ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

O δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης φέρνει τα σκουπίδια δίπλα σας

Ο δήμαρχος Γλυφάδας φάσκει και αντιφάσκει, διότι μπορεί να συμφωνούμε μαζί του όσων αφορά την πρόταση του Δήμου Ελληνικού–Αργυρούπολης, για τα σκουπίδια σε αστικοποιημένη περιοχή, και μάλιστα σε ρέμα, όμως και ο ίδιος μέσα σε ρέμα κατασκευάζει το νεκροταφείο της Γλυφάδας στο στρατόπεδο της Αεροπορίας στην Τερψιθέα.

Δεν μπορεί να φάσκουν και να αντιφάσκουν οι διοικούντες, και από τη μια να είναι αντίθετοι για τα σκουπίδια σε ρέμα, ενώ σε ρέμα κατασκευάζουν το νεκροταφείο στην Α'ζώνη του Υμηττού. ( Στο βίντεο που υφίσταται στην κεντρική μας σελίδα μπορείτε να δείτε καθαρά που είχαν οι αρχαίοι προγονοί μας το νεκροταφείο της πόλεως ) 

Και δεδομένου ότι χρειάζεται να είμαστε περισσότερο σαφείς, εντός των Αστεριών της Γλυφάδας, η του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού,  κατασκευάζεται ένα σύγχρονο κοιμητήριο, αν αιρετοί, πολιτικοί, κ.α., φροντίσουν για την ιστορική μας συνέχεια, σύμφωνα των προτύπων που είχαν οι προγονοί μας. 

Κάνουμε αναφορά σε διαδημοτικό κοιμητήριο, όπως είχε θεσπιστεί με νόμο, διότι κάποια στιγμή σε αυτό το τόπο πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε σε όλους τους τομείς. Ο κ.Λάτσης, καθώς και η κυβέρνηση, όπως και η αντιπολίτευση, ας φροντίσουν για την ισχύ των αυτονόητων, ώστε να έχουν περιθώρια αποδοχής από τον κόσμο, διότι καλή η ''ανάπτυξη'', όμως παράλληλα υφίστανται και οι ανθρώπινες απώλειες, και ο σεβασμός στους νεκρούς είναι ύψιστο καθήκον σε σχέση με το σεβασμό στους ζώντες. 

Το αν ''χαθεί'' ένα κομμάτι του ''αξιοποιήσιμου φιλέτου'',  το οποίο χαρίστηκε με 100 ευρώ το τ.μ. στον κ. Λάτση, για την κατασκευή ενός σύγχρονου διαδημοτικού κοιμητηρίου, εμείς θεωρούμε ότι θα είναι περισσότερο ορθή ενέργεια από το πέταμα των νεκρών μέσα σε ρέματα στην Α'Ζώνη του Υμηττού. 

Ζωή και θάνατος συμβαδίζουν και συμπορεύονται, και έτσι για εμάς τα κοιμητήρια πρέπει να βρίσκονται δίπλα στον οικιστικό ιστό. Άλλωστε υπάρχει το γκόλφ, μπορούν να τοποθετηθούν περιμετρικά ψηλά δέντρα, και να μην ενοχλεί καθόλου η παρουσία του κοιμητηρίου. 

Θέλετε στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ μια καινούρια σύγχρονη πόλη 30.000 κατοίκων χωρίς κοιμητήριο; Είναι απαράδεκτη ενέργεια, και στο τέλος από άτομο με οικολογικές ανησυχίες, θα με κάνετε οπαδό της καταπάτησης και της οικοπεδοποίησης αστικοποίησης ολόκληρου του Υμηττού, διότι ορθότερο είναι να κατοικηθεί το βουνό !!!

Στον απόηχο της πώλησης–χάρισμα του Ελληνικού 

Σκουπίδια σε μια έντονα αστικοποιημένη περιοχή, σε χώρο δίπλα στο μη οριοθετημένο ρέμα της Ευρυάλης, φέρνει πρόταση του Δήμου Ελληνικού–Αργυρούπολης, στον απόηχο της πώλησης–χάρισμα του Ελληνικού στη Lamda Development.

Στο πλαίσιο της απομάκρυνσης του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και των αντίστοιχων δημοτικών υπηρεσιών από τον χώρο της επένδυσης, ο δήμαρχος Γ. Κωνσταντάτος προτείνει τη δημιουργία σταθμού απορριμμάτων και τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών σε ιδιόκτητη έκταση που υπολογίζεται στα 30 στρέμματα, σύμφωνα με δηλώσεις του στην «Εφ.Συν.», η οποία βρίσκεται στην περιοχή του γηπέδου ποδοσφαίρου Σουρμένων, στη στροφή της λ. Βουλιαγμένης για το παλιό αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρότασή του έχει κατατεθεί εδώ και ένα μήνα στην κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής.

«Εχουμε καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο και περιμένουμε απαντήσεις. Εχουμε όλες τις δομές μας στο αεροδρόμιο και για να μεταστεγαστούν πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος μεταστέγασης», αναφέρει, με την πρότασή του να κινείται στο δόγμα «βάζουμε τη γη, βάζετε τα χρήματα», το ποσό των οποίων, προσθέτει, δεν έχει εκτιμηθεί.

Η πρότασή του περιλαμβάνει και την αλλαγή χρήσης γης στο σημείο με Προεδρικό Διάταγμα, τη στιγμή που στην πόλη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις που αποτυπώνουν τον φόβο να ξηλωθεί το ποδοσφαιρικό γήπεδο, έπειτα μάλιστα και από (όχι συγκεκριμένες) αναφορές του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης.

Πάντως, ο κ. Κωνσταντάτος, περιγράφοντας στην «Εφ.Συν.» την πρότασή του, έκανε λόγο για υπόγειο σταθμό, βασισμένο σε υψηλά και διεθνή πρότυπα, που δεν πρόκειται να προκαλέσει καμία όχληση στην περιοχή.

Η προτεινόμενη έκταση συνορεύει με τη Γλυφάδα, σε απόσταση αναπνοής από τις κατοικίες της.

Οι όμοροι δήμοι της περιοχής διαχρονικά ζητούσαν έναν διαδημοτικό σταθμό απορριμμάτων.

Κληθείς να σχολιάσει στην «Εφ.Συν.» την πρόταση Κωνσταντάτου, ο δήμαρχος Γλυφάδας ήταν κατηγορηματικός: «Είναι πέρα από κάθε έννοια λογικής η σκέψη του οποιουδήποτε να εγκαταστήσει εκεί σταθμό μεταφόρτωσης. Συνιστά έγκλημα και από περιβαλλοντικών απόψεων, γιατί εκεί υπάρχει ρέμα, αλλά και σε ό,τι αφορά τον στοιχειώδη σεβασμό στην κοινωνία της περιοχής. Το σωστό είναι ο σταθμός να χωροθετηθεί σε απομακρυσμένη περιοχή και με τη συναίνεση των όμορων δήμων», απάντησε ο Γ. Παπανικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν διαφορετικός και ο τρόπος που υποδέχθηκαν οι δήμαρχοι της περιοχής την υπογραφή της σύμβασης πώλησης του Ελληνικού το καλοκαίρι.

Τη στιγμή που ο κ. Κωνσταντάτος έκανε λόγο για μια «επένδυση–ορόσημο», οι δήμαρχοι Αλίμου και Γλυφάδας στηλίτευαν το γεγονός ότι έμεναν αδιευκρίνιστες σημαντικές πτυχές της συμφωνίας (μία από τις οποίες αφορούσε και τη διαχείριση απορριμμάτων), προειδοποιώντας μάλιστα ότι σε περίπτωση που βρεθούν προ τετελεσμένων, θα κινηθούν νομικά ώστε να ακυρώσουν τον σχεδιασμό για το Ελληνικό ή τμήματά του.

Φαίνεται ότι ο κ. Κωνσταντάτος ακολουθεί μια μοναχική πορεία και στην πρότασή του για τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής.


Συντάκτης: 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: O δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης φέρνει τα σκουπίδια δίπλα σας Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb