνδα των δεξιόστροφων έντυπων και ηλεκτρονικών media, τα οποία σαφώς ενημερώνουν μονομερώς.

Στο δια ταύτα, όπως γνωρίζουμε εμείς το τελευταίο χρονικό διάστημα, την διετία διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, και διοικήσεως του δήμου Γλυφάδας από την νεοδημοκρατική παράταξη Παπανικολάου, συντελείτε ένα τεράστιο έγκλημα, το οποίο έχει σαφή και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

α) Τη πλήρη - καθολική ισοπέδωση της κοινωνικής συνοχής στις πόλεις της νοτιοανατολικής Αττικής για τα στενά οφέλη προωθημένων κομματικών στελεχών, δημάρχων, κ.α.  

β) Την αποξένωση των κατοίκων, οι οποίοι πυροβολούνται από κάθε πλευρά εκτός των νοτιοανατολικών προαστίων από χιλιάδες θέματα καθημερινά.

γ) Την αποστροφή και το πάγωμα από τη πλευρά των κατοίκων, και ειδικότερα όσων ήταν ασχολούμενοι με την δημοσιογραφία, όπως και της πλειονότητας των τοπικών παρατάξεων, κ.α.

Ακόμα πρέπει να τονιστεί, ότι αρκετοί πολίτες συνέδραμαν την αλλαγή διακυβέρνησης ώστε να προκύψουν ριζοσπαστικές αλλαγές, και προσωπικά αναφέρουμε ότι αν γνωρίζαμε όσα διαμορφώθηκαν από τη πλευρά στελεχών της κυβερνώσας παρατάξεως, με την πιστή αναπαραγωγή όσων ίσχυαν επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως και την υπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών παραγόντων, δεν υπήρχε ενδεχόμενο ταυτόσημης πλεύσεως.

Για ποιο λόγο να συνδράμεις μια αλλαγή η οποία συνεχίζει να υπηρετεί ενδεικτικά τον Αλαφούζο, και όσα διαμόρφωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ;

Η συμβολή όσων αναπαράγουν μονομερώς ειδήσεις από σειρά media, διασφαλίζει την πολιτική και κοινωνική ισονομία - ισοπολιτεία;

Πόσες φορές είδαμε μια τοποθέτηση, κινητοποίηση, κ.α., από τη πλευρά αντιπολιτευόμενων παρατάξεων στα νοτιοανατολικά προάστια, και πόσες φορές είδατε τον δήμαρχο Γλυφάδας - Ελληνικού - Αργυρούπολης, Β.Β.Β, κ.α., στα media ; 

Ελπίζω Στέλιο να αντιλαμβάνεσαι επαρκώς, και να φροντίσετε από κοινού για αλλαγή πλεύσης.

Τέλος, ο χαρακτήρας είναι διφορούμενος, διότι επί ''διοικήσεως Πασόκ'' στο δήμο η ''τοπική ενημέρωση'' έπρεπε να είναι ''λειτούργημα'', και επί Νεοδημοκρατικής διοικήσεως έχουμε την εξαίρεση της πλειονότητας για τα στενά τους συμφέροντα. 

Αποσαφηνίστε επιτέλους τον χαρακτήρα, και μεριμνήστε για τις προτάσεις μας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ
glyfadaweb@gmai.com
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Στέλιο συμφωνείς ακόμα στο μοντέλο ''τοπικής ενημέρωσης''; Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">