ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού από την Περιφέρεια Αττικής

Με_απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής χρηματοδοτείται με 2.600.000 ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής η κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων, περίπου 2.000 τ.μ., στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού.

Ένα αίτημα δεκαετιών των συλλόγων γονέων, καθώς και πολλών  δημοτικών αρχών, Ν. Εφραιμίδη, Χρ. Κορτζίδη, Γ. Κωνσταντάτου, βρίσκει τη δικαίωση του από την περιφέρεια Αττικής, ενώ εμείς τοπικά βρήκαμε το δι@ολο μας.

Το έργο θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, και θα περιλαμβάνει ένα πολυχώρο αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Το έργο θα παραδοθεί για χρήση σε δυο χρόνια και θα αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πρώτο όροφο, και πατάρι.

Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, ενώ Πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μίλτος Ευσταθιάδης.

Ο κ. Κωνσταντάτος που παρευρέθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αφού ευχαρίστησε το Π.Σ. και την Περιφερειάρχη προσωπικά, είπε πως το έργο είναι διαχρονικό αίτημα των δημοτικών αρχών, ενώ προκάλεσε εντύπωση η αποστροφή του ότι, παρότι δεν είναι ομογάλακτος της Ρένας Δούρου, το αίτημα βρήκε επιτέλους ανταπόκριση και δικαίωση.



Σημείωση του ''Γ'': Το έργο από τη πλευρά της περιφέρειας δεν γίνετε για τη δημοτική αρχή, γίνετε για όλους τους δημότες, και λόγω της αναγκαιότητας του...

Το πρώτο (1) κάτι μας θυμίζει από τα πρώτα μας μαθητικά χρόνια ως κάτοικοι Σουρμένων, ( Ελληνικού ), εκείνη τη περίοδο.

Μόνο 2.600.000 εκ. ευρώ στα Σούρμενα, για τον Πολιτισμό, και στον αντίποδα...τι έχεις Γιάννη, τι είχα πάντα;

Η έξοχη περιφερειάρχης Ρ. Δούρου, καλείται να μας απαντήσει επί του συγκεκριμένου, αν ασπάστηκε τις προτροπές του Μίλτου Ευσταθιάδη, του Χ.Κορτζίδη, η του τωρινού δημάρχου, στο διαχρονικό αίτημα του Ελληνικού - Αργυρούπολης, σε αντιδιαστολή των δικών μας, και ομολογουμένως δεδομένου του γεγονότος ότι εμείς, ως κάτοικοι Γλυφάδας, δεν έχουμε εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους στην Περιφέρεια Αττικής, όμως τα δικά μας δημόσια αιτήματα είναι διαχρονικότερα των υπολοίπων, και όπως αντιλαμβάνεστε εμείς ποτέ δεν αποκτήσαμε ούτε μια δεκάρα των συμπολιτών μας, είχαμε όμως μια διαδρομή δεκαετιών στον τομέα ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Το συγκεκριμένο μήπως έρχεται σε μια χρονική στιγμή που η διοίκηση Κωσταντάτου αρνήθηκε μια εκδήλωση του Χ.Κορτζίδη σε μια σχολική αίθουσα;

Τέλος, αν συμπεριλάβουμε τα διαχρονικά οφέλη πάρα πολλών στις τοπικές μας κοινωνίες, ( και δεν θα εξετάσουμε πως έχουν εκλεγεί ), και πολλών από όσους λειτουργούν σε αυτές, σε αντιδιαστολή όσων ίσχυσαν και ισχύουν ακόμα και σήμερα, τα οποία αφορούν το τοπικό πολιτισμό της Γλυφάδας, προσωπικά κρίνουμε ότι υφίστανται προνομιούχοι και μη προνομιούχοι, με τα χρήματα του κοινωνικού συνόλου. 

Μακροσκελές ΥΓ:

( '' Κοίτα να δεις κάτι πράγματα, επί δεκαετίες συνειδητά δεν συνέστησα ούτε ένα τοπικό σύλλογο, ούτε ένα σωματείο, ούτε μια οργάνωση, είχα όμως το ΕΝΑ (1) διωκόμενο και κατασχεμένο ΤΟΠΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ !!! ( Ξέρεις γιατί το έκανα συνειδητά αναγνώστη/ια; Γιατί ήθελα και θέλω να βρίσκομαι στη δική σου θέση, των πολλών, οι οποίοι/ες δεν βρίσκονται μέλη συλλόγων, δεν είναι μέλη οργανώσεων, παρατάξεων, κομμάτων, κ.α., όμως καταβάλουν κανονικά τέλη, φόρους, και ελπίζουν ότι θα έρθει η ημέρα εκπροσωπήσεώς τους !!! ) 

Τελείως ουτοπιστικό σύμφωνα με όσα διαμόρφωσε αυτός ο λαός να θεωρείς ότι μπορεί να προκύψει εκπροσώπηση, διότι όταν ο σύλλογος αιτείται οι αρμόδιοι σκέπτονται σειρά ψήφων, όταν αιτείται ο πολίτης, ο πολίτης είναι αμελητέα ποσότητα.

Έτσι δημιουργείται ένας ποικιλόμορφος και πολυδιάστατος κοινωνικός χαρακτήρας και πολιτισμός, στον οποίο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ λογίζεται να μάθει η 60 χρονη ζούμπα από τον πολιτιστικό σύλλογο, και πρέπει να καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα του συλλόγου από τον δήμο, και στον αντίποδα όσοι είχαν δεκαετίες ανιδιοτελούς τοπικής προσφοράς σε πολιτισμικό επίπεδο να υπονομεύονται από τους πρώτους τυχόντες, χωροφύλακες, μανάβηδες, κ.α., οι οποίοι έχουν εκλεγεί με τις ψήφους του 2 - 3 % των κατοίκων μιας τοπικής κοινωνίας - ΠΟΛΗΣ. 

Ο ένας πολίτης λογίζεται αμελητέα ποσότητα για τα σκάρτα δεδομένα όσων εδραιώθηκαν στο τόπο μας, όμως, η δημοκρατία είναι μια μονάδα, όπως ο ένας πολίτης, το ανάλογο και για την περιφέρεια Αττικής, και για το κοινοβούλιο, άρα τοποθετήστε καλύτερα τους συντελεστές διότι σήμερα αυτή η μονάδα του ενός πολίτη αποτελείται από εκατομμύρια πολιτών. ( Ασαφές; Καθόλου, γιατί γνωρίζω χιλιάδες άτομα (μονάδες) που δεν είναι μέλη τοπικών συλλόγων, κομμάτων, παρατάξεων, άρα στο σύνολό τους είναι εκατομμύρια μονάδες - πολίτες. '')

* Δεν είναι του παρόντος να κάνουμε αναφορά στις περγαμηνές του κάθε ενός, και στις διαδικασίες οι οποίες ακολουθούνται κατά την προεκλογική περίοδο, όπου ένας υποψήφιος επικαλείται την συμμετοχή του στον πολιτιστικό σύλλογο, στην επιτροπή γονέων, στον σύλλογο γονέων, στην τοπική ενορία, κ.α., ώστε να εμπλουτίσει το βιογραφικό του, και στον αντίποδα ο ''άλλος'' που είχε διαθέσει τα χρήματά του επί πολλά χρόνια, και ανιδιοτελώς παρείχε όσα παρείχε, και με μεγαλύτερη αποδοχή από ένα υποψήφιο η εκλεγμένο, δεν επικαλείται απολύτως τίποτα, ούτε καν τα πτυχία του, και δεν συμμετέχει στις εκλογικές διαδικασίες. Εσύ δεν πρέπει ως θεσμικά εκλεγμένος/η να τον εκπροσωπείς, η μήπως είναι δική μου υποχρέωση; 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού από την Περιφέρεια Αττικής Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">