ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε την αίτηση του δήμου Γλυφάδας αναφορικά με τα «Φυτά Αλεξίου»

Στις 29 Αυγούστου 2016 συνεδρίασε το ελεγκτικό συνέδριο για να αποφασίσει σχετικά με την αίτηση (9.8.2016) του νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Δήμος Γλυφάδας», το οποίο εκπροσωπείται νόμιμα από το δήμαρχο  Γιώργο Παπανικολάου, για ανάκληση της 135/16 πράξης του ΣΤ' κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Θυμίζουμε ότι στις 23.8.2016 η πάρεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε προτείνει την απόρριψη της αιτήσεως από τη πλευρά του δήμου Γλυφάδας η οποία αφορούσε την υπόθεση «Φυτά Αλεξίου».

Με τη πράξη 135/16 του Ελεγκτικού συνεδρίου κρίθηκε ότι κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου μεταξύ σύμβασης του αιτούντος ( Γ.Παπανικολάου - Δήμου Γλυφάδας) και της εταιρείας «ΦΥΤΑ Α.ΑΛΕΞΙΟΥ Ε.Π.Ε.», με αντικείμενο την προμήθεια φυτών, δένδρων, κ.λ.π. συνολικής προϋπολογιζόμενης δαπάνης 1.324.729,14 εκ. ευρώ.

Το ελεγκτικό συνέδριο κατά την διενέργεια του προσυμβατικού ελέγχου απέρριψε τον ισχυρισμό του δήμου, σύμφωνα με τον οποίο στην διαγωνιστική διαδικασία συμμετείχε ικανός αριθμός διαγωνιζομένων (5 εταιρείες), και όπως προέκυψε από τα στοιχεία του φακέλλου, μόνον η αναδειχθείσα ανάδοχος εταιρεία πληρούσε το σύνολο των αιτήσεων της διακήρυξης, και ως εκ τούτου ευχερώς συνάγεται το συμπέρασμα ότι δεν αναπτύχθηκε επαρκής ανταγωνισμός.

Επίσης, όπως αναφέρεται στην απόφαση 1972/2016 του Ελεγκτικού Συνεδρίου « ο ισχυρισμός του δήμου, σύμφωνα με τον οποίο η απόφαση κατακύρωσης ελέγχθηκε ως προς την νομιμότητά της, και κρίθηκε νόμιμη, με την 54407/20844/12.7.16 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, κατά την άσκηση ελέγχου νομιμότητας, πρέπει να απορριφθεί ως αλυσιτελώς προβαλλόμενος, διότι ο έλεγχος αυτός δεν δεσμεύει το Ελεγκτικό Συνέδριο  κατά την άσκηση του προσυμβατικού ελέγχου»








Υποσημείωση: Για όσους από εσάς επιθυμείτε συνολικά το σκεπτικό της αποφάσεως του Ελεγκτικού συνεδρίου αναφορικά με την υπόθεση «Φυτά Αλεξίου» θα σας το παρέχουμε σε PDF. 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε την αίτηση του δήμου Γλυφάδας αναφορικά με τα «Φυτά Αλεξίου» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">