ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Παρουσίαση της νέας ταινίας τσιγάρων - Τι είπε ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ στην εκδήλωση και στο ΑΠΕ

Παρουσιάστηκε σήμερα στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομικών η νέα ταινία ασφαλείας που θα υπάρχει σε όλα τα πακέτα των καπνικών προϊόντων (τσιγάρα, καπνός, πούρα).

Οι νέες ταινίες ασφαλείας θα εκτυπώνονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα συμπεριλαμβάνουν matrix, ώστε να καταγράφεται η διακίνηση των καπνικών προϊόντων από την παραγωγή (καπνοβιομηχανίας) και μέχρι το τελευταίο σημείο πώλησης στον καταναλωτή (πχ περίπτερα).


Την παρουσίαση  έκανε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ,  ο οποίος είναι και μέλος της Επιτροπής για την Πάταξη της Διαφθοράς που έχει ορίσει με ΦΕΚ ο Πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός:
«Αυτή η Επιτροπή συνεδριάζει κάθε φορά στο Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που δείχνει το κυβερνητικό ενδιαφέρον στον ύψιστο βαθμό λειτουργίας του, για τη πάταξη όλων των μορφών διαφθοράς, συμπεριλαμβανομένου και των λαθρεμπορίων καπνικών, προϊόντων καυσίμων και ποτών. Στην Επιτροπή μετέχουν ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης για τη Πάταξη της Διαφθοράς, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ο Υφυπουργός Εσωτερικών , ο Γενικός Γραμματέας Πάταξης της διαφθοράς, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού και ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης.

Ο Τέρενς Κουίκ ευχαρίστησε και όλους τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία δημιουργίας της νέας ταινίας ασφαλείας, στον αγώνα που γίνεται για την πάταξη της λαθρεμπορία των καπνικών προϊόντων, που δημιουργεί απώλειες στην Αγορά ύψους πάνω από 800 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο και απώλειες δημοσίων εσόδων που ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο.
Ειδικότερα, ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Τρύφωνα Αλεξιάδη και τους συνεργάτες του, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή, την Γενική Διευθύντρια Τελωνείων Ειρήνη Γιαλούρη και τα τμήματα Σχεδιασμού και Τεχνικών Υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος.
Με την ευκαιρία αυτής της παρουσίασης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου, την οποία το ΑΠΕ αποτύπωσε στο εξής δελτίο Τύπου που παραθέτουμε αυτούσιο.

ΠΑΝΩ  ΑΠΟ 800 ΕΚΑΤΟΜ ΕΥΡΩ ΧΑΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ 300 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΠΝΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

 Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη «αυτή τη φορά, κάθε κεφάλι της Λερναίας Ύδρας (της διαφθοράς) που θα κόβεται, να μην ξαναφυτρώνει» δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, μιλώντας στον ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ενόψει της σημερινής παρουσίασης της νέας ταινίας ασφαλείας/φορολογίας των πακέτων των τσιγάρων και των λοιπών καπνικών προϊόντων.

«Οι απώλειες είναι περίπου 800.000.000 € τον χρόνο από το λαθρεμπόριο των καπνικών προϊόντων. Αν υπερβούμε τους στόχους πάταξης της φοροδιαφυγής, μπορούμε να άρουμε μέτρα που είναι δυσάρεστα για τον κόσμο» υπογράμμισε ο κ. Κουίκ, ενώ μίλησε και για απειλές που δέχθηκε συνεργάτης τού υπουργείου Οικονομικών, που χειρίζεται την υπόθεση. «Όταν μπήκε μπροστά η ιστορία τού να εκτυπώσει αυτό το ταινιάκι η Τράπεζα της Ελλάδος, ένας από τους βασικότερους συνεργάτες μας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος χειρίζεται όλη αυτή την ιστορία, γυρνώντας σπίτι του ένα βράδυ βρέθηκε με μπράβους που τον έβαλαν στη γωνία».

Ο κ. Κουίκ σημείωσε, πως επόμενος στόχος θα είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου ποτών, ενώ παράλληλα οι αρμόδιοι μηχανισμοί εργάζονται για το λαθρεμπόριο καυσίμων. «Όλες εκείνες οι φορτηγίδες που παραλαμβάνουν καύσιμα από τη στεριά για να τα πάνε σε πλοία που δένουν άγκυρα έξω από τα λιμάνια και γίνεται ένα "πάρτι" λαθρεμπορίας καυσίμων, όλες αυτές οι φορτηγίδες θα έχουν GPS, ένα σύστημα εισροών-εκροών σε έναν χρόνο από τώρα» τόνισε. Ανέφερε ακόμη πως έχει γίνει «μία δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος για να έχουμε τις αυτοκινούμενες μονάδες σάρωσης, έτσι ώστε όταν περνάει ένα κοντέινερ ή ένα φορτηγό να μπορούμε να βλέπουμε σε λίγα λεπτά τι έχει και τι δεν έχει με βάση και τη φορτωτική του».

Επισήμανε μάλιστα: «Υπολογίσαμε πριν από έναν χρόνο, ότι μ' αυτό το μηχάνημα μπορούμε να ελέγξουμε και 20 και 30 κοντέινερ σε μία βάρδια την ώρα που χειροκίνητα δεν είναι πάνω από 4-5».

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ τόνισε ακόμη την ανάγκη να σταματήσει και η ιστορία των φορτηγών που μπαίνουν από τα διπλανά σύνορα για να γεμίσουν πετρέλαιο. «Παίρνουν αφορολόγητο πετρέλαιο, μπαίνουν άδεια και ξαναφεύγουν άδεια, υπό την έννοια, ότι -όπως μας καταγγέλλεται- κάπου στο μεσοδιάστημα ξεφορτώνουν. Μιλάμε για εγκληματικές οργανώσεις, για συμμορίες. Ευτυχώς όμως μας βοηθούν και τα ΕΛΠΕ και οι μεγάλες βιομηχανίες, που έχουν κι αυτές τις απώλειές τους» υπογράμμισε.

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ό,τι αφορά στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που αρχίζει σήμερα, ο κ. Κουίκ εξέφρασε την πεποίθηση, ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία θα βγει «ένας ΣΥΡΙΖΑ πολύ πιο κοντά σ' αυτά που βιώνει η Ελλάδα το 2016».

«Το συνέδριο αυτό θα βασιστεί και πάνω στην αποτύπωση του τι έχει ζήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνώντας αυτόν τον ενάμιση χρόνο. Διότι, πολλές φορές καλή είναι η θεωρία, καλές είναι οι ιδεολογίες, αλλά και η πράξη καμιά φορά μας οδηγεί κάποια χαρακτηριστικά να τα μεταβάλλουμε, χωρίς να φεύγουμε βεβαίως από τις ιδεολογικές μας θέσεις».

Όπως εξήγησε, «η θεωρία π.χ. που κάποιοι νόμιζαν -κι αυτό είχε αρχίσει από την εποχή του Σοσιαλισμού- ότι Σοσιαλισμός ή Αριστερά δεν συνδέονται με τη ελεύθερη αγορά δεν πάνε μαζί, καταρρίπτεται. Μπορεί θαυμάσια, έχοντας έναν κοινωνικό προσανατολισμό δεν σημαίνει, ότι ως κράτος δεν θέλεις να προχωράει μπροστά η ελεύθερη οικονομία, βέβαια μέσα σε κανόνες».

Απέκλεισε, τέλος, το ενδεχόμενο εκλογών, ενώ για την προοπτική ανασχηματισμού σημείωσε: «Αυτό είναι αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού. Αυτός θα κρίνει και σε συνεννόηση με τον Πάνο Καμμένο ποιοι θα είναι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες».
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Παρουσίαση της νέας ταινίας τσιγάρων - Τι είπε ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ στην εκδήλωση και στο ΑΠΕ Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">