ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουίκ με τον πρέσβη του Καζακστάν

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ κ. ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΟΥ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον απόδημο ελληνισμό κ. Τέρενς Κουίκ είχε σήμερα εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρέσβη του Καζακστάν στην Ελλάδα κ. Alexei Volkov, μετά από αίτημα του τελευταίου.

Κατά την εν λόγω συνάντηση, o Πρέσβης του Καζακστάν αναφέρθηκε στην σημαντική ελληνική Ομογένεια, που διαβιεί σήμερα στη χώρα του, από την οποία προέρχονται επιφανείς προσωπικότητες του πολιτικού, πολιτιστικού και επιστημονικού χώρου, ενώ έκανε ειδική αναφορά και στους Έλληνες πολίτες που, έχοντας ζήσει στη χώρα του κατά το παρελθόν, επέστρεψαν στη γενέτειρα τους, αλλά αποτελούν γέφυρα μεταξύ του Καζακστάν και της Ελλάδος.

Από πλευράς του ο ΥΦΥΠΕΞ κ. Κουίκ εξέφρασε την υπερηφάνεια του για όλους τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό και διαπρέποντας, αποτελούν τους πλέον άξιους πρεσβευτές της πατρίδας τους. 

Προσέθεσε δέ ότι μέσα στον προγραμματισμό των επισκέψεων του το 2017 εντάσσεται και μετάβαση του στο Καζακστάν για εκεί συνάντηση με τους Έλληνες Ομογενείς.

Σημείωση του ''Γ'': Πριν από χρόνια μια τοπική κατασκευαστική, στον τομέα των Αλουμινίων, είχε ολοκληρώσει την κατασκευή μιας  κλινικής μονάδας στο Καζακστάν, άρα οι σχέσεις ανάμεσα στις χώρες είναι σε καλό επίπεδο.

Βεβαίως το πρόβλημα υφίσταται στις τοπικές μας κοινωνίες, και ευρύτερα στο τόπο μας, όπου επιδρούν διαφορετικοί παράγοντες, και ειδικότερα τα τελευταία χρόνια.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Συνάντηση του ΥΦΥΠΕΞ Τέρενς Κουίκ με τον πρέσβη του Καζακστάν Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">