ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

ΓΛΥΦΑΔΑ: Η πλειονότητα όσων μας ακολούθησε τοπικά δεν ασκεί έλεγχο

Τουλάχιστον για εμάς τόσο ο τοπικός αθλητισμός, όλων των συλλόγων και σωματείων,  όπως και ο πολιτισμός, μπορούσε να βρίσκεται και σε καλύτερη θέση, όμως, όπως φαίνεται, σε τοπικό επίπεδο υφίσταται μια διαχρονική παθογένεια η οποία φέρει πολιτική σφραγίδα, και ομολογουμένως η πολιτική δεν αρμόζει στον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, το αντίστροφο, χρειάζεται διευρυμένη προσωπική και ομαδική πολιτική σε επίπεδο συλλόγων με την αρωγή της πολιτείας, και όχι να βρίσκεται εξαρτώμενος ο αθλητισμός, όπως και οι δήμοι, από τις προσωπικές βλέψεις ατόμων και κομμάτων.

Αν γνώριζα για άλλη μια φορά, ότι θα εμφανιστώ σε τοπικό επίπεδο, ώστε στη συνέχεια, ( ετεροχρονισμένα), να μου κόψουν από ένα κομμάτι σειρά ''συμπολιτών'' μας, οι οποίοι προσβλέπουν στο ιδιοτελές τους όφελος, δεν χρειαζόταν να υπάρξει η δική μου εμφάνιση. Άλλωστε ο τοπικός πολιτισμός, σε αντιδιαστολή του αθλητισμού, είναι βαθιά άρρωστος και προβληματικός.

Απεδείχθη από την δεκαετία του 70, που δεν υπήρχε τοπικά ούτε τοπική εφημερίδα, ούτε εκδότες, ούτε διαδίκτυο, ούτε κινητά τηλέφωνα, και σαφώς ούτε περιοδικά, ιστοσελίδες, κ.α., ότι οι εκάστοτε διοικούντες των αστικών κομμάτων δεν επιθυμούσαν ουσιαστική πρόοδο στο τόπο μας, και ο κάθε ένας εξ' αυτών όσα είχε στο κεφάλι του θεωρούσε ότι ήταν και ορθά. Σύμφωνα της μετεξέλιξης ήταν ορθά; 

Τώρα που γίναμε ''πολλοί'' σε τοπικό επίπεδο, και με δεδομένο τον κατακερματισμό αντί της συνοχής, να γίνουμε ανταγωνιστικοί μεταξύ μας, και ειδικότερα όταν τα χρήματα των συμπολιτών μας κατευθύνονται επιλεκτικά σε ορισμένους οι οποίοι εμφανίστηκαν ετεροχρονισμένα; 

Όπως θυμάστε επί δεκαετίες, δεν βγήκα ποτέ να διαδηλώσω κατά των παρελάσεων, ούτε κατά όσων κάκιστα έχουν καθιερωθεί στο τόπο μας, σε πλήρη αντιδιαστολή άλλων, οι οποίοι μας είχαν ''πρήξει'' για την αλληλεγγύη τους, τον ριζοσπαστισμό τους, τις τοπικές πολιτικές υποστηρίξεως, και όπως γνωρίζετε ένθεν και ένθεν έχουμε καθολικά υποκριτές. 

Χέρι χέρι για τα ιδιοτελή τους συμφέροντα δεξιοί - αριστεροί, συμμετέχοντας και προβάλλοντας παρελάσεις, αναγνωρίζοντας ορθόδοξες χριστιανικές παραδόσεις, αντί του διαχωρισμού κράτους - εκκλησίας, αναγνωρίζοντας ακόμα και τις ''Κόκκινες Κυριακές'' του Νεοδημοκράτη δημάρχου Γλυφάδας, και θα πρέπει να τους δεχθούμε ως Ριζοσπαστική αριστερά !!! 

Λέμε ΟΧΙ στον συντηρητισμό και την υποκρισία απ' όπου κι αν προέρχονται...και τονίζουμε την πλήρη - καθολική παρανομία όσων βρίσκονται στα δημοτικά έδρανα σε σειρά σύννομων αιτημάτων μας.

Κάποια στιγμή να τους ρωτήσετε συνολικά γιατί υπονόμευσαν τις αιτήσεις μας ώστε να υπάρξει οργανωμένη δομή κάλυψης όλων των τοπικών εκδηλώσεων, αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνίας, κ.α.
 
Άλλωστε μας ακολούθησαν στα πεπραγμένα μας, δεν τους ακολουθήσαμε, και κυρίως όλοι αυτοί ποτέ δεν έχουν εκθέσει προτάσεις, θέσεις, και αιτήσεις, ανάλογες των δικών μας, απλά εμφανίστηκαν κάποια στιγμή σε τοπικό επίπεδο αποδεχόμενοι όσα παγιωμένα ισχύουν όπως ισχύουν.

Σαφώς δεν χρειάζεται να πούμε ότι από την ημέρα που εμφανίστηκαν δεν ασκούν έλεγχο στη δημοτική αρχή, δεν ενημέρωσαν ούτε μια φορά για τα κακώς κείμενα, άρα αποδεικνύεται ότι η πλειονότητα αυτών έχει στο μυαλό της τη διεύρυνση και μελλοντικά των παθογενειών οι οποίες οδήγησαν τη χώρα μας και τους Ο.Τ.Α στον συντελεστή τον οποίο βρίσκονται.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΣ

Σημείωση: Σε λίγες βδομάδες θα κάνουμε αναδρομή σε όσα αναδείξαμε μέσα στο 2016, και ελέγξτε την πλειονότητα των ''άλλων'', πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, που μάλλον είναι μόνο (2) δυο στη Γλυφάδα.

* Σαφώς το κοινωνικό σύνολο, όπως έχουν δηλώσει καλύτεροι ειδήμονες από εμάς, όσων αφορά τα αυτοδιοικητικά και την κοινωνιολογία, προσαρμόζεται πάντα σε όσα επικρατούν, χωρίς αναγκαστικά αυτά να αποτελούν το βέλτιστο και αυτό που χρειάζεται. ( Εμείς θεωρούμε ότι πλην της συστημικής προπαγάνδας και προβολής εκδηλώσεων τοπικού χαρακτήρα, χρειάζεται και πλήρης έλεγχος, όπως και η συμμετοχή όλων των κατοίκων στα κοινά. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: ΓΛΥΦΑΔΑ: Η πλειονότητα όσων μας ακολούθησε τοπικά δεν ασκεί έλεγχο Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb