ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

2 Νοεμβρίου 2016 - Δύο χρόνια από το θάνατο του Δήμου Τσακνιά

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Σαν σήμερα δυο χρόνια πριν, στις 2.11.2014, έφυγε για το ταξίδι δίχως γυρισμό στα 65 του χρόνια ο Δήμος Τσακνιάς.



Για την οικογένεια και τους φίλους του και, σίγουρα, για αρκετούς συντρόφους και συντρόφισσες του, η απώλεια του αποτελεί ακόμη ανοιχτή πληγή. Μας λείπει αφόρητα. Για όσους δεν κινδυνεύουμε να τον ξεχάσουμε, καθώς και για όσους σιγά-σιγά η μνήμη του ξεθωριάζει αλλά θα ήθελαν να τον «κρατήσουν» για λίγο ακόμη, επισυνάπτουμε ένα απ’ τα ελάχιστα video που βρήκαμε στο διαδίκτυο μετά το θάνατο του. Είναι μια παρέμβαση του «από τα κάτω» στη συζήτηση που είχε οργανώσει η ΚΟΕ, συνιστώσα τότε ακόμα του ΣΥΡΙΖΑ, στις 21.11.2012 ως δική της συμβολή για τη δημιουργία του νέου, «ενιαίου» πλέον, ΣΥΡΙΖΑ.

Οι «αναχρονιστικές» τοποθετήσεις, για το τι θέση θα είχε πάρει ένας νεκρός αν είχε ζήσει τα όσα συγκλονιστικά βιώσαμε τα δυο χρόνια από το θάνατο του, είναι κάτι παραπάνω από απρεπείς. 

Δυο χρόνια μετά, ωστόσο, η παρέμβαση του Δήμου – τότε ακόμα μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ως ανένταχτος - κάνει ακόμη πιο φανερή όχι μόνο τη σημασία της απώλειας του, αλλά και το μέγεθος της οπισθοχώρησης της υπόθεσης της χειραφέτησης των εργαζόμενων, του λαού και της χώρας στην οποία αφιέρωσε, από εργαζόμενος μαθητής ακόμα, όλη του τη ζωή.


                                                                            Νάντια Βαλαβάνη

Σημείωση του ''Γ'': Ο Δήμος έφυγε νωρίς, και χωρίς να προλάβει να δει όσα διαμορφώθηκαν στη χώρα μας πρόσφατα, όμως οφείλουμε να τονίζουμε ότι ορισμένοι πρώην σύντροφοι μας, και μετέχοντες της σημερινής κυβέρνησης, το ανάλογο επιθυμούν και για εμάς.

Στο βίντεο, ο Δήμος Τσακνιάς, αναφέρετε αρχικά σε κάποιες πολιτικές μορφές της αριστεράς, οι οποίες διαδραμάτισαν ενεργό ρόλο στις επαφές, ώστε να προκύψει η συσπείρωση των αριστερών, και των ομάδων, ώστε να λάβει σάρκα και οστά ο σχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ομολογουμένως στη συνέχεια αυτοί έμειναν στην αφάνεια.

Επίσης, αναφέρετε στο γεγονός του ανένταχτου πολίτη - αριστερού, όπως επέλεξαν να είναι ελάχιστοι ακόμα, σε αντιδιαστολή άλλων, που διαδραμάτισαν ένα ρόλο διαμορφώσεων αρχηγικού τύπου οργανώσεων, και κόμματος, κυρίως με ανταλλάγματα.

Σαφώς η Αριστερά είναι κάτι ανάλογο της Ελλάδος, και δεν πρόκειται να πεθάνει, ούτε έχει πεθάνει, και ο Δήμος αναφέρετε στην ιστορία του Ελληνικού, όπως και στον Χρ. Κορτζίδη, σε ένα ζήτημα το οποίο αποτελεί τη κορωνίδα μιας υγιούς στάσης των αριστερών κατοίκων, επί δεκαετίες, αν και τελευταία υπήρξαν σαφείς μεταβολές από τους κόλπους της αριστεράς, και της κυβερνήσεως, τις οποίες δεν τις πρόλαβε ο Δήμος.

Ο κόσμος γνωρίζει ποιοι παραμένουν αντισυστημικοί, και ποιοι έγιναν συστημικότεροι των συστημικών, και παράλληλα ελλοχεύοντας και η προδοσία, διότι πολλοί εξ υμών έπειτα από όσα ίσχυσαν και ισχύουν αισθανόμαστε προδομένοι, και ότι έχουμε μια σειρά από κυβερνητικά στελέχη, όπως και τους διορισμένους συμπαραστάτες τους, οι οποίοι είναι ικανοί να επαναφέρουν όλο το σάπιο σύστημα του παλαιοκομματισμού, αρκεί να μην διακυβεύεται το ελάχιστο όσων αφορά τα προνόμιά τους και την εξουσία τους. 

Ο λαός, ο οποίος αναβάθμισε και υποστήριξε την αριστερά να βρεθεί στην εξουσία, επιθυμούσε αλλαγή πολιτικών, και την αριστερά κυρίαρχη στο τιμόνι της εξουσίας. ( Αποτελεί τεράστια ενόχληση, ορισμένοι επιτήδειοι, οι οποίοι χρησιμοποίησαν την αριστερά ως όχημα, να μας αποκαλούν ποικιλοτρόπως, διότι δεν χρησιμοποιήσαμε τους υπολοίπους για το δικό μας προσωπικό όφελος, ενώ οι ίδιοι εξαργυρώνουν την διαδρομή τους σε χρήματα. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: 2 Νοεμβρίου 2016 - Δύο χρόνια από το θάνατο του Δήμου Τσακνιά Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">