ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνελήφθη στη Γλυφάδα η «γυναίκα αράχνη» από τη Δράμα

Η αποκαλούμενη «γυναίκα αράχνη» της Δράμας συνελήφθη στη Γλυφάδα, και δεδομένης αυτής της συλλήψεως πρέπει να υπάρξει ενδελεχής έρευνα για το καθεστώς χρηματοδοτήσεων ημέτερων από τη πλευρά του δήμου Γλυφάδας και των κομματικών στελεχών.

Γ.Κ: Όπως γνωρίζετε εμείς δεν έχουμε πλειάδα συγγενικών προσώπων στα έδρανα της Ελληνικής δικαιοσύνης, ούτε χωροφυλάκων και αστυνομικών οι οποίοι είναι οι βασικοί συνεργάτες των εκάστοτε κομματικών διοικήσεων του δήμου. Επίσης, δεν έχουμε καμία σχέση με τα εθνικά και τοπικά διαπλεκόμενα.

Επιπροσθέτως, θεωρούμε ότι πλειάδα προσεγγίσεων από την πλευρά της Ελληνικής Δικαιοσύνης, σε καραμπινάτα σκάνδαλα εκατομμυρίων ευρώ στο δήμο Γλυφάδας, τα οποία συντελέστηκαν σε τοπικό επίπεδο, αποτελούν απόρροια των συγγενικών και φιλικών προσώπων τα οποία διατηρούν στελέχη των διοικούντων παρατάξεων στους κόλπους της δικαιοσύνης.

Επί δεκαετίες χρηματοδοτήσεων για την έκδοση τοπικών εφημερίδων, δεν υπάρχουν τα στοιχεία του πόθεν έσχες των χρημάτων που δόθηκαν σε τοπικούς εκδότες, (ένα εξ αυτών τον έχουν παράνομα έμμισθο του δήμου), καθώς επίσης, δεν υπάρχει διαφάνεια στο καθεστώς υποστηρίξεως τόσο από τα εθνικά ΜΜΕ, καθώς και από υπαλλήλους αυτών των media, οι οποίοι αναπαράγουν και τοπικά κατά το δοκούν θέματα προβολής δημάρχου και της διοικήσεως του δήμου, ενώ σχεδόν ποτέ δεν αναπαράγουν όσα περνούν από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, και τους εργαζόμενους των Ο.Τ.Α. ( Αυτό που αποκαλείται εσείς απελευθέρωση, η νεοφιλελευθερισμό, επί της ουσίας είναι μιντιακή και δημοτική χούντα. )

Οι αράχνες, όπως και οι ιστοί τους, όπως ανέφερα εχθές (πριν το συγκεκριμένο δημοσίευμα, σε συνομιλία) είναι πολυπλεκόμενοι και διαπλεκόμενοι, με πολυχρωμία ιστών, αδιαφάνεια, και πολλούς/ες εμπλεκόμενους στα νότια προάστια και τη Γλυφάδα. 

Να ασχοληθείτε και με τις τοπικές «αράχνες», διότι επί αρκετά χρόνια ενώ παρείχαν δεκάδες χιλ. ευρώ, την προεκλογική περίοδο, για έκδοση τοπικών διαφημιστικών εφημερίδων, με τους υποψηφίους συγκεκριμένων παρατάξεων, εμείς δεχόμαστε διώξεις και κατασχέσεις, ενώ ποτέ δεν είχαμε σχέση με τους ιστούς της «αράχνης», και ποτέ δεν λάβαμε ούτε μια δεκάρα από το δήμο, τους υποψηφίους, και τις παρατάξεις.

Επανειλημμένα έχω αναφέρει, όταν και όποτε βρεθεί ο λαός στην εξουσία, πολλοί και πολλές, όχι απλά θα χάσουν τον ύπνο τους, θα χάσουν πολλά περισσότερα.

Η «γυναίκα αράχνη» 

Πρόκειται για την 44χρονη δημοσιογράφο Σ.Μ., σε βάρος της οποίας εκκρεμούσαν πέντε εντάλματα σύλληψης. 

Το πρώτο είχε εκδοθεί το 2015 για έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων άνω των 150.000 ευρώ, δύο ακόμη το 2014 για ηθική αυτουργία από κοινού και άμεση συνέργεια σε απιστία στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση με ζημιά άνω των 150.000 ευρώ, και για φοροδιαφυγή. Δύο ακόμη εντάλματα σύλληψης του 2015 και 2016, αφορούσαν τη μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. Σε βάρος της είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών και 7 ετών φυλάκισης.

Η συγκεκριμένη γυναίκα κατηγορείται μαζί με τέως νομάρχη Καβάλας και συνεργάτες του για απευθείας αναθέσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων την περίοδο 2005-2006, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ αλλά περίπου 220.000 ευρώ κατέληξαν στην 44χρονη δημοσιογράφο. Μάλιστα τα 11 χρηματικά εντάλματα εκταμιεύσεων έγιναν χωρίς εισήγηση της διεύθυνσης οικονομικών υπηρεσιών της νομαρχίας. 

Τον Απρίλιο του 2015 κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης, είχαν τεθεί περιοριστικοί όροι στον τέως νομάρχη. Το κατηγορητήριο περιελάμβανε εκτός του τέως νομάρχη, τα ονόματα στενών συνεργατών του, όπως δύο πρώην αντινομαρχών, ενός ακόμη δημοσιογράφου του γραφείου τύπου της νομαρχίας και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η 44χρονη δημοσιογράφος που συνελήφθη στην περιοχή της Γλυφάδας από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, είχε διαφύγει της σύλληψης και αναζητούταν.

Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης, παρέπεμπε τον τέως νομάρχη για απιστία, ηθική αυτουργία κατ’ εξακολούθηση, με τις κατηγορίες να είναι βαριές και για τους τέως αντινομάρχες, υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και τον υπεύθυνο Τύπου της Νομαρχίας. 

Το βούλευμα, που στηρίχθηκε στο πόρισμα του οικονομικού επιθεωρητή, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ βγήκαν από τα ταμεία της Νομαρχίας, με τη δημοσιογράφο από τη Δράμα να φέρεται ότι πληρωνόταν για «δήθεν» έργα που αναλάμβανε από την 4η Νομαρχιακή Επιτροπή.

Σε απόσπασμα του βουλεύματος αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο τέως νομάρχης έπεισε τους συγκατηγορούμενούς του να τελέσουν πράξεις απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνελήφθη στη Γλυφάδα η «γυναίκα αράχνη» από τη Δράμα Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb