ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ >

Η ΕΡΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα «Όχι στη ρητορική μίσους από τα ΜΜΕ»

Τη_συμμετοχή της στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ρητορικής του μίσους με τίτλο «Respect Words», παρουσίασε σήμερα η ΕΡΤ, σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Σκοπός του προγράμματος, στο οποίο μετέχουν και άλλοι έξι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί οργανισμοί της Ευρώπης, είναι να αναπτύξει τον πρώτο δημοσιογραφικό κώδικα δεοντολογίας για την αντιμετώπιση της ρητορικής του μίσους.

Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, η γραμματέας του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ Φανή Πετραλιά, ο διευθυντής προγράμματος της ραδιοφωνίας της ΕΡΤ Γιώργος Γιουκάκης, η παραγωγός λόγου και συντονίστρια του προγράμματος «Respect Words» Ειρήνη Γιανναρά, η δημοσιογράφος του περιοδικού «Solomon» 'Αννα Μιρόνοβα, η συντονίστρια της Επιτροπής Δικαιωμάτων, Διακρίσεων & Ισότητας του Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου Αττικής και εκπρόσωπος της γενικής γραμματείας Ισότητας Κατερίνα Λουκίδου, καθώς και ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Η ΕΡΤ, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, αποτελεί πλέον ιδρυτικό μέλος ενός consortium ραδιοτηλεοπτικών φορέων, που θα δημιουργήσουν κώδικα δεοντολογίας στα ΜΜΕ για τη ρητορική του μίσους. Στην τελική μορφή του, ο κώδικας θα αποτελείται από ένα εγχειρίδιο και έναν ευρωπαϊκό διαδραστικό χάρτη (interactive map) με τις 70 καλύτερες πρακτικές για την καταπολέμηση της ρητορικής του μίσους. Επίσης, θα οργανώσει σεμινάριο δημοσιογράφων για τη συγγραφή του κώδικα δεοντολογίας, ενώ θα μεταδώσει μέσα από ραδιοφωνικές εκπομπές και τηλεοπτικά της σποτ τις καλύτερες πρακτικές που θα βγουν από αυτό.
Τέλος, θα προτείνει κοινούς τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου της ρητορικής του μίσους, σε συνεργασία με άλλους ευρωπαϊκούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς.
Σημείωση του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΔΟΜΕΝΟΥ πρωτεργάτη των υπερβραχέων FM, και της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΤΗΛΟΡΑΣΕΩΣ.
Τονίζεται ότι στη χώρα μας επί δεκαετίες δημόσιας και ιδιωτικής - διαπλεκόμενης ραδιοτηλεόρασης, ο Ελληνικός λαός εξαπατάται στον μέγιστο βαθμό.
Αναφέρονται στη ρητορική μίσους, και δεν υπάρχει μεγαλύτερος ΦΑΣΙΣΜΟΣ απ' όσα έχουν ισχύσει επί τέσσερις δεκαετίες εις βάρος των πρωτεργατών στα FM, και εν γένει της Ιδιωτικής Ραδιοτηλεοράσεως. ( Αρκετά με τον Τσιγγιρίδη, ο οποίος λειτούργησε στα μεσαία ΑΜ κύματα, και ουδεμία σχέση είχε με τα υπερβραχέα τα οποία αποτελούν την σημερινή Ραδιοτηλεόραση.) 
Ο σημερινός πρόεδρος της ΕΡΤ, ο αρμόδιος υπουργός, όπως και ο πρωθυπουργός, γνωρίζουν απόλυτα τι πράττουν και τι θα βρουν μπροστά τους ΑΥΡΙΟ. 
Ακόμα και σήμερα συνεχίζεται ένα πάρτι εξυπηρετήσεως του χθες και του εφήμερου σήμερα, όμως αν ερωτηθεί η κ. Φανή Πετραλιά, ως κάτοικος Γλυφάδας, και ως πολιτικός που διετέλεσε σε αρκετά υπουργεία, θα απαντήσει ότι και η ίδια αδράνησε για όσα αποτελούσαν επιβεβλημένη αναγκαιότητα στο τόπο μας, όπως αδρανούν σήμερα οι κυβερνώντες.
Σας αφήνουμε να κινείστε σε όσα θεωρείτε και νομίζετε εσείς ελεγχόμενα από το χθες και του εφήμερου παρόντος, όμως και εσείς κρίνετε, και σαφέστατα υπάρχει και το ΑΥΡΙΟ.

Η αποκατάσταση στο τόπο μας δεν υπήρξε, και ήταν εξαρτώμενο πολιτικής βούλησης την οποία σας ζητήσαμε και την αρνηθήκατε.

* Μεταξύ μας, για τους κυρίους και κυρίες, που εκ του μηδενός βρίσκονται στην διαχείριση του κράτους και των ραδιοτηλεοράσεων, ΜΜΕ λογίζονται η ΕΡΤ και πέντε κανάλια, όλα τα υπόλοιπα είναι παντελώς μη υπολογίσιμα.

Τόσο η ΕΡΤ, όσο και τα πέντε κανάλια λειτουργούν χωρίς άδειες λειτουργίας, απλά διαθέτουν το προνόμιο της πανελλήνιας μαζικής μετάδοσης, από την DIGEA, και της εισόδου στις τηλεοράσεις της πλειονότητας των κατοίκων της χώρας μας. 

Αν η πολιτεία είχε καθιερώσει ένα διαφορετικό μοντέλο, Ψηφιακής Πλατφόρμας, όπως το είχαμε οραματιστεί εμείς πριν από δεκαετίες, και το είχαμε εκθέσει δημόσια, σήμερα τα δεδομένα θα ήταν εντελώς διαφορετικά, διότι δεν θα μας είχε προλάβει η διάδοση του διαδικτύου στην Ελλάδα, θα την είχαμε προλάβει ΕΜΕΙΣ, όπως και πολλές καταστροφές του τόπου μας και των πολιτών.

Η ρητορική μίσους συνήθως αποτελεί παράγωγο λαθεμένων και ακραίων πολιτικών, οι οποίες συνεχίζουν να υφίστανται ακόμα στη χώρα μας, και διαμορφώνουν το πλαίσιο υπάρξεως ακραίων φωνών. ( Σαφώς εσείς εννοείτε τη Χ.Α, όμως δεν είναι το μοναδικό φαινόμενο το οποίο δημιουργήσατε. )
  • Blogger Comments
  • Facebook Comments

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Item Reviewed: Η ΕΡΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα «Όχι στη ρητορική μίσους από τα ΜΜΕ» Rating: 5 Reviewed By: Glyfadaweb
f="https://unpkg.com/video.js/dist/video-js.css" rel="stylesheet">