ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ελληνικό: Με όπλα τους αγώνες μας συνεχίζουμε… ( Παράλληλα σχολιασμός του Γ.Κουρδομένου)

Ελληνικό: Με όπλα τους αγώνες μας συνεχίζουμε… τιτλοφορείται το κείμενο συμπερασμάτων της ΝΕ Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα του τόπου μας, στο οποίο υπονομευόμαστε επί σειρά ετών. ( Κύριες και κύριοι των τοπικών Ο.Μ δεν θα σας κάνω τη χάρη χωρίς σχολιασμό να περάσετε την δική σας θέση) 

ΝΕ Ν.Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ: Είναι ιστορικά πλέον καταγεγραμμένο ότι τις τελευταίες δεκαετίες, από τότε που ο χώρος στο Ελληνικό έπαψε να λειτουργεί ως αεροδρόμιο, οι κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις που αποτέλεσαν την ραχοκοκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για Μητροπολιτικό Πάρκο, δημόσιο σε μια πόλη, που το πράσινο υπολείπεται κατά πολύ από τις άλλες ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις. Ο αγώνας για Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό αποτελεί ταυτοτικό στοιχείο για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Γ.Κ: Παράλληλα δε, είναι καταγεγραμμένο, ότι για το Ελληνικό αγωνίζονται σειρά από συμπολίτες μας είτε κομματικών οργανώσεων, είτε ακόμα και ανεξάρτητοι. Επίσης, μπορεί να εξυπηρετεί τις προσδοκίες ορισμένων να παρακάμπτονται οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι γεννήθηκαν εντός του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, στον Βόσπορο, όμως εμείς έχουμε υποχρέωση να τους το υπενθυμίζουμε, παράλληλα με μια σειρά ενεργειών μας οι οποίες έφτασαν στα χέρια τέως κυβερνώντων της χώρας μας. 

ΝΕ Ν.Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ: Όλο το προηγούμενο διάστημα με αγώνες, νίκες, ήττες, αναθεωρήσεις, εκβιασμούς και συμβιβασμούς φτάσαμε πρώτα στην υπογραφή σύμβασης το 2014 (ΝΔ- ΠΑΣΟΚ) και στην αναθεωρημένη σύμβαση του 2016.  Οι διαφορές μεταξύ των δυο συμβάσεων πέρα από τα επιμέρους είναι σημαντικές ως προς την υποστήριξη του δημόσιου συμφέροντος. 

Το τίμημα δυστυχώς παραμένει χαμηλό λόγω των διεθνών δεσμεύσεων, ενώ οι δικαστικές διαδικασίες διερεύνησης του αντιπροσωπευτικού του τιμήματος ή της χαριστικής του διάστασης είναι μακρόσυρτες. (Διερεύνηση εισαγγελέα, επιτροπή αναφορών Ευρωκοινοβουλίου)

Οι σημαντικές διαφορές μεταξύ της σύμβασης 2014 και της αναθεωρημένης σύμβασης 2016, πέραν των επιμέρους,  είναι ότι με την δεύτερη εξασφαλίζεται δημόσιο, κοινόχρηστο Μητροπολιτικό Πάρκο δυο χιλιάδων στρεμμάτων με την υποχρέωση μάλιστα του επενδυτή αυτό να γίνει την πρώτη επταετία. Αντίθετα με την σύμβαση 2014 (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) δεν υπήρχε δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για καμιά φάση του έργου, ούτε δέσμευση για δημόσιο, κοινόχρηστο Μητροπολιτικό Πάρκο. 

Η άλλη σημαντική διαφορά είναι ότι δεν αποτελεί παράρτημα το master plan, όπως στην σύμβαση του 2014 και εξ αιτίας αυτού, το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ) της περιοχής, δηλαδή η τοποθέτηση στο χώρο όσων προβλέπονται στην σύμβαση και στο μνημόνιο συνεργασίας ΤΑΪΠΕΔ και επενδυτών ανοιχτά προς διεκδίκηση. 

Σχολιασμός του Γ.Κ: 

1) Ποιοι κινούσαν και κινούν τα νήματα ώστε συγκεκριμένα το Ελληνικό να αποτελεί δέσμευση του Μνημονίου; 

2) Επίσης, ποιοι ωφελήθηκαν και ωφελούνται από όσα είχαν τεθεί δημόσια όσων αφορά τον δημόσιο χαρακτήρα του Ελληνικού, με την δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου, σύμφωνα της προτάσεως του ΕΜΠ, χωρίς την παραχώρησή του στον οικονομικό παράγοντα;

3) Οι ωφελημένοι από τους κοινούς αγώνες για το Ελληνικό, χιλιάδων κατοίκων, πως δικαιολογούν μια σειρά υπονομεύσεων σε προτάσεις και δημόσιες τοποθετήσεις μας;  


4) Πολύ περισσότερο, πως δικαιολογούν την επιδίωξή τους να έχουν το πρώτο ρόλο και λόγο έναντι όσων γεννήθηκαν στο Ελληνικό, εντός του τέως αεροδρομίου;

5) Γνωρίζετε ότι πλην από σειρά υπονομεύσεις, επί χρόνια στην τοπική Ο.Μ του ΣΥΡΙΖΑ Γλυφάδας, δεν μας έχουν ενημερώσει για όλα τα σημαντικά ζητήματα της περιοχής μας, και όλα αποφασίζονται πίσω από τη πλάτη μας; 

6) Τι δηλώνει σε εσάς η έλλειψη ενημέρωσης, και το γεγονός να βρισκόμαστε προ τετελεσμένων πράξεων, αποφάσεων, κ.α.;

ΝΕ Ν.Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ: Σημαντική διεκδίκηση για την ΝΕ Νότιας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η  συλλογική κοινωνική διεκδίκηση ώστε να εξασφαλιστούν:

Η χωροθέτηση των επιπρόσθετων εξακοσίων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων κοινόχρηστων χώρων έτσι ώστε να ανοίγει το Μητροπολιτικό Πάρκο στις περιοχές του Αλίμου, στα Σούρμενα, στην Γλυφάδα και στη θάλασσα και να μην αποτελεί την κλειστή αυλή της επένδυσης.

Η χωροθέτηση των επιπρόσθετων τριακοσίων χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων για πράσινο ή ανταποδοτικά οφέλη προς τις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας. 
Η μείωση της κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων στο πάρκο και η ανάπτυξη Μέσων Σταθερής Τροχιάς (ΜΣΤ).

Η περαιτέρω μείωση της δόμησης των εμπορικών χρήσεων μεγάλης κλίκακας (Mall).

Σχολιασμός του Γ.Κ: Περαιτέρω μείωση των εμπορικών χρήσεων μεγάλης κλίμακας, και σαφώς όχι μεγάλης κλίκακας, όμως δεδομένου ότι σας ξέφυγε ως λάθος, εμείς έχουμε υποχρέωση να τονίσουμε ότι είναι γνωστές οι κοινωνικές παθογένειες αυτού του λαού, και ειδικότερα όταν εμπλέκεται σε επίπεδο αστικών κομμάτων.

ΝΕ Ν.Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ: Τα τρία πρώτα σημεία έχουν ήδη συμπεριληφθεί στην αναθεωρημένη σύμβαση του 2016, ενώ το τέταρτο αποτελεί διεκδίκηση των τοπικών κοινωνιών προκειμένου να μην καταρρεύσουν οι υπάρχουσες αγορές των όμορων δήμων. 

Επιπλέον η  δημιουργία καζίνο στον χώρο της επένδυσης θα δημιουργήσει πιέσεις στην κοινωνική συνοχή της περιοχής.

Άλλη σημαντική διαφορά μεταξύ των συμβάσεων 2014 και 2016 είναι ότι στην αναθεωρημένη σύμβαση δεν υπάρχει η δέσμευση ότι τα έργα στον χώρο του πρώην αεροδρομίου είναι εκτός της κείμενης νομοθεσίας. Οι διαδικασίες αδειοδότησης από δασική, αρχαιολογική υπηρεσία, κ.λ.π, είναι αναγκαίες για την εκτέλεση των έργων υπό την αίρεση, ότι αν οι δεσμεύσεις υπερβούν ένα μεγάλο μέρος της έκτασης, αποζημιώνεται ο επενδυτής.

Σχολιασμός του Γ.Κ: Σαφέστατα πρέπει να αποζημιώνεται ο επενδυτής, του οποίου του χαρίστηκε έναντι πινακίου φακής ο χώρος του Ελληνικού, διότι αποτελούσε την συμφωνία των κομμάτων - πολιτικών, οι οποίοι επί χρόνια αντί να υπηρετούν το δημόσιο όφελος, ανάγοντας σε μείζον τις προτάσεις των τοπικών κοινωνιών, και πολιτών, φρόντισαν να χαράξουν τις προσωπικές τους πολιτικές, για τους προσωπικούς τους λόγους.  

Ας εξετάσει ο κάθε ένας/μια από εσάς γιατί οι εκάστοτε κυβερνήσεις παρέκαμπταν την λαϊκή βούληση, όπως και τις προτάσεις μας. 

Αν υπάρχουν αρκετοί παλαιοί κάτοικοι στη Γλυφάδα,  οι οποίοι/ες δεν έτυχε να ακούσουν έστω μια φορά, όσα μεταδώσαμε από το τοπικό ραδιόφωνο, τα οποία είχαν σταλεί εξ' ολοκλήρου ως προτάσεις των κατοίκων στους καθ' ύλην αρμόδιους, δικαιολογημένα μπορεί εν αγνοία τους να βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα.  

Εμείς οφείλουμε να θυμίσουμε ορισμένα εξ αυτών: Τις προτάσεις μας για ουσιαστική ανάπτυξη στα νότια προάστια Αττικής με την δημιουργία εντός του πρώην αεροδρομίου Μητροπολιτικού Πάρκου, και περιμετρικά αυτού αγωνιστική πίστα της F1. 

Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας, σε αντιδιαστολή όλων των γειτονικών Ευρωπαϊκών κ.α., δεν διαθέτει πίστα αγωνιστικών αυτοκινήτων της F1, και ομολογουμένως η πρότασή μας, ως κατοίκων, και ''ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ'', αποτελούσε βασικό μοχλό ανάπτυξης, διότι σε ετήσια βάση θα είχαμε τουρισμό λόγω της διεξαγωγής των αγώνων, όπως και τεράστια προβολή της περιοχής και εν γένει της χώρας μας. 

Επίσης, αντί της τεράστιας ζημίας που έχουν υποστεί οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, και της οικονομικής κατρακύλας του τόπου μας, όπως και των χαρατσιών και ΕΝΦΙΑ, σήμερα οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων της περιοχής μας θα ήταν στο απυρόβλητο και με αύξηση τουλάχιστον 30%.

Εξετάστε λοιπόν, ποιοι μεθοδευμένα κατέστρεψαν την εθνική οικονομία, και δεν δημιούργησαν τις πολιτικές ουσιαστικής τόνωσης του τόπου μας. ( Ρίξτε και μια ματιά στο MONACO, και εξετάστε αν έχει προκύψει όφελος η ζημία των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών από την διεξαγωγή των αγώνων της F1. )

Επίσης, δεδομένου ότι ως περιοχή στα Νότια προάστια στερούμαστε τόσο ενός σύγχρονου μουσείου, όπως και θεάτρου, καθώς επίσης και μουσικής σκηνής, και πολύ περισσότερο μιας δημόσιας Ραδιοτηλεοπτικής δομής, όλων των κατοίκων, παράλληλα όσων προαναφέραμε, και του Μητροπολιτικού Πάρκου, αποτελούσε επιβεβλημένη αναγκαιότητα να υπάρξουν.

Σας καλούμε ως κατοίκους νοτίων προαστίων να εξετάσετε επαρκώς όσα μεθοδεύτηκαν από πολιτικούς, και τοπικές οργανώσεις, και αν πράγματι υφίσταται ωφέλεια αυτών των προσώπων σε αντιδιαστολή υμών. Μήπως χρειάζεται να υπάρξει και η μελλοντική τους ωφέλεια;     

ΝΕ Ν.Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ: Στα πλαίσια αυτής της διαδικασίας και παρά την απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεώτερων Μνημείων διεκδικούμε επιπλέον την προστασία και κήρυξη ως διατηρητέων τα κτήρια του πρώην Κολεγίου Θηλέων και του Αθλητικού Κέντρου του Αγίου Κοσμά. Εκκρεμεί η απόφαση του Αρχαιολογικού Συμβουλίου για τις αρχαιότητες. Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τις θέσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την προστασία τους.  

Οι δυναμικές που έχουν αναπτυχθεί στην κοινωνία για την διατήρηση και προστασία των νεώτερων μνημείων είναι πέρα των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και των κινημάτων και προέρχονται και από τον συντηρητικό τρόπο σκέψης καθώς το πρώην κολέγιο είναι ένα σημαντικό νεοκλασικό συγκρότημα των πέντε κτιρίων και του πάρκου, του αρχιτέκτονα της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, της Στοάς του Αττάλου και πολλών μουσείων του Μεσοπολέμου, ενώ το Αθλητικό Κέντρο έργο του διεθνούς φήμης πολεοδόμου Κωνσταντίνου Δοξιάδη αποτελεί πρότυπο στο σχεδιασμό αθλητικών κέντρων στην Ευρώπη.  

Η συλλογική μνήμη επίσης μας επιβάλλει να αγωνιστούμε για την προστασία ως διατηρητέων και των κινητών αντικειμένων που βρίσκονται στον χώρο- αεροπλάνα, αυτοκίνητα, εξοπλισμός. Να αγωνιστούμε ώστε να μην κινδυνεύσει ούτε ένα αρχαιολογικό εύρημα.

Οι υποδομές του χώρου για την διαχείριση των απορριμμάτων και των υγρών αποβλήτων διεκδικούμε να εξυπηρετούν και τους όμορους δήμους και η χωροθέτησή τους αγωνιζόμαστε να γίνει σε διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, τους όμορους δήμους και τον ΕΔΣΝΑ. 

Διεκδίκηση της ΝΕ Νότιας Αθήνας επίσης ως προς τις δημόσιες υποδομές είναι να παραμείνει στον χώρο του πρώην αεροδρομίου και το αμαξοστάσιο των αστικών λεωφορείων.

Η σχεδιαζόμενη δημιουργία Ενυδρείου στην παραλία επιβάλει για την συνέχεια των χρήσεων γης να παραμείνουν οι εγκαταστάσεις του ΕΛΚΕΘΕ, που το ερευνητικό του κέντρο θα αποτελέσει ενιαίο χώρο με την χρήση ενυδρείο.  

Ο αγώνας για το Ελληνικό είναι πλέον σε νέα φάση. 

Η αποτίμηση του προηγούμενου χρονικού διαστήματος μάς επιβάλλει να θέσουμε στον δημόσιο και κομματικό διάλογο τα εξής: Όλο αυτό το διάστημα η συνεργασία της ΝΕ με την κομματική ηγεσία, τα στελέχη του κόμματος που κατέχουν κυβερνητική ευθύνη είναι καλή με την έννοια της ενημέρωσης και αλληλοτροφοδοσίας ιδεών, σκέψεων, εκτιμήσεων, ώστε η αστική ανάπλαση στο χώρο του πρώην αεροδρομίου να μην διαλύσει την κοινωνική συνοχή. 

Αντίθετα το ΤΑΪΠΕΔ  όλο αυτό το διάστημα έχουμε την αίσθηση ότι εκπροσωπούσε, στην ανοιχτή διαπραγμάτευση για το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης που συνεχίζεται, τα συμφέροντα των επενδυτών και όχι του δημοσίου. Επιμένουμε ότι η τοποθέτηση στο ΔΣ της Ελληνικό ΑΕ (θυγατρική του ΤΑΪΠΕΔ) του δημάρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης είναι λάθος. Ο δήμαρχος ενδιαφέρεται περισσότερο για την στήριξη των πελατειακών του σχέσεων με τους δημότες της περιοχής μέσω χορηγιών από τους επενδυτές και η άμεση αντικατάσταση του είναι επιβεβλημένη.
  
Είναι επιβεβλημένη η ενίσχυση του Γραφείου Ελληνικού  του Υπουργείου Οικονομικών-με ρόλο δημόσιου λειτουργού και ελέγχου και όχι γραφείου διεκπεραίωσης των υποθέσεων των επενδυτών, που ο ρόλος του στη νέα φάση σύμφωνα με τις συμφωνίες είναι σημαντικός. Επαναφέρουμε την πρότασή μας για θεσμοθέτηση Επιτροπής Διαβούλευσης και Παρακολούθησης του Έργου από ερευνητικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς, αυτοδιοικητικούς, και κοινωνικούς θεσμούς, κατά τα πρότυπα άλλων μεγάλων αστικών αναπλάσεων σε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις συμβουλευτικής στον πολιτικό προϊστάμενο του γραφείου Ελληνικού. 

Επιβεβλημένη είναι η διερεύνηση αλλαγών σε σχέση με τα νέα δεδομένα ως προς το σχήμα άσκησης της κρατικής διοίκησης στην περιοχή μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης, που επιβάλουν αλλαγές και στην διοικητική διάρθρωση της περιοχής. 

Σχολιασμός του Γ.Κ: Την κοινωνική συνοχή την έχετε διαλύσει, και διαλύθηκε από την εποχή που κυβερνούσαν - διοικούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τα οποία ως κόμματα μεθόδευαν τα οφέλη των στελεχών και φιλοπαραταξιακών τους, εις βάρος της ορθής κοινωνικής συνοχής, όπου θα έχει άποψη ο λαός, και θα αποφασίζουν οι πολίτες, ως κοινωνικό σύνολο για το μέλλον του τόπου τους.

ΝΕ Ν.Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ: Οι εξελίξεις στο Ελληνικό θα είναι συνεχείς και σε βάθος χρόνου δεκαετιών.   Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αγωνιστικά παρούσες στις εξελίξεις.  Απόφαση της ΝΕ είναι η σύσταση ομάδας εργασίας για το Ελληνικό, που θα παρακολουθεί και θα προτείνει στην ΝΕ και το κόμμα.

6-11-2016

Συνέλευση μελών Ο.Μ. της 
Ν.Ε. Νότιας Αθήνας ΣΥΡΙΖΑ  

Σχολιασμός του Γ.Κ: Αγωνιστικά παρούσες στο Ελληνικό θα είναι οι κοινωνικές και πολιτικές εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις, αν δεν τους εξαγοράσουν με κάποιο τίμημα. Ο υποφαινόμενος όμως δεν εξαγοράζεται, το αεροδρόμιο είναι η γενέτηρά μου, και συντελείται έγκλημα κατά του τόπου για τα στενά οφέλη ελαχίστων και της οικογένειας του Λάτση. ( Δεδομένου ότι κάνατε αναφορά στην κοινωνική συνοχή, αναφέρουμε ότι η κοινωνική συνοχή στα νότια προάστια έχει προαπαιτούμενα. Πάρκο, Μουσείο, Θέατρο, Μουσική Σκηνή, και Τοπικό Δημόσιο Ρ/Τ ΜΜΕ)

Σημείωση: Αν φτάσει το δημοσίευμα μέχρι τους οφθαλμούς επιστημόνων της κοινωνιολογίας, καλούνται να μας παρέχουν μια σαφή τεκμηριωμένη θέση, πως διαμορφώνεται η ορθή κοινωνική συνοχή, στο παρόν του πλανήτη και του τόπου μας. 

1) Η κοινωνική συνοχή διαμορφώνεται με τον κατακερματισμό επί παντός επιστητού; 
2) Η κοινωνική συνοχή σήμερα, για το κοινωνικό σύνολο, διαμορφώνεται μέσα σε καφετέριες και καφενεία με καφέδες και ντουμάνι; (Εμείς θα κάνουμε μια προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με ορισμένους επιστήμονες, οι οποίοι δεν έχουν εμπλακεί με την ιστορία του Ελληνικού, ώστε να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις επιστημόνων.) 

Επισήμανση: Μέχρι πρόσφατα σε τοπικό επίπεδο πήγαινε ο πατέρας στο καφενείο, συνομιλούσε με μια σειρά κομματικών στελεχών, και εν συνεχεία καθόριζε τι θα ψηφίσει ολόκληρη η οικογένεια στις δημοτικές εκλογές. ( Το βρίσκεται σωστό και αντιπροσωπευτικό για το μέλλον του συνόλου και ειδικά των νέων γενιών ; )

Και μια δεύτερη επισήμανση, η οποία επίσης δεν έχει σχέση με το Ελληνικό, έχει όμως με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές εν συνεχεία: Η θέση ορισμένων, να χρησιμοποιηθούν στις δημοτικές εκλογές τα μέλη της οικογένειας του φαρμακοποιού, τα οποία λόγω επαγγέλματος κάνουν δημόσιες σχέσεις και θα πάρουν πολλές ψήφους, του φούρναρη, όπως και του μανάβη, του ψαρά, του εμπόρου ρούχων, της κομμώτριας, κ.α., και ειδικότερα και των προβεβλημένων καλλιτεχνών από τις τηλεοράσεις, οι οποίοι λόγω μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας έχουν μεγαλύτερο έρεισμα σε κοινωνικό επίπεδο, και να εξαιρεθούν όσοι έχουν πραγματικά ωφέλιμες προτάσεις, εσάς προσωπικά σας βρίσκει σύμφωνους ως πολίτες - δημότες/ες του 2016;

Επιπροσθέτως, το ανάλογο και με στελέχη μικρών κομμάτων, τα οποία λόγω της κομματικής ιδιότητας αποκτούν ιδιαίτερα προνόμια έναντι των υπολοίπων, σας βρίσκει σύμφωνους ως τοπική κοινωνία; 

Τελικά τι γίνετε με την χρυσή τομή σε επίπεδο κοινωνίας; ( Εννοώ την αρμονία στην σύνθεση ώστε να υπάρξει υγιής εκπροσώπηση όλων των κατοίκων, και να μην έχουμε ωφελημένους δεκάδες συνταξιούχους, δεκάδες επαγγελματίες, και δεκάδες κομματικά στελέχη, ενώ δεν πλησιάζουν στο ελάχιστο τις προτάσεις και θέσεις όσων βρίσκονται έξω από τις τοπικές παρατάξεις, και έξω από τις συντεχνίες των κολλητών στις Ο.Μ (οργανώσεις μελών).

* Γνωρίζετε αρκετοί όσα μετέδωσα προ δεκαετιών, από το τοπικό ραδιόφωνο, σε εποχές που η πλειονότητα δεν είχε ακολουθήσει όσα στην συνέχεια αποτελούν την διαδρομή τους, και το άλλοθι για τις υποψηφιότητες, μολονότι δεν παρουσιάζονται ως επαγγελματίες του άλφα η του βήτα, παρουσιάζονται με προσφορά στο τόπο. 

* Έπειτα από όσα διαμόρφωσαν τα αστικά πολιτικά κόμματα εξουσίας, επί δεκαετίες, ερήμην του κοινωνικού συνόλου, ακόμα δεν έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για αρμονία - ισορροπία, ώστε να προκύψει ορθή κοινωνική συνοχή;

Η ορθή κοινωνική συνοχή είναι εξαρτώμενη αποκλειστικά από την κοινωνία, ώστε να υπάρξει πραγματική εκπροσώπηση του συνόλου, και το σύνολο να αποφασίζει για το μέλλον του τόπου, όπως και για τα σημαντικά ζητήματα. 

Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ απαιτούσε ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, γιατί είναι το σημαντικότερο ζήτημα της περιοχής μας, και αντί της πραγματικής δημοκρατίας σε ένα μείζον ζήτημα σας ''σερβίρουν'' ενυδρεία, και εισαγόμενες συμβάσεις, όμως εσείς δεν αναρωτηθήκατε: Το ανάλογο θα ισχύσει αύριο και με την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, και μεθαύριο με το Κοινοβούλιο; ( Τελικά κυβερνά ο λαός ; )

* Δεν πρόκειται απλά για ένα αεροδρόμιο, το Ελληνικό, τα Αστέρια της Γλυφάδας, και εν γένει η περιοχή κρύβει από κάτω της Ιστορία χιλιετιών, όπως και αρχαιολογικά ευρήματα, και δεν διαφέρει σε κανένα βαθμό από την Ακρόπολη. 

* Μια πρόταση προσωπική μας, ήταν αντί του Ελληνικού να τεθεί επί των συζητήσεων και των συμβάσεων το Τατόι. Γιατί για το Τατόι δεν υπήρξε μια ανάλογη σύμβαση η αξίωση από την πλευρά των δανειστών; ( Διαθέτετε ευφυΐα και μπορείτε να κρίνετε όσα είχαμε περάσει, και τα επαναλαμβάνουμε σήμερα έπειτα από όσα έχουν προκύψει ως δεδομένα για το Ελληνικό.)  

Για την Ιστορία στις 14/07/2015, πριν την αξίωση των δανειστών για το Ελληνικό, και την σύμβαση η οποία έχει υπογραφεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ως συνέχεια της προηγούμενης από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είχαμε γράψει προς την σημερινή κυβέρνηση: ΕΚΤΑΚΤΟ: Γιατί δεν δίνετε το Τατόι για αποπληρωμή;

* Κύριε Λάτση, δεν είστε ο ''αυτοκράτωρ'' της παγκόσμιας οικονομικής βασιλείας, όπως και λίγοι ακόμα της οικονομικής ελίτ; Γιατί δεν επιθυμούσατε το βασίλειό σας στο Τατόι, το οποίο έχει και μια ανάλογη Ιστορία,  και θέλετε Γλυφάδα και Ελληνικό

Αν περάσω σήμερα στους αναγνώστες μας, ότι πριν από δεκαετίες ανέφερα το όνομα Λάτσης, όσων αφορά την μετεξέλιξη του Ελληνικού, θα μου προσάψουν δεκάδες κοσμητικά επίθετα, όμως, πολλά απ' όσα ισχύουν τα τελευταία χρόνια, ως βασική μετεξέλιξη, ''έπαιξαν'' τοπικά, έστω και ''κωδικοποιημένα''. 

Άλλωστε εσείς μεθοδεύσατε το ''βασίλειο'' σας να έχει βάση τα νότια και ειδικότερα Γλυφάδα - Ελληνικό, όμως δεν θα σταθεί ( στηθεί) εύκολα σε αυτό το τόπο, η μπορεί να μην στηθεί ποτέ, διότι το στήσιμο ενός οικονομικού - καπιταλιστικού βασιλείου προϋποθέτει την αποδοχή όλων των κατοίκων, και ομολογουμένως έχετε διαμορφώσει πόλωση, κατακερματισμό, ευνοούμενους, υποστηριχτές, και πολλούς πολέμιους αντιπάλους. 

Το ανάλογο έχει διαμορφώσει και το κυβερνών κόμμα, λόγω του γεγονότος της ασυνέπειας προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών έργων, ειδικά όσων αφορά το Ελληνικό. 

Προσωπικά, θα το περιορίσω, ποτέ δεν εμπιστεύτηκα το κυβερνητικό σχήμα, όπως και τους κατά τόπους, στο ζήτημα του Ελληνικού, διότι είχα κακή εμπειρία από τους τέως, και γνώριζα με ποια ευκολία οι προεκλογικές θέσεις, υποσχέσεις, δεσμεύσεις, κ.α., γυρίζουν πάντα υπέρ των συμφερόντων, και πάντα με το επιχείρημα της ανάπτυξης, μιας ανάπτυξης που θα γίνει ''για εμάς'' χωρίς εμάς. ( De facto ανάπτυξη για εμάς χωρίς εμάς δεν μπορεί να υπάρξει )

Θέλετε να ''κοιτάξω'' λίγο μπροστά στο χρόνο; To Ελληνικό θα γίνει ''πεδίο μάχης'' και θα ανατρέψει κυβερνήσεις. Όπως γνωρίζετε το συγκεκριμένο έχει ισχύσει, άρα ποιος καθορίζει να μην ισχύσει άπειρες φορές. ( Θα το φροντίσουν οι αυλικοί του ''αυτοκράτορα''; Ακόμα και να ισχύσει το συγκεκριμένο θα έχουμε τα πειστήρια, άρα πάλι θα βρεθούν κάποιοι οι οποίοι θα ανατρέψουν τις κυβερνήσεις.) 

Ομολογουμένως, το διαχρονικό λάθος - παθογένεια αυτού του λαού, είναι ότι υποβαθμίζει τους ''δίπλα'' του, και εν γένει τους ''άλλους'', και σταδιακά οι ''άλλοι'' γίνονται πολλοί, γίνονται περισσότεροι, ως περισσότεροι έχουν και περισσότερο δίκιο, και είναι ζήτημα χρόνου να γίνουν εξουσία. ( Ρουα ματ κ. ''αυτοκράτορα'', και σε αυτή την ''κίνηση'' δεν μπορούν να πράξουν το ελάχιστο ούτε οι ''αξιωματικοί'', ούτε τα ''πιόνια'', και δεδομένου ότι δεν μπορούν να κάνουν το ελάχιστο αυτοί, τι θα κάνει η ''βασίλισσα'' με τους ''ιππείς'' και με τους ''πύργους'';)
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ελληνικό: Με όπλα τους αγώνες μας συνεχίζουμε… ( Παράλληλα σχολιασμός του Γ.Κουρδομένου) Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb