ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Απαράδεκτη και μη σύννομη η λειτουργία του κοινωνικού ξενώνα ενηλίκων Βουλιαγμένης

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β: Κοινοποίηση πορίσματος ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας  Διοίκησης

Η ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. έχει επανειλημμένα και θεσμικά τοποθετηθεί για τα θέματα κοινωνικής στήριξης και πρόνοιας σε επίπεδο Δήμου στα πλαίσια του έργου της για τα Δημοτικά θέματα.

Συγκεκριμένα για τη δομή του «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – δωρεά Γεωργίας και Αχ. Καρατζά» και μετά την παραλαβή της πολυσέλιδης έκθεσης ελέγχου 50/Α/2016 του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), η οποία εξεδόθη Μάρτιο του 2016, προέβει στις παρακάτω ενέργειες για την επίλυση του θέματος με Δημόσιες διαφανείς διαδικασίες:  •  επανειλημμένα τοποθετήθηκε και ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας άμεσα να συζητηθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο σαν τακτικό θέμα και ταυτόχρονα να υπάρξει πλήρης ενημέρωση από τον Δήμαρχο.

Έτσι όπως ανακοίνωσε στη 23η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ο επικεφαλής της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β. και μετά από την συλλογική απόφαση κατά την 11η ανοιχτή γενική συνέλευση της ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β., προβαίνουμε στην ευρεία γνωστοποίηση του πορίσματος των ελεγκτών Δημόσιας διοίκησης και μόνο τα επιτρεπόμενα μη προσωπικού χαρακτήρα σημεία.

Η ανάρτηση του πορίσματος ελέγχου του ΣΕΕΔΔ στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη της ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ στο διαδίκτυο, και στον φάκελο του: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – δωρεά Γεωργίας & Αχ. Καρατζά»
Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. 50/A/3ος2016=Εκθεση ΕΛΕΓΧΟΥ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Ο λόγος είναι η πραγματικά εντυπωσιακή υποβάθμιση του σημαντικότατου αυτού θέματος, από την διοίκηση του Δήμου και η αποφυγή της αναλυτικής συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλά και η περίεργη απαξία –σχεδόν του συνόλου των μέσων ενημέρωσης, που δεν ασχολήθηκαν με το σημαντικό αυτό κοινωνικό θέμα.

Η ανάλυση του θέματος τόσο σε επίπεδο διοικητικών ευθυνών διαχρονικά αλλά περισσότερο σε επίπεδο κοινωνικά ορθής και δίκαιης λειτουργίας της κοινωνικής δομής του ξενώνα ενηλίκων Βουλιαγμένης και η επίλυση των κακών πρακτικών θα μας κάνει σοφότερους και θα βοηθήσει στην σωστή λειτουργία και του νέου κοινωνικού ξενώνα Βούλας.

Η γνώση των καταγεγραμμένων παράτυπων πρακτικών και τα συμπεράσματα του πολυσέλιδου πορίσματος των ελεγκτών, την οποία θα έχουν όλοι, θα αποκαλύψει πλέον πόσο κοινωνικά ευαίσθητη είναι η κοινωνία και εάν θα ζητήσει την άμεση ενημέρωση και επίλυση του θέματος από την Δημοτική διοίκηση.

ΡΙ.ΚΙ.Π. Β.Β.Β.

* Δείτε την έκθεση εδώ αν το έχετε παρακάμψει. 

Σημείωση του ''Γ'': To 33% των κλινών κύριε δήμαρχε παρέχεται δωρεάν στους απόρους ( οικονομικά αδύναμους ) κατοίκους Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης των λοιπών όμορων δήμων, η της υπόλοιπης χώρας ;

1) Το οικονομικά αδύναμοι σημαίνει - άποροι - όμως εδώ έχουμε ένα καταστατικό το οποίο μάλλον συντάχτηκε ώστε να μεριμνήσουν για πλούσιους - οικονομικά αδύναμους, οι οποίοι προφανώς ήταν πλούσιοι, και έχασαν την περιουσία τους, άρα κάποιος πρέπει να τους φροντίσει. 

2) Δεν αφορά όλους τους πολίτες, άρα εκ των πραγμάτων η λειτουργία του εν λόγω ξενώνα στο συγκεκριμένο καθεστώς κρίνεται Αντισυνταγματική.

3) Είναι σαφές ότι δεν προκύπτει η οικονομική κατάσταση των φιλοξενουμένων, και κάλλιστα υπάρχει ενδεχόμενο αρκετοί εξ αυτών να διαθέτουν σημαντικά περιουσιακά στοιχεία και να καταλαμβάνουν θέσεις φιλοξενίας πραγματικά εχόντων ανάγκη.

4) Η έλλειψη ιατρικών εξετάσεων, επίσης, σημαίνει ότι ορισμένοι μπορεί να μην πληρούν τα κριτήρια φιλοξενίας και να καταλαμβάνουν θέσεις που αναλογούσαν σε έτερους.

5) Το στοιχείο παραμονής πολλών φιλοξενούμενων επί 5 έτη επίσης στερεί από πραγματικά έχοντες ανάγκη να στεγαστούν επί 6μήνου μέχρι να προκύψουν οι συνθήκες μετεστέγασής τους.

6) Το γεγονός της επιτροπής αξιολόγησης, η οποία επίσης δεν γνωρίζουμε πως δημιουργείται, η οποία δεν λειτουργεί σύμφωνα με τον κώδικα διοικητικής διαδικασίας, διαμορφώνει μια ουσιαστική παθογένεια, είτε ευεργετώντας κατά το δοκούν, είτε απορρίπτοντας κατά το δοκούν. 

7) Το έλλειμμα τροποποίησης της επωνυμίας, η οποία πρέπει να ανταποκρίνεται στον χαρακτήρα του ιδρύματος, δημιουργεί ένα αδιαφανές πλαίσιο της λειτουργίας του ξενώνα.

8) Υπάρχουν σε εκκρεμότητα και αποφάσεις μη νόμιμες, όσων αφορά το καθεστώς παραμονής των φιλοξενουμένων, διότι ο χαρακτήρας φιλοξενίας δεν είναι η μόνιμη παραμονή. Το ίδρυμα υφίσταται ώστε να παρέχει ηθική ενίσχυση, στέγη και διατροφή, σε αυτοεξυπηρετούμενα άτομα ( Έλληνες ), τα οποία αδυνατούν να παραμείνουν στο περιβάλλον του σπιτιού τους για πολλά αίτια.

9) Υπάρχουν σημαντικές παραβάσεις ( απορρίψεις ) σε αιτήματα φιλοξενίας, (δεκάδες), ενώ αντιστρόφως υπάρχουν στο ίδρυμα μια πλειάδα μακροχρόνια φιλοξενούμενων.

10) Απαιτεί επιβεβλημένη αναγκαιότητα η ψηφιοποίηση ηλεκτρονικά των φακέλλων των φιλοξενουμένων, με τα πλήρη τους στοιχεία, οικονομικά, και ιατρικά, ώστε να διαπιστώνεται η ομαλότητα λειτουργίας του ιδρύματος κ. δήμαρχε Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωνσταντέλλο.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Απαράδεκτη και μη σύννομη η λειτουργία του κοινωνικού ξενώνα ενηλίκων Βουλιαγμένης Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb