ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αντίσταση στις Μνημονιακές πολιτικές; Ποτέ στην θητεία του!

Ένα ζήτημα το οποίο απασχολεί ευρύτατα τα τελευταία χρόνια των μνημονιακών κυβερνήσεων, είναι το καθεστώς εργασίας στους Ο.Τ.Α, το οποίο από την δημοτική συνεργασία χαρακτηρίζεται ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι.

Οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι για εμάς δεν επιλύουν το διευρυμένο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα μας, και απαιτείται τόσο οι δήμαρχοι όσο και οι δημότες να αξιώσουν μόνιμες θέσεις εργασίας, και να πιέσουν την κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Οι δημοτικές αρχές και οι δήμαρχοι κωφεύουν τόσο στις αιτήσεις, όσο και στις προτάσεις μας, και συγκεκριμένα στο δήμο Γλυφάδας ο Γ.Παπανικολάου εξασφάλισε τον κομματικό και παραταξιακό του περίγυρο, όμως δεν έχει λύσει σε κανένα βαθμό το ζήτημα της διευρυμένης ανεργίας.


Η τοποθέτηση του Χρήστου Κορτζίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους



Ο Γιάννης Κωνσταντάτος, πολύ θα ήθελε να έχει μόνιμο προσωπικό και πόρους αλλά από τη στιγμή που δεν του δίνουν (όπως και σε όλη την αυτοδιοίκηση) κάτι πρέπει να κάνει για να λύσει τα προβλήματα, να σηκώσει το σκουπίδι, να φτιάξει τα πεζοδρόμια, να βάψει τα σχολεία ...

Κάνει λοιπόν ό,τι του επιτρέπουν οι μνημονιακές πολιτικές. Προσλαμβάνει ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, εφαρμόζοντας έναν θεσμό ακραία αντεργατικό που μαζί με άλλους συνθέτουν τον Εργασιακό Μεσαίωνα που επικρατεί στην χώρα μας.

Γιατί ο Γιάννης Κωνσταντάτος, ποτέ στην θητεία του δεν θα ανεχθεί να μην λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, να μην σηκωθεί το σκουπίδι, να μην στολιστούν οι πλατείες και οι κοινόχρηστοι χώροι εξαιτίας έλλειψης προσωπικού.

Αν ο Γιάννης Κωνσταντάτος έκανε πολιτική, θα συμφωνούσε απόλυτα με τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία με δικαιώματα. Πιστεύει όμως  ότι οι δήμαρχοι δεν είναι υπουργοί και βουλευτές για να νομοθετούν, είναι αυτοί που εκτελούν τις λογικές και τις πολιτικές της εκάστοτε κυβέρνησης. Έτσι ο Γιάννης Κωνσταντάτος δεν κάνει πολιτική.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος δηλώνει απόλυτα σύμφωνος με τα σωματεία των εργαζομένων που αντιτίθενται στην εφαρμογή του θεσμού των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, αλλά σκέφτεται και τους άνεργους συμπολίτες του. Έτσι προτρέπει τους εργαζόμενους στο δήμο να νιώσουν ένοχοι διότι έχουν (ακόμη) ένα μισθό κάθε μήνα την ίδια στιγμή που άλλοι δεν έχουν τίποτα και να δεχθούν οικειοθελώς την μοίρα τους.

Επίσης δεν μπορεί να καταλάβει γιατί όλοι λένε πως οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι δουλεύουν με μισθούς πείνας και ανασφάλιστοι. Ο ίδιος δεν θα επιτρέψει ποτέ να συμβεί κάτι τέτοιο στο δήμο του!

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος έχει υπομονή. Μπορεί να περιμένει για κάνα δίμηνο μήπως τα σωματεία καταφέρουν να φέρουν το προσωπικό που λείπει στο δήμο. Είναι διατεθειμένος ακόμη και να πάει μαζί τους στον υπουργό! Άλλωστε πριν πάρει αυτή την απόφαση έστειλε τρεις επιστολές στον υπουργό και στην περιφέρεια. Πόσο πια άλλο να αγωνιστεί;

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος είναι πολιτικός καριέρας. Μην του βάζετε δύσκολα.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αντίσταση στις Μνημονιακές πολιτικές; Ποτέ στην θητεία του! Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">