ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. Για την ηρωϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η μνήμη του πολυτεχνείου είναι διαρκώς νωπή, και όπως στα συνθήματα ''το πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή'', και της εξεγέρσεως, θεωρούμε ότι και η ανατροπή όσων δεν πρεσβεύουν το λαό πρέπει να έρθει αυθόρμητα χωρίς καλέσματα και χωρίς ανακοινώσεις.

Πολλά δεν προλάβαμε να τα δημοσιοποιήσουμε τις προηγούμενες ημέρες δεδομένου ότι είμαστε διαρκώς στο δρόμο, όπως την ανακοίνωση από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το πολυτεχνείο, δεδομένου ότι δεν είμαστε εφοδιασμένοι κατάλληλα ώστε να δημοσιοποιούμε από οπουδήποτε, η ακόμα να έχουμε το autopilot, διότι προσωπικά δεν μας αρέσει. ( Θέλουμε να έχουμε 'εικόνα', και να παρεμβαίνουμε.)

Σαράντα τρία χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και το αίτημα «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία» παραμένει και σήμερα επίκαιρο.

Η κορυφαία έκφραση του αντιδικτατορικού αγώνα που αποτέλεσε η εξέγερση τον Νοέμβρη του 1973, αρχικά των φοιτητών και στη συνέχεια με τη ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού, άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της αμερικανόφερτης χούντας που είχε επιβληθεί με την αρωγή του ντόπιου και εξωτερικού οικονομικοπολιτικού κατεστημένου.

Σήμερα, έχουμε χρέος να βαδίσουμε με τα ίδια αποφασιστικά βήματα ενάντια στη «δικτατορία των μνημονίων και των αγορών».

Ενάντια στην πολιτική των μνημονίων, που:
Φορτώνουν νέα δυσβάσταχτα χρέη στις πλάτες του λαού για να διασωθούν οι τραπεζίτες και το κεφάλαιο.

«Πυροβολούν» και υποβαθμίζουν τη Δημοκρατία, βάλλουν κατά του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και παίρνουν πίσω τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας, οδηγώντας τον στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Απαξιώνουν την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετατρέπουν τα κοινωνικά αγαθά (Φως - Νερό κ.λπ.) σε εμπορεύματα.
Ξεπουλούν τη Δημόσια περιουσία αλλά και υφαρπάζουν τα σπίτια των φτωχών των λαϊκών στρωμάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α θεωρεί, τουλάχιστον, προκλητική την ενέργεια της συγκυβέρνησης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.), δύο ημέρες πριν την 43η επέτειο του Πολυτεχνείου να εκδώσει απαγορευτικό Διαδηλώσεων και Συγκεντρώσεων, καταστέλλοντας με βία και χημικά όσες επιχειρήθηκαν, προκειμένου να υποδεχθεί τον Αμερικανό Πρόεδρο και να παρουσιάζει τον ίδιο ως «φίλο» και την κυβέρνηση των Η.Π.Α. ως «σύμμαχο». Για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους, χρησιμοποιούν όποια μέθοδο ταιριάζει στην εποχή. Τότε, το 1973 την δικτατορία των τανκ, τώρα τις τράπεζες και το χρέος.

Οι Η.Π.Α. είναι η δύναμη αυτή που με την ιμπεριαλιστική της πολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, και με βραχίονα το ΝΑΤΟ, ευθύνεται για την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και το αιματοκύλισμα των λαών του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Συρίας, του Λιβάνου, της Βόρειας Αφρικής και της Παλαιστίνης.

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουν να αγωνίζονται δυναμικά για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας, για μια άλλη πολιτική που θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όλων των λαών του κόσμου. Θα συνεχίσουν ενάντια στα μνημόνια και στις πολιτικές λιτότητας, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, που ισοπεδώνουν τα πάντα προς όφελος της κερδοφορίας των ολίγων, που «τρέφουν» τον Κοινωνικό αυτοματισμό και τον Φασισμό.

Όλοι και όλες στις εκδηλώσεις Μνήμης
την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΒΡΙΟΥ 2016
για να τιμήσουμε την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. Για την ηρωϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">