ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Αντιπαράθεση στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης για τις κάμερες

Είναι ωραίο να κεντρίζεις και να υπάρχει κόντρα, μόνο που αυτή πρέπει να αποδίδει καρπούς και οφέλη και να μην είναι άγονη και απλά στο πλαίσιο των εντυπώσεων.

Όπως αναφέρει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης : «Με μια πρωτοφανή για τα χρονικά του δήμου αντιδημοκρατική απόφαση, η πλειοψηφία της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισε να μην παραχωρήσει στην παράταξή μας την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, για την προγραμματισμένη εκδήλωση – συζήτηση «Κάμερες στα σχολεία: παιδαγωγική και νομική προσέγγιση».

Στον αντίποδα η ενωμένη πόλη του κ. Κωνσταντάτου απαντά: «Η Ελληνική πολιτεία που όλοι υπηρετούμε διέπεται από νόμους που πρέπει να εφαρμόζονται από όλους χωρίς εξαιρέσεις. Οποιαδήποτε εκδήλωση από τοπικούς φορείς σε σχολικό χώρο θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη της Β’θμιας σχολικής επιτροπής μετά από κατάθεση των ανάλογων δικαιολογητικών από τον ενδιαφερόμενο και όχι σύμφωνα με το “εθιμικό δίκαιο” που έχετε κατασκευάσει στην φαντασία σας».

Δεδομένων όσων έχουν προκύψει στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης αναφέρουμε: Πολλές φορές χρησιμοποιήθηκαν τα παιδιά των δημοτικών σχολείων για τις ανάγκες προβολής συγκεκριμένων παρατάξεων και ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ δημάρχων στο δήμο Γλυφάδας, και ουδέποτε διαπιστώσαμε τις αντιδράσεις της αντιπολιτεύσεως η των συμπολιτών μας. ( Ενδεικτικά: Αναφέρουμε πρόσφατα το μάζεμα των ελιών στο ''νταμάρι του βλάχου'', όπου  ο δήμαρχος ( τέως ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ στέλεχος της ΝΔ) φωτογραφιζόταν με υπόβαθρο τα παιδιά των σχολείων, σαφώς για τις πολιτικές και προσωπικές του σκοπιμότητες.) * Οι φωτογραφίες επιδρούν σε επίπεδο κοινωνίας.

Λέτε δεν θα επιτρέψετε τα σχολεία να γίνουν πεδία άσκησης πολιτικής προπαγάνδας κομματικών παρατάξεων, όταν τα ίδια τα παιδιά ''χρησιμοποιούνται'' από κομματικούς δημάρχους. 

Τα σχολεία είναι απλά κτήρια, διότι η μάθηση και η παιδεία βρίσκεται εντός των εγκεφάλων των μαθητευομένων και των δασκάλων. Ως απλά κτήρια για την εξυπηρέτηση της παιδείας δεν χρειάζονται κάμερες, διότι πολλές κάμερες και ''μεγάλοι αδερφοί'' μπήκαν στη ζωή των ανθρώπων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση  της ''Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης''

«ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ»

Με μια πρωτοφανή για τα χρονικά του δήμου αντιδημοκρατική απόφαση, η πλειοψηφία της Σχολικής Επιτροπής Β΄Βάθμιας εκπαίδευσης αποφάσισε να μην παραχωρήσει στην παράταξή μας την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Λυκείου Αργυρούπολης, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, για την προγραμματισμένη εκδήλωση – συζήτηση «Κάμερες στα σχολεία: παιδαγωγική και νομική προσέγγιση».

Με την εκδήλωση αυτή επιδιώκουμε να ανοίξουμε σε δημόσιο διάλογο τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατεύουμε τα σχολικά κτήρια. Για το ίδιο θέμα η διοίκηση του δήμου με τον πιο επίσημο τρόπο, δια του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου, έχει εκφράσει την άποψη ότι η καλύτερη λύση είναι οι κάμερες και έχει δηλώσει την πρόθεσή της να εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να προβεί στην τοποθέτησή τους.

Σημειώνουμε ότι το αίτημα για να μας παραχωρηθεί η αίθουσα του 3ου Λυκείου το υποβάλαμε στις 2 Νοεμβρίου και ότι το Συμβούλιο της σχολικής μονάδας που το εξέτασε έκρινε ότι δεν συντρέχει τυπικός λόγος άρνησής του (άλλη προγραμματισμένη εκδήλωση).

Πάντα οι σχολικοί χώροι ήταν διαθέσιμοι σε φορείς για εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Εδώ και δεκαετίες θεσπίστηκε το ανοιχτό στην κοινωνία σχολείο. Είναι αμέτρητες οι εκδηλώσεις φορέων που φιλοξενήθηκαν στις σχολικές αίθουσες. Η απόφαση της πλειοψηφίας της Σχολικής Επιτροπής βρίσκεται σε κατάφωρη αντίθεση με τη λογική του νομοθέτη.

Η Σχολική Επιτροπή, ασκώντας τη νόμιμη αρμοδιότητά της να παραχωρεί τους σχολικούς χώρους, δεν δικαιούται να καταστρατηγεί αξίες υπέρτερης σημασίας όπως είναι η ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ο δημοκρατικός διάλογος.

Η επιλεκτική απαγόρευση της εκδήλωσής μας είναι σοβαρό πολιτικό ζήτημα. Με την απόφαση αυτή η διοίκηση θέτει εκτός νόμου τις εκδηλώσεις των δημοτικών παρατάξεων σε σχολικούς χώρους, ενώ κρατά για τον εαυτό της το προνόμιο.

Δεν υποχωρούμε από το νόμιμο και δίκαιο αίτημά μας να πραγματοποιήσουμε την εκδήλωση για τις κάμερες στα σχολεία, σε χώρο της επιλογής μας εφόσον δεν συντρέχουν αντικειμενικοί λόγοι που να την εμποδίζουν.

Απαιτούμε την ανάκληση της απαράδεκτης απαγόρευσης.

Απευθυνόμαστε στην εκπαιδευτική κοινότητα και τους φορείς της καθώς και στα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας και ζητούμε τη συμβολή τους απέναντι στο ενδεχόμενο να είναι αυτή η αρχή μιας γενικής επιχείρησης με στόχο τη φίμωση της ίδιας της ουσίας της δημοκρατίας: το διάλογο!

                                                                              Νοέμβριος 2016

Η ανακοίνωση της ''ενωμένης πόλης'' 

Δεν θα επιτρέψουμε τα σχολεία της πόλης να γίνουν πεδία πολιτικής προπαγάνδας

Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Χρ. Κορτζίδη σχετικά με την μη παραχώρηση σχολικής αίθουσας για πολιτική εκδήλωση, του επισημαίνουμε τα εξής: Η Ελληνική πολιτεία που όλοι υπηρετούμε διέπεται από νόμους που πρέπει να εφαρμόζονται από όλους χωρίς εξαιρέσεις. Οποιαδήποτε εκδήλωση από τοπικούς φορείς σε σχολικό χώρο θα πρέπει να έχει την σύμφωνη γνώμη της Β’θμιας σχολικής επιτροπής μετά από κατάθεση των ανάλογων δικαιολογητικών από τον ενδιαφερόμενο και όχι σύμφωνα με το “εθιμικό δίκαιο” που έχετε κατασκευάσει στην φαντασία σας. Πολύ περισσότερο όταν αυτή αφορά μια παραταξιακή εκδήλωση που μπορεί να γίνει και εκτός σχολικών αιθουσών.

Σας προτάθηκαν εναλλακτικοί χώροι όπως το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Μίκης Θεοδωράκης ή αίθουσα ΚΑΠΗ , και όχι σχολεία, για την πολιτική σας εκδήλωση τους οποίους αρνηθήκατε. Αρνηθήκατε γιατί σας ενδιαφέρει όχι η εκδήλωση σας αλλά η πρόκληση τεχνητής έντασης και όξυνσης στον χώρο της παιδείας. Της παιδείας που αφήσατε ως διοίκηση επίσης ρημαγμένη . Ως διοίκηση του δήμου δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οι σχολικοί χώροι να γίνουν πεδία άσκησης πολιτικής προπαγάνδας κομματικών παρατάξεων.

Δυστυχώς ο Χρ. Κορτζίδης είχε μάθει ως Δήμαρχος, να αγνοεί νόμους και θεσμούς με τραγικά αποτελέσματα για την πόλη. Δεν έχει ακόμα μάθει να σέβεται τους θεσμούς και τους κανόνες της δημοκρατίας που όταν δεν του αρέσουν απλά τους καταργεί μόνος του.

ΥΣ. Θέλουμε να επισημάνουμε στο στέλεχος του που είναι εκπαιδευτικός και υποδαυλίζει τα πάθη και τα μίση να περιοριστεί στα παιδαγωγικά της καθήκοντα και όχι να λειτουργεί ως “συγκεντρωσιάρχης” κομματικών παρατάξεων μέσα σε σχολικές μονάδες υποκαθιστώντας την διοίκηση.
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Αντιπαράθεση στο δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης για τις κάμερες Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb