ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Ο φαρισαϊσμός, η υποκρισία και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α.

« Φαρισαϊσμός, υποκρισία και ψεύτικα λόγια μεγάλα της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α.» αναφέρουν από την «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στους Ο.Τ.Α.», καθώς επίσης ότι, «δεν συγκέντρωσαν την απαιτούμενη πλειοψηφία του 75% για το άνοιγμα του Καταστατικού της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α». 

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης καταλογίζουν ευθύνες και επισημαίνουν: «Η ευκαιρία να συμμετέχουν πιο ενεργά στην Ομοσπονδία πάνω από 15.000 εργαζόμενοι χάθηκε. Η ευθύνη ανήκει ακέραια στην Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. (ΠΑ.Μ.Ε.-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α.) που για μία φορά ακόμη προτίμησε το κομματικό-παραταξιακό συμφέρον παρά το συμφέρον του κλάδου».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους Ο.Τ.Α.»

Για μία ακόμη φορά, παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις σύνθεσης απόψεων που κατατέθηκαν από την «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στους Ο.Τ.Α.» για το άνοιγμα του Καταστατικού της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καμία αλλαγή δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Καταστατικό συναίνεση με κύρια και απόλυτη ευθύνη της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α.

Η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. για μια ακόμη φορά απέδειξε πως παρά τις μεγαλοστομίες και τους επαναστατικούς βερμπαλισμούς παραμένει εγκλωβισμένη στις μικροπαραταξιακές της σκοπιμότητες και με ιστορικές πλέον ευθύνες στον στείρο καταγγελτικό της λόγο, προκειμένου ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ.

Η συνθετική τελική πρόταση της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους Ο.Τ.Α.» που απηχούσε στην συντριπτική πλειοψηφία των Αντιπροσώπων του Συνεδρίου αλλά δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη συναίνεση του 75%, περιλάμβανε την ένταξη:

Των εργαζομένων που έχουν παραταθεί οι συμβάσεις τους και εργάζονται στις ανταποδοτικές Υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. Α΄ Βαθμού.
Των εργαζομένων που έχουν αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που μετατρέπονται οι συμβάσεις τους σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου και αναμένουν την δημοσίευσή της κατάταξή τους στο Φ.Ε.Κ.
Των εργαζομένων που απασχολούνται με προσωρινούς πίνακες του Α.Σ.Ε.Π. και αναμένουν το διορισμό τους.
Των εργαζομένων που απασχολούνται στις Κοινωνικές Δομές των Ο.Τ.Α. με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Η.Φ., Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. κ.λπ.), συνεχώς πάνω από δυ0 (2) χρόνια.
Των εργαζομένων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στα προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. που απασχολούνται συνεχώς πάνω από δυο (2) χρόνια.

Συγχαίρουμε το σύνολο των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για το γεγονός πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκε Συνέδριο θέσεων και απόψεων σε αντίθεση με το πρόσφατο Έκτακτο Οργανωτικό-Καταστατικό Συνέδριο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. 

Βοήθησε όμως να βγουν και συμπεράσματα για την ακατανόητη στους πολλούς (γνωστή σε άλλους) θέση των κομματικών εγκάθετων στο συνδικαλιστικό κίνημα της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. που μένοντας αμετακίνητη στην στείρα πολιτική και τακτική της, έχει την ευθύνη που η συναινετική πρόταση της «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στους Ο.Τ.Α.» δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία για το άνοιγμα του Καταστατικού της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος σε Πρωτοβάθμιο, Δευτεροβάθμιο και Τριτοβάθμιο επίπεδο.

Η εκβιαστική λογική του «ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ» δεν αποτελεί πλέον τίποτα άλλο παρά μία φαιδρή δικαιολογία που πλέον κανέναν δεν πείθει. Οι εργαζόμενοι είναι ο πιο σκληρός κριτής και μόνο όταν γίνονται Συνέδρια και κατατίθενται θέσεις και απόψεις μπορούμε ενωτικά να προχωρήσουμε μπροστά…!!!

Η ευκαιρία να συμμετέχουν πιο ενεργά στην Ομοσπονδία πάνω από 15.000 εργαζόμενοι… ΧΑΘΗΚΕ. Η ευθύνη ανήκει ακέραια στην Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. (ΠΑ.Μ.Ε.-ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α.) που για μία φορά ακόμη προτίμησε το κομματικό-παραταξιακό συμφέρον παρά το συμφέρον του κλάδου.

Αθήνα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Ο φαρισαϊσμός, η υποκρισία και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb