ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Δυνατή Γλυφάδα: Πρόταση για μείωση των Δημοτικών Τελών

Από την παράταξη του Κ.Κόκκορη αναφέρετε ότι η σημερινή διοίκηση βαφτίζει τα έργα προμήθειες, δεν έχει προβεί στην μείωση των δημοτικών τελών, καθώς και ότι ακολουθούνται νεοφιλελεύθερες πολιτικές υπαίθριων πάγκων εμπορίου και καντινών, (ώστε οι γνωστοί σας άγνωστοι να έχουν περισσότερα κέρδη, ενώ τσακίζουν τους επιχειρηματίες της πόλης.)

_ Να_σταματήσουν να βαφτίζονται τα έργα προμήθειες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανταγωνισμός.

_ Η Δημοτική αρχή του κύριου Παπανικολάου, όρισε δημοτικούς χώρους για δημιουργία υπαίθριων πάγκων εμπορίου και καντινών.

 Πρόταση για μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 10% στο πρώτο εξάμηνο και 20% από το δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 7/11/2016, συζητήθηκε το θέμα του ορισμού των Δημοτικών Τελών.

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Δημοτικής αρχής ότι θα μείωνε τα Δημοτικά Τέλη αν εκλεγεί, για τρίτη συνεχή χρονιά κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει. 

Η παράταξη μας ζήτησε και κατέθεσε πρόταση, τη μείωση των Δημοτικών Τελών κατά 10% στο πρώτο εξάμηνο και 20% από το δεύτερο εξάμηνο του 2017. 

Επίσης, να εξεταστεί η μείωση ακόμα περισσότερο για επαγγελματικούς χώρους, υπόγεια και χρήσεις δημοτικών χώρων, αφού όλοι ζούμε το φαινόμενο να κλείνουν οι επιχειρήσεις, η μία μετά την άλλη, και πολλές να φυτοζωούν. 

Η Δημοτική αρχή του κύριου Παπανικολάου, όχι μόνο δεν μπήκε στον κόπο να εξετάσει την πρότασή μας, αλλά όρισε δημοτικούς χώρους για δημιουργία υπαίθριων πάγκων εμπορίου και καντινών.

Παρά τη σύσσωμη αντίδραση της αντιπολίτευσης, κάτι τέτοιο δεν απετράπη. 
Ρωτάμε το Δήμαρχο, στη σημερινή συγκυρία που οι επαγγελματίες της πόλης μας αναστενάζουν, δίνει άδειες για υπαίθριο εμπόριο και καντίνες, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα να κλείσουν και οι τελευταίες επιχειρήσεις μια ώρα αρχύτερα; Ποια είναι η λογική και η αισθητική του για την πόλη; Να γυρίσουμε 50 χρόνια πίσω;

Είμαστε αντίθετοι στην καταστροφή της επαγγελματικής δραστηριότητας που έχει απομείνει στην πόλη μας και γι’ αυτό ζητάμε άμεση μείωση των Δημοτικών Τελών, τουλάχιστον 10% από 1/1/2017 και 20% από 1/7/2017. Ειδική μέριμνα για κοινόχρηστους χώρους, υπόγεια και χρήσεις δημοτικών χώρων. Καμία άδεια καντίνας ή υπαίθριου εμπορίου σε κανένα σημείο της πόλης μας. 

Να σταματήσουν να βαφτίζονται τα έργα προμήθειες, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανταγωνισμός. Οτιδήποτε αφορά έργο, να δημοπρατείτε ως έργο για να υπάρξει οικονομία πόρων, που θα επιτρέψει στους δημότες με μείωση τελών και επιβαρύνσεων.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Δυνατή Γλυφάδα: Πρόταση για μείωση των Δημοτικών Τελών Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">