ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Γλυφάδα: Διακίνηση εκατομμυρίων λαθραίων τσιγάρων

Οικογενειακή «επιχείρηση» διακίνησης εκατομμυρίων λαθραίων τσιγάρων είχαν στήσει ένας 62χρονος με τους δύο γιούς του στα νότια προάστια της Αττικής, κερδίζοντας πάνω από 500.000 ευρώ από τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Όλοι τους συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση για την οποία συγκροτήθηκε ομάδα, αξιοποιώντας κατάλληλες πληροφορίες που υπήρχαν για τη συγκεκριμένη σπείρα.

Πρώτα εντοπίσθηκε ο 35χρονος σε υπαίθριο χώρο, πλησίον λαϊκής αγοράς στη Γλυφάδα, να κατέχει με σκοπό την πώληση εντός του αυτοκινήτου του, μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων και συνελήφθη.

Παράλληλα, άλλο κλιμάκιο αστυνομικών εντόπισε τον 34χρονο αδερφό του στον Άγιο Δημήτριο να βγαίνει από στο σπίτι του, που χρησιμοποιούσε ως καβάτζα, και να επιβιβάζεται σε αυτοκίνητο, εντός του οποίου βρέθηκε επίσης μεγάλη ποσότητα πακέτων λαθραίων τσιγάρων.

Ο 34χρονος προσπάθησε, μάλιστα, να διαφύγει, αλλά ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Κατά τη διαδικασία ελέγχου του εντοπίσθηκε και ο 62χρονος πατέρας τους να επιχειρεί να απομακρυνθεί από το σπίτι, επιβιβαζόμενος σε αυτοκίνητο. Ύστερα από έρευνα στο Ι.Χ. βρέθηκε επιμελώς κρυμμένο, σε διάφορα αποθηκευτικά σκεύη, το χρηματικό ποσό των 261.500 ευρώ.

Σε έρευνες στα διαμερίσματα και στον αποθηκευτικό χώρο που διατηρούσαν οι κατηγορούμενοι βρέθηκαν επίσης πακέτα λαθραίων τσιγάρων και χρηματικά ποσά.

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 20.209 πακέτα λαθραίων τσιγάρων

• 623 πακέτα λαθραίου καπνού

• το χρηματικό ποσό των 264.730 ευρώ

• 2 Ι.Χ. αυτοκίνητα

• 1 Ι.Χ. φορτηγό

Εκτιμάται ότι η σπείρα διακίνησε κατά το τελευταίο τρίμηνο, περισσότερα από 150.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, με τους διαφυγόντες δασμούς να υπερβαίνουν τις 500.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Σημείωση: Θεωρείται ότι η λαθρεμπορία στα νότια προάστια δέχτηκε χτύπημα και τελείωσε; ( Περισσότερα από 20 χρόνια υφίσταται συνεχώς και αδιαλείπτως σε ολόκληρο το Ν.Αττικής, και σε συγκεκριμένα σημεία 15 ώρες ημερησίως με τους αστυνομικούς να κοιτάζουν την διακίνηση )

Θα σας κάνω μια διαφορετική προσέγγιση επί του συγκεκριμένου ζητήματος, διότι υφίστανται τεράστια οικονομικά κέρδη, όπως και διαφυγόντα για την πολιτεία, όμως το κυριότερο είναι ότι πωλούνται τσιγάρα ''στούκας'', τα οποία μέσα σε ένα δυο χρόνια σε στέλνουν στον άλλο κόσμο.

Έχουμε χαρακτηριστικές περιπτώσεις αρκετών κατοίκων στα νότια οι οποίοι αποδήμησαν έπειτα από δυο τρία χρόνια αποκλειστικής κατανάλωσης των ''στούκας'', και προσωπικά θεωρούμε ότι τα τσιγάρα ''στούκας'' αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για την κοινωνία από τις ναρκωτικές ουσίες, διότι προκαλούν ανακοπή καρδιάς.

Η Πολιτεία, και ειδικότερα οι δήμοι, δεν έχουν ασχοληθεί σχεδόν καθόλου με το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ αποτελεί υποχρέωσή τους τόσο η ενημέρωση, όσο και η διαμόρφωση πλαισίου κοινωνικής προστασίας.

Αν επικεντρώσουμε στους δήμους δεν υπάρχει ούτε μία (1) ενέργειά τους, και κατάμαρτυρά την παντελή τους αδιαφορία για το κοινωνικό σύνολο, ώστε να μην αναφέρουμε σκοπιμότητα και δόλο από τη πλευρά τους.

Ποτέ δεν πέρασαν σε τοπικό επίπεδο τα μηνύματα που χρειάζονται, και ποτέ δεν είδαμε μια οργανωμένη εκστρατεία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ από τη πλευρά των δήμων για το φαινόμενο ''στούκας'' και κατανάλωση από μεγάλο τμήμα κατοίκων στις τοπικές κοινωνίες των λαθραίων.

Ειδικά στο δήμο Γλυφάδας η διακίνηση γινόταν και γίνετε κάτω από το δημαρχείο σε κάθε λαϊκή αγορά.

Η οικονομική ύφεση οδήγησε μεγάλο τμήμα καπνιστών να στραφούν σε οικονομικότερες λύσεις, και περίπου δυο στους πέντε καπνιστές καταναλώνουν ''στούκας'', τα οποία κατασκευάζονται από κάκιστης μορφής καπνού, ο οποίος περιέχει καρκινογόνες ουσίες σε ποσοστό 80% έναντι των υπολοίπων τσιγάρων, και καπνού.

Τα ''στούκας'' καπνός και τσιγάρα αποτελούσαν βασική υποχρέωση της πολιτείας, της περιφέρειας, και των δήμων, για οργανωμένη εκστρατεία ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, και προτροπής χρησιμοποιήσεως αυτών των λαθραίων προϊόντων, όμως στο επίκεντρό τους έχουν ''άλλα'' ενδιαφέροντα. 

Επίσης, η πολιτεία όφειλε να διαμορφώσει το πλαίσιο αντί της πάταξης των λαθραίων, των όρων χαμηλής τιμής καπνικών προϊόντων, ώστε να προφυλάξει το κοινωνικό σύνολο, και αντί ορθών πολιτικών έχουμε επικείμενες αυξήσεις των τιμών στα τσιγάρα που αυτομάτως διαμορφώνουν χιλιάδες θανάτων πολιτών.

Μήπως αποτελεί μέρος - σχέδιο των εφαρμοζόμενων πολιτικών η εξόντωση των πολιτών; 
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Γλυφάδα: Διακίνηση εκατομμυρίων λαθραίων τσιγάρων Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">